<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Makro / Külgazdaság
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elárulta, mi áll most a gazdaságpolitika fókuszában
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 13. 13:07
A magyar kormány álláspontja az, hogy a gazdaságpolitika fókuszában a beruházások támogatásának, az üzleti környezet javításának és a versenyképesség növelésének kell állnia - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) 10. makrogazdasági konferenciáján.
Makro / Külgazdaság 200 ezres minimálbér – a kormány komoly engedményt adna a cégeknek
MTI | 2021. október 13. 12:16
Úgy tűnik a kormány számára kulcsfontosságú a minimálbér 20 százalékos emelése, ennek érdekében ugyanis igen méltányos járulékcsökkentés lehetőségét villantotta fel.
Makro / Külgazdaság Nem áll meg a drágulás a kutakon, pénteken újabb áremelés jön
Privátbankár.hu | 2021. október 13. 10:39
Péntektől a benzin literje átlagban 3, míg a gázolajé 4 forinttal megy feljebb, 491, illetve 505 forintra. Természetesen ezek is soha nem látott magas szintek.
Makro / Külgazdaság Covid: több mint négyhavi csúcsra nőtt a kórházban kezeltek száma
Privátbankár.hu | 2021. október 13. 09:59
Az új fertőzötteké pedig öthavi csúcson van.   
Makro / Külgazdaság Túlságosan megkavarja Írország, Észak-Írország és Nagy-Britannia határellenőrzéseit a Brexit
MTI | 2021. október 13. 07:33
London ezért új észak-írországi protokollra tesz javaslatot az EU-nak.
Makro / Külgazdaság Kap-e újabb gyomrost az Orbán-kormány? Megkezdődött a meghallgatás
Wéber Balázs | 2021. október 13. 05:32
A héten megkezdte a meghallgatásokat az Európai Bíróság a jogállamisági mechanizmusról, amelynek ügyében tavasszal nyújtott be keresetet a magyar és a lengyel kormány. Ha jóváhagyja a mechanizmust, a jövőben uniós forrásokat vonhatnak meg azoktól a tagországoktól, amelyek megsértenek bizonyos jogállamisági kritériumokat. Brüsszel a Helyreállítási Alap forrásainak jegelésével már figyelmeztette a magyar kormányt, a mechanizmus esetleges bevetésével pedig újabb gyomrost vihet be neki – néhány hónappal a választások előtt.        
Makro / Külgazdaság Babis szerint állítólag Zeman elnök neki ad kormányalakítási megbízást
MTI | 2021. október 12. 16:54
Milos Zeman cseh államfő vasárnap azt mondta Andrej Babisnak, hogy őt kívánja megbízni a kormányalakítási tárgyalásokkal - közölte Andrej Babis miniszterelnök kedden Prágában újságírókkal.
Makro / Külgazdaság Váratlanul Moszkvába utazott Szijjártó Péter, Paksról egyezkedik
MTI | 2021. október 12. 16:40
A Roszatommal tárgyal Paks bővítéséről. Új terveket és engedélyeket is ígért a kivitelezőre hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Nagyon megemelte a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését az IMF
MTI | 2021. október 12. 15:41
Jelentős mértékben feljavította előző prognózisához képest magyar gazdasági növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden publikált Világgazdasági kilátások (World Economic Outlook, WEO) jelentésében. Eszerint a közép-kelet-európai régióban Magyarország éri el az idén a legnagyobb GDP-növekedést.
Makro / Külgazdaság Súlyos kihívásokkal szembesül Franciaország – bizonytalan lett az EU jövője?
Káncz Csaba | 2021. október 12. 15:10
A német kormány várhatóan gyenge lesz, Emmanuel Macront pedig leköti a saját újjáválasztása - azaz pont akkor nem áll majd erős kezű vezető Európa élén, amikor arra nagy szükség volna. Párizs az EU-t hagyományosan ugródeszkának tekinti a globális politikában saját nemzeti céljainak az eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A helyén maradhat az Orbán Viktorék által támogatott bankár
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 12. 06:25
"Teljes bizalmáról" biztosította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa a szervezet vezérigazgatóját, a bolgár Krisztalina Georgievát, aki így megőrizhette tisztségét annak ellenére, hogy felmerült, előző munkahelyén, a Világbanknál köze lehetett szabálytalanságokhoz.
Makro / Külgazdaság Mérlegen az önkormányzatok: a csőd elmaradt, de a megszorítás azért eléggé fájt
Vég Márton | 2021. október 12. 05:38
Elmaradt az önkormányzati csődhullám, de attól még jelentősen csökkentek a bevételek, így a kiadások is, például rengeteg felújítást, beruházást kellett elnapolni. Belenéztünk a 2020-as zárszámadás önkormányzati részébe.
Makro / Külgazdaság A rebellis Varsó és Budapest most az EU pénzek felfüggesztésével szembesül
Káncz Csaba | 2021. október 11. 18:42
Nem Lengyelország EU-s kilépése az igazi veszély, hanem az, hogy Varsó belülről rombolhatja le az európai jogi rendet. Európában egyedüliként a magyar kormány kelt Varsó védelmére. Német értesülések szerint az EU Bizottság még ebben a hónapban arról értesíti Budapestet, hogy a jogállami hiányosságok és a rendszerszintű korrupció miatt elindítja azon eljárást, amely az EU támogatások átutalásának felfüggesztését célozza. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ment is, maradt is a bukott osztrák kancellár
Wéber Balázs | 2021. október 11. 15:55
Bár ma külügyminisztere váltotta Sebastian Kurzot a kancellári székben, az Osztrák Néppárt vezérét továbbra sem lehet leírni. Helyi sajtóértékelések szerint Kurz ezentúl a háttérből irányíthat bizalmasa segítségével, és az sem kizárt, hogy - ha nem találják bűnösnek a nemrég kirobbant korrupciós ügyben - harmadszor is visszatér majd a hatalomba.
Makro / Külgazdaság MTA: Ugrásszerűen meg kell növelni az oltások számát!
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 15:31
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) arra hívja fel a figyelmet, hogy a már jól megszokott szigorításokkal sokat lendíthetnénk a negyedik hullám súlyosságán.
Makro / Külgazdaság Van mit tanulnunk Romániától, véli Matolcsy György
MTI | 2021. október 11. 14:59
Keleti szomszédunk a magyar felzárkózási ütem több mint kétszeresét mutatta 2020-ig, mutat rá a jegybank elnöke.
Makro / Külgazdaság Brutális energiaárak: rossz hírt közölt a Gazprom
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 11. 12:36
Rövid időn belül ismét emelte az exportra szánt földgáza árára vonatkozó előrejelzését a Gazprom. 
Makro / Külgazdaság Újabb rekordmagasságokba kúszott a kőolaj ára
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 11. 12:16
Több éves csúcsokra emelkedett a kőolaj világpiaci ára hétfőn is, mivel nincs jele annak, hogy a nagy gazdaságokat sújtó energiaválság enyhülne a gazdasági fellendülés és a főbb olajkitermelők visszafogott kínálata által jellemezhető környezetben.
Makro / Külgazdaság Megint emel árat a Mol: 8 ezer forinttal kerül többe egy teletankolás, mint a Covid kitörésekor
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 10:41
A gázolaj literenkénti ára szerdán 8 forinttal, 501 forintra emelkedik. A benzin ezúttal "csak" 6 forinttal kerül majd többe, de így is 488 forint lesz az átlagára.
Makro / Külgazdaság Covid: egy hét alatt több mint harmadával nőtt a fertőzöttek száma itthon
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 09:55
Az egy héttel ezelőtti adatokhoz képest a halottak száma némileg csökkent, ugyanakkor az új fertőzöttek száma 37, a kórházban lévőké pedig 28 százalékkal nőtt.      
Makro / Külgazdaság Nem ismerik el a tálib vezetést, de segélyt ad Afganisztánnak az USA
MTI | 2021. október 11. 07:57
Az Egyesült Államok beleegyezett, hogy humanitárius segélyt nyújt Afganisztánnak, de nem ismeri el a tálibokat az ország vezetőinek - közölték vasárnap az országot augusztusban lerohanó vallási szélsőségesek.
Makro / Külgazdaság Annyi embert beoltottak, hogy elérte a közösségi immunitást Olaszország
MTI | 2021. október 11. 06:44
Olaszországban elérte a nyolcvan százalékot az átoltottság: a hatvanmilliós országban már több mint 43 millióan vettek fel két oltást, amivel sikerült elérni a közösségi immunitást, miközben a lakosság több mint tizenöt százaléka továbbra is nemet mond a vakcinázásra a római egészségügyi minisztérium vasárnapi adatai szerint.
Makro / Külgazdaság "Az ötödik és hatodik hullám is jönni fog" - mondja az első magyar Covid-könyv virológus társszerzője
Kormos Olga | 2021. október 11. 05:32
Tegnap jelent meg az első hazai Covid-könyv, amelyet Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem virológusa és Barát József újságíró jegyez. Mindketten azt mondják, kötelességüknek érezték a könyv megírását, hiszen nem minden ember életében történik ilyen történelmi nagyságú pandémia, amiben 2020 óta élünk. A szerzőkkel beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Olaszországban elérte a nyolcvan százalékot az átoltottság
MTI | 2021. október 10. 17:53
Olaszországban elérte a nyolcvan százalékot az átoltottság: a hatvanmilliós országban már több mint 43 millióan vettek fel két oltást, amivel sikerült elérni a közösségi immunitást, miközben a lakosság több mint tizenöt százaléka továbbra is nemet mond a vakcinázásra a római egészségügyi minisztérium vasárnapi adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Milos Zemant újra kórházba szállították
MTI | 2021. október 10. 16:21
Milos Zeman cseh államfőt vasárnap délben váratlanul újra a prágai Központi Katonai Kórházba szállították - közölte a CTK hírügynökség a kórház szóvivőjére hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Szerbiában meghaladta az egymilliót az azonosított fertőzöttek száma
MTI | 2021. október 10. 13:25
Meghaladta az egymilliót a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában, szakértők szerint a koronavírus-járvány további terjedését kizárólag oltakozással lehet megállítani.
Makro / Külgazdaság Csúnyán megbukott az osztrák kancellár – helyére léphet a külügyminiszter
Káncz Csaba | 2021. október 10. 12:00
Kurz megelőzte a keddi bizalmi szavazást a parlamentben és még a koalíciós kormány bukása előtt tegnap este bedobta a törülközőt.  Utódjelöltje Alexander Schallenberg külügyminiszter, aki karrierdiplomata és erős híve az EU integrációnak. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Csökkenő forgalom a héten, történelmi indexcsúcs pénteken
MTI | 2021. október 10. 10:38
Csökkenő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 53 955,85 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken, 366,05 ponttal, 0,68 százalékkal magasabban, mint az előző héten.
Makro / Külgazdaság Az osztrák ellenzék csalódott, hogy Kurz lemondása után folytatja a kormányzást az eddigi koalíció
MTI | 2021. október 10. 08:15
Az osztrák ellenzéki pártok csalódottan reagáltak szombat este arra, hogy folytatja a kormányzást a Zöldek és az Osztrák Néppárt (ÖVP) kormánykoalíciója Sebastian Kurz kancellár nem sokkal korábban bejelentett lemondása után.
Makro / Külgazdaság Megbukott Orbán Viktor cseh szövetségese
MTI | 2021. október 9. 19:02
Hajszállal, de csak második lett Andrej Babis pártja, így várhatóan a jobboldali ellenzék alakíthat kormányt. 
Makro / Külgazdaság Cseh választás: Orbán Viktor barátja csak hajszállal vezet - frissítés
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 9. 17:44
Az exit pollok többsége szerint a kormányzó Andrej Babis pártja, az ANO mozgalom szoros versenyben, de vezet a cseh képviselőházi választáson.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: Bukarestben lépcsőzetes lesz a munkakezdés
MTI | 2021. október 9. 17:27
Csendőrökre bízták a távolságtartási és maszkviselési kötelezettség betartásának ellenőrzését, és elrendelték a lépcsőzetes munkakezdést szombaton Bukarestben, ahol Romániában a legtöbb ember fertőződött meg koronavírussal az utóbbi időszakban.
Makro / Külgazdaság Győzelmi jelentés a Váci utcából: egyre több üzlet van nyitva
Privátbankár.hu | 2021. október 9. 11:48
Összefogott több bérlő a főbb budapesti bevásárlóutcákban.
Makro / Külgazdaság Ma kiderülhet, bukik-e Orbán Viktor egyik fontos szövetségese
Wéber Balázs | 2021. október 9. 05:54
Andrej Babis cseh kormányfő Orbán Viktor szövetségese uniós szinten, egyes kampányüzeneteit pedig akár a magyar miniszterelnök is írhatta volna. A milliárdos exvállalkozó populista pártja szoros befutóra számíthat a jelenleg is zajló választáson, amelynek számos végkimenetele lehet. Ugyanakkor bármilyen kabinet alakul is majd, radikális váltás nem várható: Csehország EU-tagsága nincs veszélyben. 
Makro / Külgazdaság Ellenzéki előválasztás a kommunikációs térben - A hét videója
Hollós János - Izsó Márton | 2021. október 8. 18:52
Az ellenzéki előválasztás uralja a kommunikációs teret. Nem gyakran van erre példa, hogy az ellenzék tematizálni tudja a közbeszédet. Ez tehát a hét témája, a hét videójában.
Makro / Külgazdaság Irán élesen fenyegeti Izraelt – folyamatos hadgyakorlatok az azeri határon
Káncz Csaba | 2021. október 8. 15:15
Egyfolytában zajlanak a hadgyakorlatok az iráni-azeri határ mindkét oldalán. Teherán leszögezte az azeri nagykövetnek, hogy „nem tűri el a cionista rezsim jelenlétét a határai mentén”. De mit akar valójában Irán? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Fontos eredményről számolt be Varga Mihály
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 14:59
Magyar sikerről, magyar győzelemről számolt be Varga Mihály pénzügyminiszter a legújabb, Facebookon közzétett videójában. 
Makro / Külgazdaság Ötszörösére nőtt a földgáz ára bő egy év alatt
MTI | 2021. október 8. 12:56
Folytatódott a gázárak emelkedése augusztusban, a hónap folyamán megawattóránként 7 eurós növekedés volt a spot piacokon; tavaly júniushoz viszonyítva ötszörösére nőttek az árak - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) augusztusi földgáz piacmonitoring jelentéséből.
Makro / Külgazdaság Karácsony Gergely bejelentette visszalépését
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 11:58
A főpolgármester Márki-Zay Péterrel tartott közös sajtótájékoztatón jelentette be: befejezi előválasztási kampányát.
Makro / Külgazdaság Tovább hízott az államháztartási hiány
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 11:30
Az önkormányzatok nélkül számoltva a központi alrendszer 2292 milliárd forintos hiánnyal zárta az első kilenc hónapot.
Makro / Külgazdaság 5,5! Éves rekordot ért el az infláció szeptemberben
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 09:00
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb közlése szerint a fogyasztói árak szeptemberben 5,5 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakéban. Ezt megelőzően az idén a legmagasabb érték 5,3 százalék volt, ezt júniusban jegyeztük fel.
Makro / Külgazdaság Megkönnyíti a magyar kormány az izraeliek beutazását
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 06:56
Új miniszteri rendelet jelent meg, amely a védettségi igazolások egyoldalú elismeréséről szól. Ebben több miniállam mellett ott szerepel Izrael is.
Makro / Külgazdaság Már azelőtt megbukik a globális klímacsúcs, mielőtt egyáltalán elkezdődne
Káncz Csaba | 2021. október 7. 18:06
Az energiapiac kemény realitásai legyűrik a Zöld átmenetet, még mielőtt ez lendületbe jött volna. Az európai vezetők nem rendelkeznek egy olyan energia-stratégiával, amely számol a szénhidrogén és nukleáris energiaforrásokkal, mint az energiaváltás kulcsfontosságú oszlopaival. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Padlóról felálló szektor segíti Orbán Viktor ígéretét
Király Béla | 2021. október 7. 13:34
Az elmúlt időszak egyik fontos gazdasági, és a választások közeledtével persze politikai ígérete volt az szja jövő évi visszatérítése. Orbán Viktor 5,5 százalékos gazdasági növekedéshez kötötte ezt, és lassan biztosra lehet venni a visszatérítést. Most például a turizmusról érkezett olyan hír, amely azt jelzi, hogy a padlóról felállva járul hozzá a szektor a gazdasági növekedéshez.
Makro / Külgazdaság Prés alatt az Orbán-kormány: az EP is zárva tartaná a pénzcsapokat
Wéber Balázs | 2021. október 7. 11:44
Számos EP-képviselő szerint Magyarországnak addig nem szabad részesülnie az új uniós forrásból, a Helyreállítási Alapból, amíg a magyar kormány nem garantálja a pénzek megfelelő elköltését, és nem tart be bizonyos jogállamisági feltételeket.
Makro / Külgazdaság Az amerikai cégeknek is szerepet szán a kormány az újraindításban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 7. 10:46
Az adócsökkentésekkel, a beruházások támogatásával folytatjuk a gazdaság újraindítását, az üzleti környezet javítását - jelentette ki Varga Mihály az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács ülésén.
Makro / Külgazdaság Merkely Béla: gyakorlatilag minden oltatlan koronavírusos lesz
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 08:04
A delta vírusvariáns a szakember szerint meg fogja találni azokat a személyeket, akik nincsenek beoltva. 
Makro / Külgazdaság Elszálló energiaárak: Orbán Viktor az Európai Bizottságot hibáztatja
MTI | 2021. október 6. 17:17
A miniszterelnök szerint rossz számításokat végzett az EU.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos