3p
Nem találsz itthon jó előadást? Nincs pénzed belépőre? Ez ma már csak gyenge kifogás - aki valóban éhezik a minőségi kultúrára, az a 21. században könnyen hozzájuthat a legkülönlegesebb fogásokhoz is, ingyen és legálisan. Az OperaVision pont olyan mint a Netflix és az HBO GO, csak éppen nem kell érte fizetni - a nagy részét kifizeti helyettünk Brüsszel.

Ma már mindenkinek, aki rendelkezik internet-eléréssel, adott a tanulás, a művelődés lehetősége. Persze nem mindenki él ezzel a lehetőséggel, sokan inkább csak az idejüket ütik el értelmetlen és haszontalan bulvártémák pörgetésével - de ezért mindenki csak magára vethet. Tudományos kutatások is bizonyítják, hogy az opera, komolyzene hallgatásával hosszú távon jót teszünk az agyunknak, az idegeinknek, hatékonyabbak leszünk a munkánkban és kevésbé fogunk szellemileg leépülni öregkorunkra. Márpedig a lehetőség adott, innentől kezdve a döntés csak rajtunk áll.

Persze mondhatjuk, hogy az operajegyek nagyon drágák, és mifelénk kiszámíthatatlan, hogy milyen minőséggel találkozik az ember a nézőtéren ülve. Szerencsére az OperaVision, egy európai háttérszervezet által finanszírozott ingyenes stream-oldal megoldja ezeket a problémáinkat.

Az OperaVision havonta 3-5 előadást közvetít élőben, majd a megállapodásoktól függően teszi elérhetővé online a darabokat 1-2 napra vagy akár néhány hónapra a közvetítés után. Az OperaVision nagy szakértelemmel válogat és igazán a legjobb előadásokra szerződik.

Jelenleg 15 előadás érhető el az oldalon, olyan klasszikusokkal, mint a Ring első három része, a Tosca, a Carmen vagy éppen a Turandot vagy a Figaro házassága - és olyan különlegességek is, mint Monteverdi L’Orfeója, Händel Semeléje vagy éppen Donnacha Dennehy kortárs The Second Violinistje.

Március 23-án jön Różycki Eros & Psyhéje az OperaVisionre

Márciusban ezekkel bővül a repertoár

Márciusban ez a kiváló válogatás gyarapodni fog. 14-én este 7 órakor a Parasztbecsület / Bajazzókkal, melyet a brüsszeli, az ausztrál, a göteborgi és a londoni Royal operaház koprodukciójában mutatnak be. Természetesen olasz nyelven énekelnek a művészek, de választhatunk angol, francia és német feliratot is minden előadáshoz. Az előadás szeptemberig lesz elérhető az OperaVisionön. Kezdőknek kifejezetten ajánlott ez a két egyfelvonásos mű!

Március 17-én délután háromkor közvetíti az OperaVision a Svéd Királyi Operaház Aida-előadását kiváló szereposztással. Szeptember 16-áig láthatjuk majd az előadást.

Szintén 17-én, este 7-kor lesz látható Offenbach elég ritkán játszott Blaubartja a berlini Komische Operből. A progresszív operaház előadása minden bizonnyal nagyon humoros és formabontó lesz.

Majd 23-án a Lengyel Állami Operaházból Różycki Eros & Psyhéje lesz látható az erősen vizuális Barbara Wysocka rendezésében.

Több, mint opera

A részben az Európai Unió által finanszírozott OperaVision a közvetítéseken kívül rengeteg információval szolgál. Az Opera for Beginners programon keresztül könnyen megtalálhatjuk az utunkat a műfajon belül, ezen felül cikkeket olvashatunk és interjúkat nézhetünk az előadásokról, az operaházakról és a társulatokról. Az OperaVision kiváló hang- és képminőséggel dolgozik.

Ahogy a projekt fejlődik, úgy bővül a tartalom: az OperaVision már nem csak operákat, hanem koncerteket is közvetítenek; az oldalon megnézhetjük fiatal művészek előadásait és vizsgaelőadások felvételét is, vagy épp gyerekelőadások közvetítését is megtalálhatjuk.

A lehetőség a kezünkben, éljünk vele!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Kultúra Nem a kétezer forintos sétálójegy a legnagyobb probléma az Operaházban
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 19. 15:49
Az Operaház szerint van létjogosultsága a múlt héten tesztelt, kétezer forintos sétálójegynek, ezért a jövőben is terveznek vele. A jegy végleges bevezetéséről kérdeztük az intézményt, a körülményekről pedig az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét. 
Kultúra Egy rejtély vár megfejtésre a BÁV legújabb kiállításán
Kenessei András | 2024. szeptember 14. 14:12
Csütörtöktől október 5-éig tekinthető meg Vinkler László (1912-1980) festő- és grafikusművész kiállítása a BÁV Szent István körúti kiállítótermének emeleti részén. 
Kultúra Miért ugrik a világ J. K. Rowling minden transzneműekkel foglalkozó megnyilvánulására? 
László Éva Lilla | 2024. szeptember 8. 15:31
J. K. Rowling sikerkönyvszerző nemcsak kultikus Harry Potter-sorozatával írta be magát be a köztudatba, hanem kíméletlenül őszinte, egyesek szerint bántó megnyilvánulásaival is, amelyek egyebek mellett a transzneműek társadalmi megítélésére vonatkoznak.
Kultúra Nyerj páros belépőt - 2 perc, és mehetsz a Budapest Borfesztiválra!
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 21. 06:40
Szánj ránk 2 percet és nyerj páros belépőt a 33. Budapest Borfesztiválra!
Kultúra Pofátlan csaló akarta elárvereztetni Elvis Presley birtokát
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 17. 14:24
Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt pénteken a hatóságok, aki a néhai énekes sztár családi birtokára, Gracelandre akart kényszer-árverést elrendeltetni.
Kultúra A kafferliliomnak már annyi! Felkészül a Hitler-bogár és a Mussolini-lepke?
Bózsó Péter | 2024. augusztus 11. 14:58
A botanikusok nemzetközi konferenciáján több száz kaffer nevet tartalmazó növény elnevezését változtatták meg.
Kultúra A 40 centiméter magas hazai kilátónak méltó elődje van Londonban? A pingvinek utálják!
Bózsó Péter | 2024. július 27. 09:41
A londoni állatkert építészeti remekműve a modernista pingvinkifutó. A tapasztalatok szerint inkább filmezésre alkalmas.
Kultúra A párizsi kulturális szektor nehéz időkre készül a 2024-es olimpiai játékok idején: „vesztesek vagyunk”
Privátbankár.hu | 2024. július 21. 16:11
A következő hetekben milliók özönlenek majd a francia fővárosba, azonban a legtöbben hátat fordítanak majd Párizs kulturális látványosságainak, amelyek közül sok az utóbbi évek legnagyobb bevételcsökkenésre számít.
Kultúra Ellopták a festményét? Ne aggódjon, lehet, hogy ott van a megtaláltak között
Privátbankár.hu | 2024. július 19. 14:45
Az Europol szerint több tízmillió euró értékben hatezernél is több keresett műtárgy került elő Európa-szerte.
Kultúra Hatalmasat kaszálnak a vendéglátósok az elmúlt évek sztárhűsítőjén
Elek Lenke | 2024. június 30. 14:04
Kevés egyszerűbb és olcsóbb dolog van ennél az italnál, mégis kifizetnek érte a vendégek annyit, mint egy korsó sörért. Kánikulában olvasson jeges italokról!
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG