<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A friss diplomásokra folyamatosan éhes nagy ipari szakszervezet éles hangon ítélte el a keretszámcsökkentési terveket és azok visszavonására szólította fel a kormányt.

Tömegével fogják elhagyni az országot a tanulni vágyó fiatalok, ha a kormány nem vonja vissza a felsőoktatási keretszámcsökkentési tervét - olvasható a legnagyobb ipari szakszervezet, a VDSZ közleményében. Az intézkedéssel szerintük a kormány Magyarország egyetlen kitörési lehetőségét, a tudást készül elvenni a fiatalok többségétől, ezért a tiltakoznak a bevezetés ellen.

Azonnal vonja vissza a kormány a felsőoktatási keretszámcsökkentési tervet! - követeli a vegyipari szakszervezet. A VDSZ szerint az oktatási rendszer szétverése minden eddiginél nagyobb elvándorlási hullámot indíthat el a fiatalok körében, és ez a jóvátehetetlen bűn a jelenlegi döntéshozók lelkén szárad. A vegyipari szakszervezet támogat minden olyan kezdeményezést, amellyel itthon lehet tartani a fiatalokat, s véget lehet vetni a felsőoktatásban dúló rombolásnak. Az ágazat szolidaritásra szólít fel minden hazai szakszervezetet.

A fejlődés kizárólagos módja a tanulás, ám ha ezt pénzért kell venni, akkor az megint csak a kiváltságosok és közülük sem feltétlenül a legtehetségesebb emberek joga lesz - véli Székely Tamás, a VDSZ elnöke. Az esélyegyenlőség csökkentésével, a tanuláshoz való hozzáférés szűkítésével a kormány behozhatatlan hátrányba hozza az országot, s ez jóvátehetetlen bűnnek minősül - szögezi le az elnök. Az ipar fejlődése szakképzett munkaerőre épül, jól képzett szakmunkásokra és mérnökökre, valamint gazdasági szakemberekre. Ezt készül megakadályozni, s a már egyébként is megtorpant fejlődést még drasztikusabban akadályozni az intézkedési terv ötletgazdája, s a kormány, amely elfogadja ezt a gyalázatos tervet - érvel Székely, a mintegy 30 ezer tagot tömörítő, legnagyobb ipari szakszervezet vezetője.

A VDSZ különösen érintett az ügyben, hiszen ebben az ágazatban jól képzett szakemberekre és diplomásokra van szükség, utóbbiak aránya jelenleg is meghaladja a 40 százalékot. Az elnök úgy véli, ha valóban a tudás a fontos - ahogy ezt a döntéshozók is állítják -, akkor a kormányzat meghallgatja az érdekképviseleteket, és visszavonja azt az intézkedési tervet, amellyel gyakorlatilag kivégzi a felsőoktatást. A VDSZ elvárja a felelősen gondolkodó döntéshozóktól, hogy vonják vissza a tervet, és tárgyaljanak a hallgatókat képviselőkkel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Örvénybe került Izrael és Irán – öngyilkos drón jött a kibertámadás után
Káncz Csaba | 2021. augusztus 2. 17:52
Az iráni dróntámadás oka egy július elején elkövetett, átfogó izraeli kibertámadás lehet, amely során lebénult a teljes iráni vasúti hálózat. A kibertérben végrehajtott támadások napjainkban bármikor fizikai erőszakká eszkalálódhatnak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kevésnek tartja a piac az eddigi kamatemeléseket?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 2. 14:52
Még kell egy kis ideig várni, hogy megtudjuk, lesz-e a hatása a jegybanki alapkamat megduplázásának. Addig viszont hosszú éveknek kell eltelnie, hogy kiderüljön, Budapest követheti-e rendezőként - egyedül vagy másokkal közösen - az olimpiai játékoknak vasárnapig helyt adó Tokiót a rendezők sorában. Ezek a kérdések foglalkoztatták munkatársunkat a Trend FM ma reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság 5,6 millió euróért megvette a magyar állam a Batthyány család okleveleit
MTI | 2021. augusztus 2. 14:29
520 dokumentumról van szó.
Makro / Külgazdaság Hirtelen megugrott a gépi lélegeztetésre szorulók száma Izraelben
MTI | 2021. augusztus 2. 12:37
Eddig két tucatnyian voltak, most már 42-en. Közben már egy hete minden nap kétezernél több új koronavírus-fertőzöttet azonosítanak.
Makro / Külgazdaság Kétszámjegyű volt a júniusi emelkedés az ipari termelői áraknál
MTI | 2021. augusztus 2. 12:20
Éves összevetésben összességében +11,6 százalék a dolgok állása.
Makro / Külgazdaság Betiltotta a korlátozások elleni tüntetéseket a berlini rendőrség
MTI | 2021. augusztus 2. 12:09
Három megmozdulást terveztek hétfőre a korona-korlátozások ellen.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: a jegybankelnök gyorsabban akar haladni, mint amire lehetőség van
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 2. 11:22
Nagyinterjút adott az ATV-nek a pénzügyminiszter, és a karakterétől eltérően néha egészen csípős válaszokkal állt elő.
Makro / Külgazdaság Újabb rekordot dönt a benzinár
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 2. 11:03
A 95-ös oktánszánú üzemanyag literje szerdától átlagban bruttó 2 forinttal kerül többe. A gázolaj ára viszont ezúttal nem változik.
Makro / Külgazdaság Beindult a szlovák oltáslottó
MTI | 2021. augusztus 2. 08:28
100 ezer eurót is lehet vele nyerni.
Makro / Külgazdaság Annyira durva az új-zélandi lakhatási válság, hogy a kormány emberi jogi vizsgálatot rendelt el
MTI | 2021. augusztus 2. 06:54
Az emelkedő lakásárak és bérleti díjak miatt a családok vészhelyzetbe kerültek. A kormány sokakat motelekben helyezett el, mivel nem áll rendelkezésre elegendő állami lakás sem.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos