BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 8. 07:29

Az Orosz Sarkkutatók Szövetsége és az Utazási Irodák Szövetsége bejelentette, hogy 2009-től turistautakat szerveznek az Északi-sarkra, a jégtáblára épült Barneo sátortáborba

Az Orosz Sarkkutatók Szövetsége és az Utazási Irodák Szövetsége bejelentette, hogy 2009-től turistautakat szerveznek az Északi-sarkra, a jégtáblára épült Barneo sátortáborba.

A táborban van két közösségi terem, konyha, étterem és 8-12 lakósátor egyenként 8-12 hellyel, s természetesen illemhely és hagyományos orosz fürdő. A helyet korábban is felkeresték már turisták, de csakis külföldiek. Az út egyébként nem is túl hosszú: a Spitzbergákig 4 óra a repülőút, onnan további két és fél óra alatt lehet - szintén repülővel - elérni a Barneo tábort.
   
A helyszínen aztán a turisták nem csupán a tájban gyönyörködhetnek, hanem kirándulásokat tehetnek sítalpakon vagy kutyaszánon, ejtőernyős ugrásokat hajthatnak végre tandemben egy tapasztalt ejtőernyőssel, és fotószafarira mehetnek jegesmedvékre. 

A szervezők szerint az érdeklődés hatalmas, s jövőre már 2000 turista keresi majd fel az Északi-sarkot a nagyon rövid szezon alatt. A Barneo tábor ugyanis évente mindössze egyetlen hónapig üzemel: a sarkvidéki nappal április 1-i kezdetétől május 1-ig, az olvadás beköszöntéig.

Mivel az utazás szélsőséges körülmények közé vezet, minden egyes turistának előzetes felkészítésen kell részt vennie, és mindenkinek külön biztosítást kötnek az útra, de még így is csak rövid időre viszik a "civileket" a Föld legészakibb pontjára.
   
A túra ára a tervek szerint 8-10 ezer euró lesz, de a szervezők hangsúlyozzák, hogy ez csupán a negyede annak az összegnek, amelyért a Déli-sarkra lehet eljutni, s a tizede annak, amennyiért a Mount Everestet meg lehet mászni. 

Jó hír: fokozódik a verseny, olcsóbban repülhetünk
Üdülési csekk nélkül nem is megyünk
Repülő nők: nekik jobban fáj a fejük

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Makro / Külgazdaság Óriásit lazít a karanténszabályain Anglia
MTI | 2020. július 3. 07:56
Jövő péntektől "70-75" országból lehet szabadon, karantén-kötelezettség nélkül beutazni hozzájuk. Németország, Spanyolország, Franciaország és Olaszország már biztos, hogy rajt lesz a listán, a többi tag még nem ismert.
Makro / Külgazdaság Tovább romlik a korona-helyzet az USA-ban, Florida új mélypontot jelentett
MTI | 2020. július 3. 07:40
A déli állam egy nap alatt több mint 10 ezer új fertőzöttet regisztrált.
hírlevél