<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Keretszámcsökkentés
Karrier Giró-Szász: a félelmek alapvetően alaptalanok
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 09:02
A felsőoktatási keretszámok eltörlésével a kormánynak az a célja, hogy letisztultabb, kevésbé bonyolult, átláthatóbb rendszer jöjjön létre - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorában csütörtökön.
Karrier Balog: a részleteket nem az utcán kell megbeszélni
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 08:47
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter közölte, a kormányzat azt szeretné, ha csak a felsőoktatási intézmények kapacitása szabna határt a felvehetők létszámának. A tárcavezető csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában megerősítette, hogy még karácsony előtt kész tárgyalni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) képviselőivel.
Karrier Keretszámok: meg nem szüntetik, de jól eldugják - nyilvános a koncepció egy része
Zsiborás Gergő | 2012. december 17. 15:59
2013-ban ugyanannyian kezdhetik meg tanulmányaikat állami finanszírozással, mint tavaly. Egy módosítóból kiderül, hogy tennék láthatatlanná a keretszámokat. Az új rendszer felülről nyitott lenne, de a felsőoktatásra továbbra sem áldozna többet a kormányzat. Az új rendszer is bonyolultnak tűnik és egyre több a kérdőjel.
Karrier Rogán: a felvételizők már nem félnek
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 14:53
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a kormány megértette és eloszlatta a diákoknak a fizetős felsőoktatással kapcsolatos félelmeit.
Karrier Megszólalt a miniszter a felsőoktatásról - megvan, kikkel egyeztetett Orbán
Privátbankár.hu | 2012. december 16. 13:39
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnap azt kérte a hallgatói érdekképviseletektől, hogy kedd helyett már hétfőn üljenek össze, hogy bemutathassák a tandíj- és keretszám-mentes felsőoktatási koncepciójukat. A miniszter kezét Orbán Viktor vezette a javaslatcsomag összeállításakor. Sosem találná ki, kik voltak a diákok a romkocsmában - eláruljuk.
Makro / Külgazdaság Orbán eltörli a keretszámokat, újraírják a felvételi keretrendszert
Zsiborás Gergő | 2012. december 15. 17:50
A miniszterelnök egy "elegáns romkocsma félhomályában" beszélgetett diákokkal, és sok mindent megértett. Eltörlik a keretszámokhoz kötött felsőoktatási felvételi rendszert, az ezzel kapcsolatos előterjesztés jövő hét szerdára készül el.
Karrier Hoffmann Rózsa nem mond le, de kétmilliárdból tehetségeket gondoz
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 13:40
Hoffmann Rózsa bejelentette, hogy Tehetséghidak néven új, tehetséggondozási program indul, amely a közoktatási és civil kezdeményezéseket csaknem 2 milliárd forinttal támogatja a következő másfél évben.
Karrier A hallgatói tiltakozás első eredménye: tárgyalnak a hallgatókkal
Privátbankár.hu | 2012. december 15. 12:00
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ott lesz a jövő keddi egyeztetésen az Emberi Erőforrások Minisztériumában - közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke szombaton, miután Balog Zoltán tárcavezető újból egyeztetésre hívta a hallgatói szervezet elnökségét.
Karrier Balog: változhatnak még a felsőoktatási keretszámok
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 08:50
Balog Zoltán szerint még módosulhatnak a felsőoktatási hallgatói keretszámokra vonatkozó elképzelések. Az emberi erőforrások minisztere erről péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában beszélt, de konkrét szakokat vagy számokat nem mondott.
Karrier Munkanélkülieket képeztünk, ez tarthatatlan
Zsiborás Gergő | 2012. december 12. 17:21
Giró-Szász András szerint tarthatatlan, hogy az állam egyes szakokon munkanélkülieket képzett. A számok mögé néztünk, úgy tűnik sokan valóban parkolópályának használják az egyetemet, de lehet-e a mennyiséggel a minőségért tenni? Lehet-e spórolni a felsőoktatáson, ha a Diákhitel 2-t nem ilyen keretszámokra tervezték?
Makro / Külgazdaság Keményen kiakadtak a vegyészek a keretszámcsökkentés miatt
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 11:44
A friss diplomásokra folyamatosan éhes nagy ipari szakszervezet éles hangon ítélte el a keretszámcsökkentési terveket és azok visszavonására szólította fel a kormányt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG