<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Makro / Külgazdaság
Makro / Külgazdaság Oroszországban harmadik napja döntött rekordot a halálozások száma
MTI | 2021. július 1. 12:28
Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 672-en haltak meg a Covid-19 következtében a csütörtöki hivatalos adatok szerint, ez a legmagasabb napi veszteségszám a járvány kezdete óta. Eközben Moszkvában megkezdődött a már vakcináltak újraoltása.
Makro / Külgazdaság NAV: már elérhető az új eVÁM webalkalmazás
MTI | 2021. július 1. 11:21
Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új eVÁM webalkalmazása - hívta fel a figyelmet a hivatal csütörtökön az MTI-nek küldött közleményben.
Makro / Külgazdaság COVID: Itt vannak az újabb magyarországi lazítások
Privátbankár.hu | 2021. július 1. 08:30
Kijött a kormányrendelet az 5,5 millió beoltott elérése utáni néhány újabb enyhítésről és a digitális COVID-igazolványról. 
Makro / Külgazdaság Lassult a kínai feldolgozóipar
MTI | 2021. július 1. 06:41
Mérséklődött a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése júniusban, miután a Dél-Kínában megjelent, újabb koronavírus járványgóc rányomta a bélyegét a termelésre, a nemzetközi járványhelyzet miatt pedig továbbra is nyomott maradt a belföldi és a külföldi kereslet.
Makro / Külgazdaság Dr. Rékassy Balázs: „A tanulság, hogy hamarabb kell lépnie a kormánynak egy esetleges negyedik hullám elején”
Kormos Olga | 2021. július 1. 05:13
Orbán Viktor a két héttel ezelőtti Kormányinfón úgy nyilatkozott: a kormány felkészült a negyedik hullámra. Vajon valóban megvannak az első három hullám tanulságai, amelyek miatt jóval könnyebben elébe mehetünk egy esetleges negyedik hullámnak? Interjú Dr. Rékassy Balázs orvossal, egészségügyi menedzserrel.
Makro / Külgazdaság A láthatatlan erő nyomában avagy miért bukott el a német válogatott?
Wéber Balázs | 2021. június 30. 18:17
Ebben a csapatban nem volt meg az a szükséges plusz, ami a német válogatottban általában megvan. A láthatatlan erő most nem tört felszínre, de a mélyben még ott rejtőzik. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság V4-es programot hirdetett Orbán Viktor
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 30. 17:39
A V4 magyar elnöksége azért dolgozik majd, hogy a megváltozott helyzetben a visegrádi országok a világgazdasági változások nyertesei közé tartozzanak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a lengyelországi Katowicében.
Makro / Külgazdaság Emberek százmillióinak lakóhelye kerülhet veszélybe
MTI | 2021. június 30. 15:20
A század végére akár 410 millió ember élhet kétméteres tengerszint feletti magasságnál alacsonyabb területeken, amelyeket veszélyeztet a vízszint emelkedése - állapította meg egy új tanulmány.
Makro / Külgazdaság Újabb 50 ezer katonát vezényel a vitatott kínai határra India
Káncz Csaba | 2021. június 30. 14:34
Kína szalámi-taktikát alkalmazó térnyerése az elmúlt napokban két komoly figyelmeztetést váltott ki Indiából. Az indiai külügyminiszter és a görög miniszterelnök egyetért abban, hogy a nemzetközi jognak uralkodnia kell az Indo-csendes-óceáni, és a Kelet-Mediterrán térségben. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Megérkezett a statisztikába az állami béremelés: nagyot ugrottak a fizetések
Privátbankár.hu | 2021. június 30. 10:01
A KSH friss adatai szerint 2021 áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 440 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 293 000 forint volt, mindkettő 10,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 
Makro / Külgazdaság Ma lejár egy nagyon fontos határidő az angliai magyaroknak
MTI | 2021. június 30. 06:50
Lejár szerdán a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok tartós letelepedési kérelmének benyújtására kijelölt határidő.
Makro / Külgazdaság Megint kölcsön adunk egy nagy adag Pfizert egy baráti országnak
Privátbankár.hu | 2021. június 30. 06:23
Korábban 41 ezer, most több mint 100 ezer adag Pfizert adunk kölcsön Csehországnak.
Makro / Külgazdaság A hiperszonikus fegyverek réme – megelőző csapástól félnek
Káncz Csaba | 2021. június 29. 18:55
A globális hatalmak egymásra mutogatnak, miközben eszük ágában sincs szabályozni a hiperszonikus fegyverek fejlesztéseit. A pekingi vezetés azt állítja, hogy szükséges előrehaladást elérnie, különben „az amerikai hiperszonikus fegyverek megelőző, lefejező támadást indíthatnának a kínai nukleáris arzenállal szemben.” Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Csak három század döntött
Privátbankár.hu | 2021. június 29. 17:33
Hetedszer rendezte meg a HGS PR Ügynökség és a Parlament Sportegyesület együttműködve a Footgolf Csúcs Kupát. Idén a Magyar Országgyűlés, a BorÁszok, az újságíró válogatott, az üzletemberek, valamint az MVM csapata mutatta meg, milyen teljesítményre képes focilabdával egy golfpályán. Hosszú idő után a helyszín újra a Kisorosziban található Magyar Golf Club volt, ahol a rutinos footgolfosnak számító Czirbus Tamás bizonyult a legjobbnak, míg a csapatversenyt a Parlament válogatottja nyerte.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péteréken múlik a családok idén befizetett adóinak visszatérítése
Privátbankár.hu | 2021. június 29. 16:01
Orbán Viktor miniszterelnök szerint váratlan, erőteljes és komoly beavatkozást jelentő döntéseket kell hoznia a kormánynak, és akkor meglehet az 5,5 százalékos gazdasági növekedés és a családok adóvisszatérítése is.
Makro / Külgazdaság A munkaerőhiány miatt erőteljesen nőhetnek a bérek
MTI | 2021. június 29. 15:37
Már az év közepe táján visszatérhet a munkaerőhiányos gazdasági környezet, amelyben ismét a bérek emelésére kényszerülnek a cégek - ezt a következtetést vonták le a legfrissebb munkaerőpiaci adatokból piaci elemzők.
Makro / Külgazdaság Washingtonban osztják Matolcsy Györgyék optimizmusát
Privátbankár.hu | 2021. június 29. 15:12
Jelentősen, 4,3 százalékról 6,2 százalékra javította a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) – áll a szervezet Magyarországról szóló IV. cikkely szerinti konzultációt lezáró ma közzétett részletes jelentésében. Ez hajszálra megegyezik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb prognózisával. Az IMF jelentésében elismerően szól a magyar gazdaságvédelmi intézkedésekről, a támogató költségvetési politikáról, a munkahelyek megvédéséről és a beruházások ösztönzéséről.
Makro / Külgazdaság Derbik a Wembley-ben: belobbantja-e a járványt a foci Eb?
Wéber Balázs | 2021. június 29. 14:36
Miközben Nagy-Britanniában megint terjed a koronavírus, ma várhatóan 40 ezer, az elődöntőkben és a fináléban pedig 60 ezer néző őrjöng majd a londoni Wembley-ben. Szakértők egy része attól tart, hogy ez olaj lesz a tűzre. Az UEFA szerint ugyanakkor minden rendben van: a meccsekre csak védett szurkolókat engednek be.
Makro / Külgazdaság Kemény hangú levélben vonják kérdőre a pedagógusok az államtitkárt
Privátbankár.hu | 2021. június 29. 13:54
A Pedagógusok Szakszervezete nyílt levélben kérdezi Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt arról, hogy a kormány a Gazdaság-Újraindítási Akcióterv keretén belül gondol-e vajon a pedagógusokra is?
Makro / Külgazdaság Örülhetnek a családok, ha bejön az EBRD jóslata
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 29. 12:45
Az európai feltörekvő térség gazdaságai, köztük Magyarország az eddig vártnál valószínűleg gyorsabb ütemben lábalnak ki a koronavírus-járvány sokkjából, bár a közfinanszírozási kockázatok is emelkedtek az adósságállomány növekedése miatt - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kedden Londonban ismertetett friss előrejelzésében.
Makro / Külgazdaság Pénzeső hullhat Magyarországra
Privátbankár.hu | 2021. június 29. 11:04
A vállalatok közel fele növelné európai aktivitását és működőtőke-befektetéseit (FDI) a koronavírus-járvány okozta tavalyi visszaesést követően – derül ki az EY 550 döntéshozó bevonásával készült nemzetközi felméréséből. Kelet-Közép-Európa az egyik legvonzóbb beruházási célpont, ami Magyarország számára is kedvező helyzetet teremt.
Makro / Külgazdaság 55 ezerrel többen dolgoztak májusban Magyarországon, mint egy évvel korábban
Privátbankár.hu | 2021. június 29. 09:01
Áprilishoz képest pedig 47 ezerrel többen.
Makro / Külgazdaság A Baleár-szigeteken is szigorítottak a mallorcai járványgóc miatt
MTI | 2021. június 29. 06:37
A hatóságok szerint lehet, hogy a Valencia-Mallorca kompjáraton fertőződtek meg az emberek.
Makro / Külgazdaság 47,2 Celsius-fokot mértek Oregon fővárosában
MTI | 2021. június 29. 06:24
Megint megdőltek a melegrekordok az USA északnyugati részén: Portland, Seattle és a kanadai Vancouver is új hőcsúcsokat jegyzett fel. Nem kizárt, hogy pár napon belül a mostani rekordok is megdőlnek.
Makro / Külgazdaság Nagyon terjed a Delta-variáns Európában, de van egy jó hírünk
Wéber Balázs | 2021. június 28. 16:42
A koronavírus Delta mutánsa a briteknél már most domináns, nyár végére pedig egész Európában az lehet. Terjedése ugyanakkor sem a szigetországban, sem Németországban, sem Ausztriában nem növelte a halálozási rátát. A jelenlegi ismeretek szerint a Delta ugyan fertőzőbb a korábbi verzióknál, de lényegében nem veszélyesebb, és az oltások is hatékonyak vele szemben.
Makro / Külgazdaság Levelet küld tartozásról, túlfizetésről a NAV
Privátbankár.hu | 2021. június 28. 12:53
Június végétől október végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal több mint másfél millió magánszemélynek, egyéni vállalkozónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről.
Makro / Külgazdaság Drámai szinthez érkezett a benzin ára
Privátbankár.hu | 2021. június 28. 12:45
Szerdától a 95-ös oktánszámú üzemanyag literjéért átlagban bruttó 2 forinttal kell többet fizetni, ami azt jelenti, hogy a maximális ár már csak egy forinttal marad majd el a lélektaninak számító 500 forintos határtól. A gázolaj ára ezúttal nem változik, igaz, e fajtánál a felső érték már most is bőven 500 forint felett.
Makro / Külgazdaság Súlyos árnyak a ma kezdődő fekete-tengeri hadgyakorlat fölött
Káncz Csaba | 2021. június 28. 11:25
A brit romboló képes lehetett az elriasztására bevetett orosz haditengerészeti egységek elektronikai rendszereinek a felmérésére. Rjabkov államtitkár a súlyos incidens kapcsán leszögezte: ha még egyszer megsértik az orosz felségvizeket, „akkor bombázhatunk…mégpedig célzottan”. Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság Koronavírus: lassan halad az oltás, de a héten meglehet az 5,5 millió beoltott
Privátbankár.hu | 2021. június 28. 10:24
A hétfői adatok is kedvező járványhelyzetről árulkodnak idehaza. A járvány lecsengésével a hétvégén már nem közöltek adatokat az illetékes szervek, így hétfőn reggel a hétvége összesített számait ismerhettük meg.
Makro / Külgazdaság A fertőzöttek száma 181 millió, a halálos áldozatoké 3,9 millió a világon
MTI | 2021. június 28. 09:15
A világon 181 043 626 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 922 071 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Még mindig Európa élmezőnyében van a magyar beruházási ráta, és úgy tűnik, ez így is marad
MTI | 2021. június 28. 07:26
A halasztott fejlesztések újraindulása, a költségvetési költekezés és az otthonteremtési támogatások húzhatják a szektort 2021-ben.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Az államadósság ügye visszatért, nagy erővel
Bod Péter Ákos | 2021. június 28. 05:39
A járvány miatti gazdasági élénkítés, és a már 2021-ben is választásinak titulálható költségvetés sok pénzbe kerül, ráadásul a tervek szerint a kormány csak lassan térne vissza a 3 százalékos hiányhoz. Ebben a helyzetben bukkant fel egyfajta csodafegyverként az autópályák koncesszióba adása, ami finoman szólva is rossz emlékeket idéz fel.
Makro / Külgazdaság Japán alga kúszik a dél-francia strandokra: most még csak büdös, de később mérgezhet is
MTI | 2021. június 27. 16:54
Marseille-nél azonosították a betolakodót.
Makro / Külgazdaság Kisebb járványgóc alakult ki Mallorcán
MTI | 2021. június 27. 13:58
Több száz spanyol diák fertőződött meg a szigeten.
Makro / Külgazdaság Erdogan álma, Isztambul rémálma – áll a bál a gigaprojekt körül
Káncz Csaba | 2021. június 27. 12:16
A már jó előre fülest kapott miniszterek és a katari emír édesanyja óriási profitot zsebeltek be azzal, hogy időben vettek telkeket az új csatorna útvonalán. A gigaprojekt elképesztő környezeti károkat okozna. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Trump Ohióban röffentette be a bosszúhadjáratát
MTI | 2021. június 27. 08:29
A volt amerikai elnök a választási veresége óta először tartott nagygyűlést. Több ezer híve gyűlt össze Wellington városában, ahol Trump a Biden-kormány bevándorlási politikáját ostorozta, valamint az egyik olyan republikánus képviselő ellen kampányolt, aki a Capitolium lerohanása után megszavazta a Trump elleni második impeachmentet. Tíz ilyen republikánus van, Trump mindegyikkel leszámolna, és visszavenné az USA-t is.
Makro / Külgazdaság 100 éves a Kínai Kommunista Párt - mi jöhet most a nagyhatalmi babérokra törő Kínában?
Kollár Dóra | 2021. június 27. 06:10
Az ország, amelyet egykoron „Kelet beteg embereként” emlegettek, a világ egyik vezető hatalmává vált, és ma már nem lehet elmenni Kína mellett, ha a nagyhatalmi erőviszonyokat tárgyaljuk. Július elsején száz éves lesz a Kínai Kommunista Párt, az egypártrendszer központjában álló szervezet egyértelműen óriási karriert futott be, azonban így is maradtak okok az aggodalomra.
Makro / Külgazdaság Migráció: kimagaslóan nagy tömeg indulhat Európa felé ősszel
MTI | 2021. június 26. 10:56
A nyári időjárás és a közel-keleti, afrikai politikai helyzet is hozzájárul ahhoz, hogy hétről hétre újra nő az Európai Unió felé tartó illegális bevándorlók száma. Ha a 2015-ös csúcsot nem is éri el, az utóbbi évek átlagához képest a nemzetközi elemzések szerint idén őszre kimagaslóan nagy tömeg indulhat Európa nyugati része felé - írja szombati számában a Magyar Nemzet.
Makro / Külgazdaság Lassan halad az oltás, teljes zárlat alá került Sydney
MTI | 2021. június 26. 09:46
Kéthetes teljes zárlat alá helyezték szombattól Sydney városát az ausztrál hatóságok a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának terjedése miatt.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mikor indulnak be az új paksi blokkok
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 25. 17:39
Nyolc, illetve kilenc év múlva.
Makro / Külgazdaság A kínai propaganda új húzása: ujgurok ezrei bizonygatják videókban, hogy "nagyon-nagyon szabadok"
Tiszai Balázs | 2021. június 25. 16:45
A rövid videók felépítésben, szövegezésben kísértetiesen hasonlítanak egymásra, olyan, mintha tollba mondták volna a videósoknak a saját vallomásukat a nagy szabadságukról. Bármennyire is átlátszó ez, úgy tűnik, bejött, mert az első hullám óta már egy újabbat is megindított a Kínai Kommunista Párt.
Makro / Külgazdaság Túlfeszítette a húrt Orbán Viktor? Magyarországnak nincs helye az EU-ban a holland kormányfő szerint
Wéber Balázs | 2021. június 25. 11:58
A brüsszeli uniós csúcson a holland kormányfő kilátásba helyezte Magyarország távozását az EU-ból, a svéd kormányfő pedig azt mondta: elegük van olyan országok finanszírozásából, amelyek nem tartják magukat az uniós alapértékekhez. Orbán Viktor mellett csak a lengyel és részben a szlovén kormányfő állt ki.
Makro / Külgazdaság A Synlab Hungary új járványügyi laborral erősíti piaci pozícióját
Privátbankár.hu | 2021. június 25. 11:42
Átadta új járványügyi laboratóriumi részlegét az évi 50 millió laboratóriumi tesztet végző SYNLAB Hungary Kft., Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. A 281 millió forint összértékű beruházáshoz 140 millió forintos támogatást nyert el a vállalat a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. pályázatán. 
Makro / Külgazdaság Moszkva nem ijed meg a török drónoktól
Káncz Csaba | 2021. június 25. 11:34
A nagy kérdés, hogy az azeri győzelem egy az egyben lemásolható-e az ukrán, lengyel, vagy a balti hadvezetés részéről?  Nos nem igazán.  Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság 25 százalékkal többen haltak meg az év eleje óta Magyarországon, mint egy évvel korábban
Privátbankár.hu | 2021. június 25. 10:43
Csak májusban 10 ezernél is többen haltak meg, ez 4,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakhoz képest. Január óta pedig közel 69 ezren hunytak el.
Makro / Külgazdaság Nyolccal nőtt a hazai koronavírus-áldozatok száma egy nap alatt
Privátbankár.hu | 2021. június 25. 09:33
Megint nőtt az egy nap alatt vírusban elhunytak száma, nyolcan haltak meg és 66 új fertőzött is lett.
Makro / Külgazdaság Megegyeztek a demokraták és a republikánusok Biden gigacsomagjáról, de ezermilliárd dollárt kivettek belőle
MTI | 2021. június 25. 09:07
Így is 1200 milliárd dolláros a program, viszont nem annyira kiterjedt, mint az eredetileg tervezett, kemény kompromisszumként a klímavédelmi és szociális intézkedések kikerültek belőle. Ezeket a demokraták későbbi programokkal pótolnák. Ami maradt: az infrastruktúra-fejlesztés.
Makro / Külgazdaság Az uniós vezetők többsége egyelőre hallani sem akar egy EU-Putyin csúcsról
MTI | 2021. június 25. 06:52
Berlin és Párizs lobbizik azért, hogy rendszeresítsék a párbeszédet Moszkvával, de Angela Merkel szerint a többi tagállami vezető csak akkor tárgyalna Putyinnal, ha az gyökeresen változtatna az orosz külpolitikán.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos