<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Rábólintottak a kérésre, a jövőben is lesz több osztogatás.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2018. március 8-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó, ezúttal a fő témául a nyugdíjasok, a bevándorlók és Lázár János bécsi kirándulása szolgált. Ahogy arról már korábban írtunk, a kormány ismét ajándékot ad a nyugdíjasoknak 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány formájában. Ennek kapcsán Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: az Idősügyi Tanács javaslatát megtárgyalta és elfogadta a kormány, így ameddig a gazdasági helyzet engedi, támogatni fogják a nyugdíjasokat, ez tette lehetővé a mostani, húsvéti 10 ezer forintos utalványosztást is. Erre 30 milliárd forintot fordít a kormány, tette hozzá.

A rendkívüli téli hidegre való tekintettel szintén ülésezett a kormány, ennek könnyítésére egy egyszeri rezsicsökkentést hozott a kormány – ahogy arról már írtunk, a gázszámlán keresztül 12 ezer forintot "kapnak vissza" az emberek. Lázár János elmondta: a távfűtéssel rendelkezők sem maradnak ki ebből, ők is megkapják ezt a pénzt, az ő ügyükben Kósa Lajos egyeztet majd a szolgáltatókkal.  Ez a számlákban megjelenik majd, gyakorlatilag majd ennyivel kevesebb szerepel majd a csekken. Emellett a szociális tűzifa igénylés keretét is egymilliárd forinttal bővítik, így erre 5 milliárd forint áll rendelkezésre, a 12 ezer forintos visszatérítés 6 milliárdjába kerül majd a kormánynak.

Az a bizonyos bécsi videó

Szinte minden újságíró faggatta Lázár Jánost a bécsi kirándulásáról készült videóról, ennek kapcsán Lázár János is megerősítette Sebastian Kurz véleményét: egyeztettek az osztrák vezetéssel, Ausztriának láthatóan semmi problémája nem volt a miniszter kirándulásával és az ott készült videóval. Lázár János kihangsúlyozta: nincs olyan dolog, ami el tudná rontani a magyar-osztrák barátságot, „még a bevándorlók sem”. Erről itt olvashatsz bővebben. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Mik a NATO tervei a Moszkva-Peking tengellyel kapcsolatban?
Káncz Csaba | 2021. október 25. 15:12
A Moszkva-Peking tengelyt a NATO már egységes egészként kezeli.  A tengely egyelőre stabil, de Közép-Ázsiában, a Közel-Keleten és az arktikus térségben komoly érdekellentétek lappanganak.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Minden szinten hiány van fából
MTI | 2021. október 25. 14:30
    Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. Számos jelzés érkezett a versenyhivatalhoz a faanyagok árának az egész országban érezhető, nagymértékű emelkedéséről, illetve készlethiányról.
Makro / Külgazdaság Kínai elnök: ne diktálja egy hatalom a nemzetközi rendet
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 25. 13:08
Hszi Csin-ping burkoltan célozgatott Amerikára.
Makro / Külgazdaság Nem áll meg a drágulás a kutakon: a benzin átlagára is 500 forint fölé megy
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 09:55
A két üzemanyagfajta közül szerdától csak a 95-ös oktánszámú literenkénti átlagára emelkedik, 5 forinttal, 501 forintra, míg a gázolajé ezúttal nem változik.
Makro / Külgazdaság A családi adókedvezmény vagy az szja-visszatérítés miatt nem fog több gyerek születni
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 07:21
A demográfus szerint meg kellene ígérni az embereknek, hogy bárki is alakít jövőre kormányt, nem fogja felrúgni a családtámogatási rendszert.
Makro / Külgazdaság Az EU és Magyarország konfliktusához hasonló kérdés vezetett az amerikai polgárháborúhoz
Hollós János | 2021. október 25. 05:15
A lengyel alkotmánybíróság úgy döntött, hogy nincs jogelsőbbsége az EU-nak a nemzeti joghoz képest. Az Európai Bizottság elnöke szerint viszont a lengyel döntés megkérdőjelezi az EU alapjait. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, a magyar kormány a lengyelek mellé áll. Kinek van igaza Hack Péter jogtudós, egyetemi tanár szerint?
Makro / Külgazdaság Buszokkal indulnak a leszakadó falvakba, hogy beoltsák az embereket
Privátbankár.hu | 2021. október 24. 17:53
Program indul a felzárkózó településeken az átoltottság növelése érdekében. A jelek szerint a kormány sem elégedett az átoltottság alakulásával.
Makro / Külgazdaság Izrael már a járvány ötödik hullámára készül
MTI | 2021. október 24. 17:02
A költségvetésben különítenek el egy méretes tartalékot a koronavírus elleni felkészülés jegyében.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor nagy ellenfele megnyert egy fontos szavazást
MTI | 2021. október 24. 15:40
Új alapokra helyeződhet a lengyel-magyar viszony Donald Tusk belpolitikai céljainak teljesülése esetén.
Makro / Külgazdaság Figyeljen, mert önt is érintheti ez a hír a kötelező biztosításról!
MTI | 2021. október 24. 14:05
Hamarosan indul az év végi váltási időszak, a szakértők százezer új szerződésre számítanak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos