3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Megszólalt a Buda-Cash jogi képviselője: feldobták magukat a Buda-Cash vezetői – kiderült, melyik a magyarok kedvenc autó márkája és modellje – drága és lassú a net: a GVH eljárást indított a UPC ellen.

Ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, a Buda-Cash vezetői Magyarországon vannak, de még nem hallgatták meg őket - mondta Bánáti János, Tölgyesi Péter jogi képviselője a Gazdasági Rádió Reggeli Monitor című műsorában. A jegybank tervbe vette, és bejelentette az ellenőrzést a Buda-Cashnél, ekkor Tölgyesi Péter és egy másik vezető meghallgatást kért a jegybank alelnökétől, ott tárták fel a hiányt. A jegybank lesz a legpontosabb adatok birtokában, az összeg azonban nagyságrendileg az érintettek (azaz a Buda-Cash vezetői) szerint is 100 milliárd forint körüli lehet.

A JATO Dynamics legfrissebb februári újautó forgalomba helyezési összesítése szerint idén februárban összesen 5914 új személyautó és 1242 kishaszongépjármű került forgalomba. A személyautóknál így 18 százalékkal nőtt a forgalomba helyezés, a kishaszongépjárművek esetén pedig 31 százalékos a növekedés éves alapon. Februárban összességben a legsikeresebb autómárka a Ford volt, de a modellek között még mindig a Skoda Octavia a sztár.

A GVH februárban versenyfelügyeleti eljárást indított a UPC-vel szemben, mert a cég Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú internet-szolgáltatást kínál magasabb áron az ország többi területéhez képest. A UPC egyedüli távközlési szolgáltatóként van jelen Monoron és a környékbeli települések jelentős részén. A Versenyhivatal szerint a UPC feltételezhetően megsértette a versenytörvényt, de az eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a jogsértést követett el.

Nevet változtat a magyar tőzsde botrányhőse. A Business Telekom március huszadikán jelenti be, hogy Xprime néven fut tovább. Szó lesz még az akkori sajtótájékoztatón a tőkeemelés jelenlegi állapotáról és a cég újraszervezéséről is. A részvények egyébként most 5 százalékos mínuszban vannak és 55 forint egy részvény.

Szépen bővül a magyar feldolgozóipar a Beszerzési Menedzser Index februári mutatója alapján, amely 54,9 pont lett. Ez magasabb az elmúlt három év átlagánál. A BMI majdnem összes komponense nőtt: egyedül a foglalkoztatottsági index csökkent januárhoz képest, illetve a vásárolt készletek növekedési üteme lassult.

18 ezer munkáltatót ellenőrzött tavaly a munkaügyi hatóság, háromnegyedüknél találtak valami munkaügyi szabálytalanságot. Ez 101 ezer munkavállalót érint. Az ellenőrzési tapasztalatok szerint még mindig kiemelkedő szabálytalanság a feketefoglalkoztatás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem számított a pénzügyi világban!
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 16:34
Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója öt év után váratlanul bejelentette, távozik a bank vezérigazgatói székéből.
Makro / Külgazdaság A fogyasztás fellendülése lehet a gazdasági növekedés alapja
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 15:22
Az MBH Bank értékeli az első negyedéves GDP-adatokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG