3p

Ezt is megkérdezzük a Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjét a Klasszis Média Lapcsoport következő, március 13-án, szerdán délután sorra kerülő online adásában. Vendégünkkel terveink szerint átbeszéljük a világ- és a magyar gazdaság ügyes-bajos dolgait. Bizonyosan lesz szó egyebek mellett a jegybank előtt álló dilemmákról, a kamatcsökkentések lehetséges hatásairól, következményeiről, az MNB és a kormány kapcsolatáról, az uniós pénzekről és arról, azok folyósítását mennyiben befolyásolhatják a júniusi választások. Meg lehetőleg minél több minden terítékre kerül, amire olvasóink kíváncsiak.

Vajon túlvagyunk-e a nehezén azzal, hogy a 2023-as, több mint negyedszázada nem látott horrorszámok után az infláció immár hónapok óta egy számjegyű, sőt immár a bűvös 5-ös szint alá ment? A rendszerváltás utáni legnagyobb belpolitikai botrány, a Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezető pedofilügy mellett alighanem ez az a téma, amely most az átlagembereket foglalkoztatja, a baráti asztaltársaságok egyik visszatérő eleme. 

Várható-e, hogy ismét fokozódik az inflációs nyomás? Ezt kérdezgetik egymástól azok, akik az erre adott választól teszik függővé, hogy például belevágjanak-e egy lakásvásárlásba, vagy -felújításba, autóvételbe úgy, hogy ezekhez nincs elegendő pénzük, s emiatt külső forrásra, alapvetően bankhitelre szorulnak.

Akinek meg van megtakarítása és inkább azt fialtatná, azt kutatja, vajon melyik eszköz lenne a számára a legelőnyösebb? A most már csak egy számjegyű kamatokkal kecsegtető állampapírok, vagy befektetési jegyek, részvény, ingatlan, netán arany, ne adj’ isten bitcoin? 

Zsiday Viktor lesz a Klasszis Klub vendége március 13-án, szerdán. Fotó: Privátbankár
Zsiday Viktor lesz a Klasszis Klub vendége március 13-án, szerdán. Fotó: Privátbankár

S mi lesz a forinttal? Olyan szépen alakult fizetőeszközünk 2023-as esztendeje – hat év után először állt erősebben a főbb devizákkal szemben a záráskor, mint a nyitáskor –, ám azóta ismét a tavalyelőtti formáját futja, amely láttán ismét egyre többször kerül szóba az euróval szembeni 400-as szint fölé kerülés lehetősége. Vajon bekövetkezhet ez? Mi kell ahhoz, hogy ez ne történjen meg? Mennyire nyomhatja erre rá a bélyegét az MNB és a kormány, azon belül is Matolcsy György és egykori alelnöke, a most már nemzetgazdasági miniszter Nagy Márton közötti feszültség?

Aligha múlik el nap, hogy ne kapna ilyen vagy ehhez hasonló kérdéseket Zsiday Viktornak, a Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjének. Akinek írásairól rendszeresen beszámolunk lapunkban.

Ő lesz a vendége a Klasszis Klub következő, március 13-án, szerdán 15:30 órakor kezdődő adásának, amelyen a fenti témákon kívül természetesen a világ- és a magyar gazdaság folyamataira és várható alakulására is kitérünk.

Az egyórásra tervezett beszélgetés során azonban szokás szerint nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Zsiday Viktornak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A március 13-án, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Mégis kinek kéne kifizetnie a klímaváltozás okozta károkat?
Kollár Dóra | 2024. április 14. 17:37
Mostanra nem lehet az éghajlatváltozást figyelmen kívül hagyni, hiszen például a Csendes-óceán alacsonyan fekvő területein mindennapi valósággá vált – arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a világ ingatlanjainak jelentős százalékát fenyegeti, akár ott is, ahol nem is gondolnánk rá.
Makro / Külgazdaság Német autóipari cégek ellenzik az uniós védővámokat Kínával szemben
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 12:15
A VDA szerint a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártanának.
Makro / Külgazdaság Évente harmadával nő a globális akkumulátorpiac
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 11:09
A kínai gyártók már Európára összpontosítanak, írja a Roland Berger tanácsadó cég.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton a héten lenyomja a benzinárat?
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 09:31
A nyomásgyakorlás növekedésétől tartanak a piaci szereplők.
Makro / Külgazdaság Borulátóak a német vállalatok
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 08:50
Nem számítanak a gazdasági helyzet javulására az idén.
Makro / Külgazdaság Hiányoznak az uniós pénzek az építőiparban és a megszorítások is ártanak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:07
Az MBH Bank elemzése vegyes képet mutat az ágazatról.
Makro / Külgazdaság Berlinből üzentek Budapestre: ilyen alacsony is lehet az infláció
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 13:23
Közel hároméves mélypontra lassult a német pénzromlás márciusban.
Makro / Külgazdaság Az EU pénzéből: Ungvárig utazhatunk majd európai nyomtávon
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 11:52
Denisz Smihal ukrán miniszterelnök április 11-i Kárpátalján tett munkalátogatása során megkezdődött a Csap–Ungvár európai nyomtávú vasútvonalnak az építése.
Makro / Külgazdaság A románok már a 2,5 százalékot célozták, de közbeszólt a pénzhiány
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 10:34
A magas infláció és külső problémák miatt Romániának nem sikerült katonai kiadásait a GDP 2,5 százalékára feltornáznia a tavalyi évben.
Makro / Külgazdaság Keresleti problémák tükröződnek a februári építőipari számokban
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 10:01
Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG