3p

Mi a legnagyobb probléma a hazai felsőoktatásban?
És a gazdaságban? Mennyit ér egy magyar egyetemi diploma?
Online Klasszis Klub élőben Ádám Zoltánnal, a Corvinusról elbocsátott egyetemi oktatóval

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a szakértőtől!

2024. október 9. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nőttek a keresetek: kiderült, mennyiből él most egy átlag magyar – durva élelmiszerbiotrány tört ki: rengeteg sajtot vesznek le a magyar polcokról és új buszmegálló táblákat tesz ki a BKK.

A bruttó keresetek 5,3 százalékkal nőttek tavalyhoz képest. Január és augusztus között a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete ugyanis 234 600 forint volt. Ez azt jelenti, hogy 153 600 forintot visz haza egy átlag magyar. Ezen belül a fizikai foglalkozásúak nettó fizetése 104 700, a szellemi foglalkozásúaké 208 400 forint volt: ez 2,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Újabb hiányosságokat tárt fel a tejágazati célellenőrzés - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Több autóval terítették Budapesten és környékén a Nógrád megyében engedély nélkül palackozott tejet, de ez semmi ahhoz képest, amit a hatóság egy fővárosi sajtgyártó üzemben talált. A gyárban bevett gyakorlatnak számított, hogy lejárt alapanyagokat és selejt késztermékeket hőkezeltek és használtak fel újra a gyártás során. A „friss” termékekbe több éve lejártakat is beledolgoztak, a lejárt termékek jelentős része gusztustalan, szennyezett, penészes, rovarokkal belepett volt - ez a Nébih videóján is jól látszik. Főként ömlesztett sajtok érintettek az élelmiszerbotrányban: több tömlős, lapka és kördobozos termékhez is használtak fel a romlott sajtot. Érintett például jó néhány Campingsajt, néhány Mackósajt, az Auchan, a Coop, a Reál több sajtja és még sok más termék. Összesen 93 féle sajtot hívnak vissza. Cikkünkben megnézheti, hogy pontosan, mely termékekről van szó.

Az elemzői várakozásokkal szemben csökkenéssel indult a kereskedés kedden a vezető európai értéktőzsdéken.

Ma nem lesznek fontos makroadatok, de beindult a gyorsjelentési szezon. Az Apple például tegnap este piaczárás után adta ki negyedéves gyorsjelentését, ami jócskán felülmúlta az elemzői várakozásokat. A bejelentést megelőzően a vállalattól 39,85 milliárd dolláros árbevételt várt a piac, ezt azonban jócskán túlteljesítették; 42,12 milliárd lett.

Ma 9 devizahiteles ügyet tárgyal a bíróság másodfokon. A Credit House Magyarország, az UniCredit Bank és hozzátartozó három lízingcég, az FHB Ingatlanlízing, a Magyar Cetelem Bank, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. és az IMPULS Leasing Hungary Pénzügyi Zrt. keresetét tárgyalják majd.

Új megállóhelyi táblákat tett ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Ferenciek tere buszmegállókban. A többi megállóban is cserélni fogják a táblákat. Az új táblák a korábbiaknál áttekinthetőbb: az oszlop tetején távolról is jól láthatóak a megállót érintő autóbuszok járatszámai.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Az OECD-ben már látják az alagút végét
Privátbankár.hu | 2024. október 3. 17:28
 Jelentősen lassult az infláció augusztusban.
Makro / Külgazdaság A kormánynak semmi dolga az euróárfolyammal, közölte Gulyás Gergely
Privátbankár.hu | 2024. október 3. 16:23
Ez a jegybank ügye, a kormánynak nincs árfolyamcélja, hangzott el a kihelyezett kormányülés helyszínén tartott rendhagyó Kormányinfón. Ezer eurós minimálbért viszont reálisnak lát a kormány.
Makro / Külgazdaság Az Orbán-kormány Kína oldalára állt az uniós büntetővámok ügyében
Privátbankár.hu | 2024. október 3. 13:21
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megerősítette, hogy a magyar kormány nemmel fog szavazni a kínai autókra kivetendő uniós büntetővámokra.
Makro / Külgazdaság Az év végi bevásárlási szezon árait befolyásolhatja a sztrájk
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 12:48
Sztrájkba léptek a legnagyobb amerikai kikötők dolgozói, ami komoly fennakadásokat okoz az év vége előtti áruszállításokban. A történet vége a karácsonyi árak növekedése lehet.
Makro / Külgazdaság Donald Trump alig várja, hogy rendet csinálhasson a világon
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 12:07
Donald Trump nem éppen fiatal kora ellenére egy fiatal kobra reflexével csap le minden lehetőségre, amiről úgy gondolja, hogy javítja elnökké választását novemberben. Ilyen az iráni légi csapás is.
Makro / Külgazdaság Csúcstalálkozó lesz az utolsó pillanatban: újabb fejezet kezdődhet az autópiaci csetepatéban
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 11:33
A BMW a német kancellárhoz fordult. 
Makro / Külgazdaság Összecsaptak a másodhegedűsök, kár, hogy senkit sem érdekelt
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 10:55
A politikai megmondóemberek azt emelik ki az amerikai elnökválasztás alelnökjelöltjeinek vitájából, hogy kulturált, konstruktív stílusban folyt. Donald Trump korszakában ez is eredmény.
Makro / Külgazdaság Elérheti a lélektani határt a benzin ára Magyarországon, ha bejön ez a jóslat
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:55
A mostani kilátások szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelynek örülhet majd minden autós. Azért akadnak kockázatok is. 
Makro / Külgazdaság Teljesen felborult Putyin képlete
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:19
Az oroszok embervesztesége becslések szerint valamivel több mint kétszerese lehet az ukránokénak a felőrlő háborúban, aminek finanszírozására Moszkva még több pénzt szán jövőre, mint idén.
Makro / Külgazdaság Rendkívüli ülést hívtak össze az iráni támadás miatt
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:17
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa összeül az Izrael elleni iráni támadás miatt. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG