BUX
34 714.83
+0.27%
+94.00
OTP
10 400.00
+1.36%
+140.00
MOL
1 718.00
-0.23%
-4.00
RICHTER
6 785.00
-0.73%
-50.00
MTELEKOM
372.00
+1.36%
+5.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. április 10. 14:10

Az USA mostantól nem hagyja szó nélkül az ártatlanokon elkövetett bűncselekményeket - közölte a külügyminiszter.

Az ártatlanok védelmének nevezte a Szíria elleni amerikai légitámadást Rex Tillerson, az Egyesült Államok külügyminisztere a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-csoport külügyminisztereinek találkozója előtt az olaszországi Luccában hétfőn. A megbeszélés résztvevői - közel-keleti országok képviselőinek meghívásával - külön egyeztetést szentelnek a szíriai helyzetnek.

Nem hagyják annyiban

Tillerson kijelentette, az Egyesült Államok ismét tesz azért, hogy aki ártatlan emberek ellen követ el bűncselekményeket bárhol a világon, feleljen ezért. Az amerikai diplomácia vezetője a Szíriában elkövetett vegyifegyver-támadásra utalt, amelyre válaszul az Egyesült Államok manőverező robotrepülőgépek tucatjaival mért csapást arra a bázisra, ahonnan a rezsim gépei feltételezhetően elindultak.

Rex Tillerson a toszkánai Sant'Anna di Stazzema emléktemetőjében nyilatkozott, ahol 1944-ben a nácik 560 civilt lőttek agyon, közöttük több mint száz gyereket.

A terrorizmus és Észak-Korea is terítéken volt

Az amerikai külügyminiszter a G7-csoport külügyminisztereinek délután kezdődő találkozóján Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság, Japán, Kanada és a házigazda Olaszország diplomáciai vezetőivel egyeztet. A megbeszéléseken részt vesz Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is. A napirenden Szíria mellett a terrorizmus elleni fellépés, a líbiai helyzet, a Földközi-tenger térsége, valamint Észak-Korea is szerepel. Angelino Alfano olasz külügyminiszter bejelentette, hogy Szíriáról kedd reggel külön minicsúcsot tartanak, amelyen Törökország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Jordánia, Katar is képviselteti magát. Az amerikai külügyminiszter Luccából egyenesen Moszkvába utazik tovább, ahol orosz kollégájával Szergej Lavrovval találkozik.

A G7 külügyminisztereinek találkozóját követően, májusban a legfejlettebb országok állam-, illetve kormányfői Taorminában találkoznak majd, Szicília szigetén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Nyolcszorosára nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Spanyolországban
Wéber Balázs | 2020. augusztus 4. 10:07
Ismét terjed a koronavírus-járvány a dél-európai ország egyes részein a veszélyhelyzet megszüntetése óta. Igaz, pánikra nincs ok: a helyzet messze nem annyira súlyos, mint tavasszal.
Makro / Külgazdaság 25 ezerrel kevesebben keresnek állást
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 09:17
A június közepi mélypontot követően augusztus első napjaira közel 25 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, ami egyértelműen jelzi, hogy kedvező fordulat megy végbe a munkaerőpiacon – mondta Bodó Sándor.
Makro / Külgazdaság Hogy áll most a koronavírus-járvány világszinten?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 4. 08:08
A világon 18 224 253 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 692 679, a gyógyultaké pedig 10 865 548 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Elnöki rendelettel zárnák az amerikai munkaerőpiacot
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 4. 07:49
Donald Trump rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat, akár alkalmi munkára is, amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel.
Makro / Külgazdaság Mint az első világháború előestéjén – elfajulhat Kína démonizálása
Káncz Csaba | 2020. augusztus 4. 07:33
Az új hidegháború keretei között Washington következetesen, folyamatosan és számos csúsztatással démonizálja Kínát. Geopolitikailag a jelenlegi amerikai-kínai szembenállás kísértetiesen hasonlít a múlt század eleji angol-német szembenállásra - amely aztán az első világháborúba torkollott. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ezzel segítene a kormány a turisztikai szektornak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 06:52
A koronavírus turizmusban mért káros hatásainak enyhítésére induló Széchenyi Turisztikai Kártya Programról érkeztek részletek a legfrissebb Magyar Közlönyben.
Makro / Külgazdaság 80 milliárdos lyukat üt az államkasszán a fesztiválok elmaradása
MTI | 2020. augusztus 3. 10:14
A magyar fesztiválipar áfacsökkentéssel, támogatással élne túl.
Makro / Külgazdaság Már több mint 18 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak globálisan
MTI | 2020. augusztus 3. 10:05
A halálos áldozatok száma átlépte a 688 ezret.
Makro / Külgazdaság 101 ezren diplomáztak le eddig a koronavírusnak köszönhetően
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:38
Ennyi beragadt diplomát adtak ki a nyelvvizsgamentesség bevezetése óta.
Makro / Külgazdaság Valami megmozdult a magyar gazdaságban
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:04
Az elmúlt hónapok erős pesszimizmusa után a júliusi Beszerzési Menedzserindex minimális élénkülést mutat. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által számolt index azt jelzi, hogy a mélyponton átlendültünk, de az érték alulmúlja az elmúlt évi számot és a korábbi három év átlagát is.
Friss
hírlevél