1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

"Párbeszédes és nem diktátumos" kormányzást, a nemzeti sorskérdésekben pedig az ellenzékkel való konzultációt vár el a Fidesztől Mesterházy Attila
"Párbeszédes és nem diktátumos" kormányzást, a nemzeti sorskérdésekben pedig az ellenzékkel való konzultációt vár el a Fidesztől Mesterházy Attila, az MSZP listavezetője, aki három feladatot határozott meg a szocialistáknak a következő időszakra.

A szocialista politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: az MSZP komoly vereségen van túl a két parlamenti választási forduló után és fel kell készülnie az ellenzéki szerepre. Úgy vélte, a Fidesz által megszerzett kétharmados parlamenti többség a rendszerváltás óta példa nélküli felhatalmazást jelent egy politikai pártnak az ország kormányzására. Hangsúlyozta, ez a többség nemcsak lehetőség, hanem óriási felelősség is, és nem szabad, hogy ez a példa nélküli felhatalmazás "demokratikus keretek közötti egypártrendszerré vagy puszta teljhatalommá silányuljon". "Ezért elvárjuk a következő kormánytól, hogy nemzeti sorskérdésekben konzultáljon az ellenzékkel, mert a haza nem lehet ellenzék nélkül" - fogalmazott.

Mesterházy Attila szerint a következő magyar parlamentben nemcsak a kormány és az ellenzék között húzódik törésvonal, hanem a demokratikus pártok és a szélsőséges párt között is. Ebben az időszakban a demokratikus erőknek együtt kell működnie a parlamentben - szögezte le. Mesterházy Attila szerint a nemzeti ügyek attól válnak nemzetivé, hogy valaki megkérdezi az ellenzék véleményét is, hiszen sokan nem a Fideszre szavaztak.

Abban bízik, hogy a Fidesz - a kétharmad ellenére - párbeszédes és nem diktátumos kormányzást folytat majd. A listavezető közölte, az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, a demokratikus ellenzék vezető ereje lesz, ez pedig felelősséggel is jár. Kijelentette: a komoly vereségen túllévő MSZP-nek három fontos feladata van. Ezek közzé sorolta, hogy alaposan és objektíven értékeljék az elmúlt húsz, nyolc és négy év eseményeit.

Mesterházy Attila fontos feladatnak nevezte az ellenzéki szerepre való felkészülést. Mint mondta, ő egy olyan ellenzéki szerepben hisz, amely konstruktív, ha kell alternatívát mutat, és amely kemény kritikai hangot is megüt, ha úgy érzi, nem a nemzet érdekét szolgálja a kormányzópárt javaslata, vagy ha úgy látja, hogy ismételten meg akarják téveszteni a választókat. Hozzátette: az MSZP-nek az is feladata, hogy segítse az országot az európai úton tartani.

Mesterházy Attila a harmadik feladatként az MSZP újjászervezését jelölte meg. Szerinte a szocialista pártnak nyitott, nemzeti, demokratikus, karakteresen baloldali néppártként kell működnie a következő években is. A politikus megköszönte a pártra leadott szavazatokat és gratulált a mandátumot szerzett képviselőjelölteknek, különösen a két szocialista jelöltnek, Tóth Józsefnek és Szanyi Tibornak, akik nagy eséllyel megnyerték a második fordulót.

Mesterházy Attila gratulált a Fidesznek is és Magyarország új miniszterelnökének is. Megjegyezte, a választással egy történelmi korszak véget ért, egy új korszak kezdődik, és azt üzeni az MSZP támogatóinak, hogy a feladat még csak most kezdődik. Éljen Magyarország! Hajrá MSZP! - zárta nyilatkozatát a listavezető. A sajtótájékoztatón, ahol nem lehetett kérdezni, jelen volt a lemondását bejelentő Lendvai Ildikó pártelnök mellett az MSZP országos elnökségének több tagja is.

Sólyom: a lehető legkorábban megalakul az új Országgyűlés
Orbán: a győztesnek nem igaza, hanem feladata van

Londonban örülnek a Fidesznek - reformokra számítanak

Megvan a Fidesz kétharmada
A befektetők egyértelmű irányt várnak
Két választókerület kivételével mindenhol a Fidesz vezet
Mindenhol lezárult a szavazás - eredmények csak hetek múlva
Szonda Ipsos: a Fidesznek meg lesz a kétharmad
Választás: sehol sincs sorban állás

Az emberek fele sem ment el szavazni

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG