Zsiday Viktor
Makro / Külgazdaság Zsiday Viktor: a kormány azt szeretné, hogy minden évben pár százalékot gyengüljön a forint 
Csabai Károly | 2024. március 16. 10:54
A Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjével a Klasszis Klub március 13-ai adásában beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ismét elszállhat az infláció? 
Privátbankár.hu | 2024. március 13. 10:34
Erre is választ kaphat, ha ingyenesen regisztrál a ma délután 15:30 órakor kezdődő Klasszis Klubra, amelyen ezúttal Zsiday Viktor, a Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelője lesz a vendégünk.
Makro / Külgazdaság Érdemes még állampapírokba fektetni? Ön is kérdezhet Zsiday Viktortól - szerdán, a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. március 11. 07:13
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni a március 13-án 15:30 órakor kezdődő eseményre.
Makro / Külgazdaság Mi lesz az állampapírokkal most, hogy elindultak lefelé a kamatok? Erről is kérdezzük Zsiday Viktort a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 08:24
Ezt is megkérdezzük a Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjét a Klasszis Média Lapcsoport következő, március 13-án, szerdán délután sorra kerülő online adásában. Vendégünkkel terveink szerint átbeszéljük a világ- és a magyar gazdaság ügyes-bajos dolgait. Bizonyosan lesz szó egyebek mellett a jegybank előtt álló dilemmákról, a kamatcsökkentések lehetséges hatásairól, következményeiről, az MNB és a kormány kapcsolatáról, az uniós pénzekről és arról, azok folyósítását mennyiben befolyásolhatják a júniusi választások. Meg lehetőleg minél több minden terítékre kerül, amire olvasóink kíváncsiak.
Makro / Külgazdaság Zsiday Viktor: 6 százalék fölé mehet az alapkamat, ha durvul itthon a helyzet  
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 12:15
Ezt jósolja az ismert befektetési elemző.
Pénzügyi szektor Zsiday Viktor: "Új monetáris rezsim jöhet Magyarországon" 
Privátbankár.hu | 2021. december 9. 14:52
2013-tól a gyenge forint és alacsony kamatok vonzásában mozgott a monetáris politika, de ebben változás jöhet, mert ez a politika nem fenntartható tovább (illetve fenntartható, de az már a török út, ami semmi jóra nem vezet).
Részvény / Deviza / Áru Búcsúzunk a Plotinustól, megállíthatatlan a forint 
Fellegi Tamás | 2019. március 6. 11:10
Ma már a tőzsdén is nevet vált a Plotinus, AKKO Investként szerepel tovább. Érdekes történet volt a Plotinusé, megemlékezünk róla. A 4iG-ben 10 százalék feletti részesedést szerzett az Opus. Emelkedik a Telekom és az OTP, több nap erősödés után is erős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Minden idők legkülönösebb részvényügylete a BÉT-en 
Fellegi Tamás | 2019. január 14. 11:42
Az utóbbi hónap különlegessége volt a többszörösére emelkedő Plotinus részvénye, és napról napra egyre érdekesebb fordulatok zajlanak. A Mol, az OTP és a Richter ma gyengélkednek, Európa szerte esés tapasztalható. Az olajár is lejjebb csúszott.
Részvény / Deviza / Áru Különös részvény árfolyama növekszik többszörösére a pesti tőzsdén 
Fellegi Tamás | 2019. január 8. 11:22
Ismét extrém áremelkedést láthatunk egy kis, ráadásul tevékenységet nem végző cég részvényének árfolyamában a BÉT-en, a körülmények azonban minden eddiginél érdekesebbek. A többi papír alig mozdul, Európa indexei közben emelkednek.
Részvény / Deviza / Áru Megoldódott a legújabb csodarészvény rejtélye: nem Mészáros Lőrinc a vevő 
Fellegi Tamás | 2018. december 17. 10:37
A legújabb szárnyaló részvény, a Plotinus esetében igazolódott információnk: új tulajdonos van, új sztori kezdődhet. A blue chipek esnek a BÉT-en, miután zuhantak pénteken az amerikai tőzsdék, és Európa is gyengélkedik ma délelőtt.
Részvény / Deviza / Áru Az égbe ment a Takarék Jelzálogbank, új tulajdonos lehet a Plotinusban 
Fellegi Tamás | 2018. november 30. 11:02
Délután rendkívüli közgyűlést tart a Takarék Jelzálogbank, ahol fontos bejelentések várhatók. A befektetők mindenesetre megvadultak, második napja veszik limittel a papírt. A Plotinusból teljesen kiszállt Zsiday Viktor, de úgy tudjuk, új, érdemi részesedést birtokló tulajdonos bukkant fel a cégben.
Részvény / Deviza / Áru Egyáltalán nem féltem, sőt örültem - aztán megtanultam, mi az igazi piaci félelem - Zsiday Viktor 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 14:00
Tíz éve robbant ki a 2008-as válság a Lehman Brothers bedőlésével. Ennek apropóján a Financial Times az összeomlás nemzetközi főszereplőit szólaltatta meg, az mfor.hu és a Privátbankár.hu közös cikksorozata pedig a hazai gazdasági döntéshozókat, fontosabb szereplők visszaemlékezéseit mutatja be. Cikksorozatunk hatodik részében Zsiday Viktor portfóliómenedzser idézte fel az összeomlás időszakát.
Részvény / Deviza / Áru Mibe érdemes fektetni az idén? 
Eidenpenz József | 2018. április 27. 06:06
Ha az EU-s pénzek pár év múlva el is apadnak, az államnak, jegybanknak megvannak a lehetőségei, hogy a gazdaságot 2022-ig jó állapotban tartsa. A világban sem részvényektől, sem kötvényektől nem vár a következő években túl sokat Zsiday Viktor, a Citadella Alap kezelője, az árfolyamok sok évig sávozhatnak, mint a hetvenes években. Azért van megoldás. Interjú.
Makro / Külgazdaság Megvan, miért nyertek Orbánék – ezért szavaztak rájuk annyian  
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 12:11
Egyszerű, gazdasági magyarázat is akad a kétharmadra.
Karrier Ettől mehet fel a jövőben a fizetésed 
Privátbankár.hu | 2017. október 15. 15:50
Az olcsó távol-keleti és kelet-európai munkaerő alacsonyan tartotta a béreket évtizedek óta, de ennek vége: már Kínában is meredeken emelkednek a bérek. Erős munkaerő-hiány fenyeget, amivel vége szakadhat az alacsony bérnövekedésnek, de az alacsony inflációnak és kamatoknak is. A részvénytőzsdékre rossz idők jöhetnek.
Részvény / Deviza / Áru Egymillió pont lesz a Dow Jones, vagy a világ leggazdagabb embere mellébeszél? 
Eidenpenz József | 2017. október 13. 16:45
Warren Buffett nemrég nagy feltűnést keltett a befektetési szakemberek körében, amikor azt mondta, hogy a részvénypiacok a kamatokhoz képest jól vannak árazva. Saját korábbi mutatói szerint ugyanis egyáltalán nem ez a helyzet. Kérdés, a kamatok vajon reálisak-e, és az is, hogy a részvénytársaságok tudják-e tartani eredményeiket.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint és a dollár, szárnyal az arany 
Privátbankár.hu | 2017. január 23. 10:07
Az európai tőzsdék eséssel nyitottak, lehet, hogy valóban jön a Trump-eufória utáni korrekció. Újabb meglepő fordulat a Plotinusnál: távozik Zsiday Viktor.
Részvény / Deviza / Áru Véget ér egy sikersztori: elhagyja a tőzsdét Zsiday Viktor cége 
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 14:34
Az elmúlt évek egyik legjobban teljesítő részvénytársasága döntött úgy, hogy elhagyja a tőzsdét.
Befektetési alapok Ilyen sem volt még Magyarországon: túl nagyra nőtt egy alap 
Eidenpenz József | 2015. november 16. 13:01
A Citadella Alap mérete elérte a 60 milliárd forintot, ezért megemelték a vételi jutalékot öt százalékra, lényegében eltanácsolva ezzel a további befektetőket. Ennek oka, hogy egy túl nagy alappal nem tudnák ugyanazt a teljesítményt hozni, mint egy kisebbel. Az alapkezelő egyébként pesszimista a részvénypiacokkal kapcsolatban és kivár, ezt tükrözi az árfolyam is.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdei cég és magyar, egy év alatt mégis 34 százalékot hozott össze 
Eidenpenz József | 2015. október 5. 13:05
Egy év alatt 33,6 százalékkal, 3250 forintról 4343 forintra növelte egy részvényre jutó vagyonát, azaz eszközértékét a Plotinus Nyrt. – derül ki a cég háromnegyed éves gyorsjelentéséből. Az igazán gyors, a hónap vége után pár nappal elkészült jelentésnek ez az egy szám, az eszközérték az igazán fontos esszenciája.
Részvény / Deviza / Áru Kellett a magyaroknak Zsiday Viktor kötvénye 
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 14:36
Közel félmilliárdért vett Zsiday Viktor cégétől kötvényt a lakosság.
Állampapír / Kötvény Végre egy kötvény, amit érdemes lehet megvenni 
Fellegi Tamás | 2015. június 10. 13:10
Az utóbbi idők hazai kötvény-botrányai után végre egy üdítő kivételről számolhatunk be. A 2006-ban induló, és 2011-ben tőzsdére lépő Plotinus bocsát ki kötvényeket, nem először. A cég, amely tulajdonképpen inkább egy befektetési alapra hasonlít, remekül prosperál, profin irányítják, eddigi hozama nagyon kedvező.
Részvény / Deviza / Áru Észrevette? Éppen az egész világgal száll szembe az MNB 
Privátbankár.hu | 2015. június 2. 17:25
Miközben a világ nagy részén éppen ismét kötvényhozam-emelkedési hullám indult el, a Magyar Nemzeti Bank olyan intézkedést hozott ma, amelynek hatása a hazai kötvényhozamok csökkenése, a forint gyengülése lehet. A részvénypiacokon is megjöhet a várva várt esés.
Részvény / Deviza / Áru Rosszul döntöttél? Valószínűleg itt rontottad el 
Gáspár András | 2015. május 12. 18:00
Kissé váratlan helyen tartott előadást kedden Zsiday Viktor: a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere Hányszor csíp a pillangó? című prezentációját a Media Hungary médiakonferencián adta elő. A cím a pillangó-effektusra utal, a befektető azt járta körül, milyen hibák vezetnek ahhoz, hogy egy döntésünk végül nem olyan eredményt hoz, amire előzetesen számítottunk.
Deviza / Áru Fed előttem, Fed utánam… Egyetlen szótól függ a dollár sorsa? 
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 15:10
Ma este lesz a Fed ülésének vége, ami komoly mozgásokat indíthat el a devizapiacokon, ahol eddig az „őrült dollárerősödés” volt a fő folyamat. A kulcskérdés, mikor jön az amerikai kamatemelés, amit már meg is előlegeztek a devizaárfolyamok. Mi épült már be az árakba, és mi nem?
Deviza / Áru Nagy tévedés, hogy nem erősödhet tovább a forint 
Privátbankár.hu | 2015. február 28. 15:16
Mitől erősödne a forint, amikor a gazdaságpolitika kiszámíthatatlan, özönlenek a korrupciós ügyek, és a kormány számára minden szempontból a gyenge forint tűnik kedvezőbbnek és kívánatosnak? - kérdezik sokan. Ezek a szempontok azonban nem olyan fontosak jelenleg Zsiday Viktor alapkezelő szerint.
Makro / Külgazdaság Magyar QE? Kapjon minden európai polgár 1500 eurót ingyen? 
Privátbankár.hu | 2015. január 24. 14:31
Súlyos buborékfújás indulhat a tőkepiacokon az EKB lazító lépései és a meginduló gazdasági növekedés miatt – írja az Alapblog. A pénznyomtatás miatt sok pénz már játékpénz, amiért azonban valódi értéket, például tőzsdei cégeket lehet venni. A japánok már rájöttek: nyomtatni kell jó sok fedezetlen jent, és felvásárolni érte értékes vállalatokat.
Állampapír / Kötvény Jó-e az nekünk, ha csökkennek az árak? A defláció okozza majd az újabb válságot? 
Privátbankár.hu | 2015. január 10. 17:30
Európa válságkezelésből kettes alát érdemel, de nem olyan rossz a helyzet, mint hiszik. Nincs valódi defláció, az energiaárak esése pedig hosszabb távon növelheti a keresletet és élénkítheti a gazdaságot. A német államkötvények hozama ekkor extrém alacsony szintről felugorhat. Az amerikai tíz éves állampapír-hozamok rövid távon nem sokat mondanak a kamatvárakozásokról.
Makro / Külgazdaság Ön szerint Magyarország fizet több kamatot az adóssága után, vagy Görögország? 
Privátbankár.hu | 2015. január 10. 15:15
Ismét előbukkant a görög para, a választáson esélyes szélsőbaloldali Sziriza elkergetné az EU-IMF csapatot, és újratárgyalná a hiteleket. Az Alapblog szerint ez valójában nem reális alternatíva, az ország durva következményekkel számolhat. Ha ugyanis büntetlenül nem fizetnek, mi akadályozná meg a spanyolokat, olaszokat, hogy szintén csődöt jelentsenek?
Deviza / Áru Az elapadó petrodollárok okozzák majd a 2015-ös pánikot? 
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 12:55
Lehet, hogy nemsokára megismétlődik a nyolcvanas évek adósságválsága? Újabb sokk vár a tőkepiacokra 2015-ben? Az olajár csökkenésével ugyanis csökkennek az olajbevételek, a „petrodollárok” elapadása pedig egy sor kötvénykibocsátót bajba sodorhat, akiknek újra kéne finanszíroznia adósságát.
Részvény / Deviza / Áru Ez itt már a Shanghai Express II.? 
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 20:00
Az utóbbi időben meredeken emelkedtek a kínai tőzsdeindexek, ami sok részvényelemző fantáziáját megmozgatta. Ennek okait most is találgatják, a külföldi befektetők beengedése erre a piacra meghatározó fontosságú lehet. Van, aki szerint ez most a legvonzóbb részvénypiac.
Makro / Külgazdaság Indul a meglepetés-szezon – tényleg fogyasztásrobbanás lehet itt jövőre 
Privátbankár.hu | 2014. december 9. 10:13
Sok évnyi töpörödés után a lakossági fogyasztás az elmúlt 1-2 évben ismét fellendülőben van, és várhatóan 2015-ben tovább növekszik – írja az Alapblog. Ezt jelzi az üzemanyag-fogyasztás és a belföldi szálláshelyek költése. Megjöttek az első 2015-ös meglepő jóslatok is.
Pénzügyi szektor Devizahitelek forintosítása: ezen így tényleg mindenki bukott 
Privátbankár.hu | 2014. november 11. 12:15
A szakember szerint a devizahitelezés önmagában is óriási károkat okozott, de a kezelése ezt még minimum megduplázta.
Befektetési alapok Három sztáralapkezelő egy asztalnál: mi van, ha több hozamot akar a nép? 
Eidenpenz József | 2014. október 9. 15:10
Az ország három legjobban teljesítő befektetésialap-kezelőjét is egy asztalhoz ültették a Forbes konferenciáján. Mi várható a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben? Mit lehet tenni, ha az ügyfélnek nem elég az állampapír-hozamok felett öt százalékpont sem? Merre tart a forint a legnagyobb koponyák szerint?
Befektetési alapok Hozamot szeretnél? Tessék kockázatot vállalni! – interjú 
Eidenpenz József | 2014. szeptember 4. 06:09
A Citadella Származtatott Alap befektetési politikáját kockázatkedvelőbbre formálták át. Kezelője, Zsiday Viktor szerint a lakosságnak, ha hozamot akar, nincs más választása, mint több kockázatot vállalni. Piaci anomáliáknál lehet jól beszállni a piacra, ilyen körülbelül 2-3 évente adódik valahol, és a következő egy évben Magyarországon is könnyen bekövetkezhet.
Pénzügyi szektor A devizahiteleseknek is fontos lesz: Alacsony kamatok mindörökké? 
Privátbankár.hu | 2014. július 7. 13:41
Egyre inkább abba az irányba mutat minden folyamat, hogy a Magyar Nemzeti Bank a jövőben nem nagyon fog tudni kamatot emelni, vagy ha igen, akkor az nagyon fájni fog – írja az Alapblog. A forintosított devizahiteleknek sem tenne jót a kamatemelkedés.
Makro / Külgazdaság A kamat fog emelkedni, vagy a forint fog meggyengülni? 
Privátbankár.hu | 2014. január 3. 06:10
A folyó fizetési mérleg többlete és a globálisan alacsony kamatszint lehetővé tette a történelmi mélységbe hanyatló kamatokat Magyarországon, ráadásul úgy, hogy az MNB masszív pénznyomtatása ellenére is stabil maradt a forint. De meddig tartható fenn ez a kényes egyensúly? – teszi fel a kérdést Zsiday Viktor alapkezelő.
Részvény / Deviza / Áru Lenyomta a BUMIX a BUX-ot, több részvény 50-90 százalékkal emelkedett 
Eidenpenz József | 2013. november 26. 16:15
Miközben a különadók és más, a nagy cégeket sújtó problémák miatt a BUX index stagnál, néhány közepes méretű tőzsdei társaság részvénye szépen csendben emelkedik. Némelyik 50-60, sőt 95 százalékkal is megdrágult egy év alatt.
Makro / Külgazdaság Magyarország rosszabbul teljesít? Ez lehet az oka 
Privátbankár.hu | 2013. november 11. 12:52
Szinte az összes versenytársánál rosszabbul teljesít Magyarország Zsiday Viktor, a Concorde Alapkezelő portfólió-menedzsere szerint, de pozitív növekedési meglepetést vár. Jövőre legalább három százalékos gazdasági növekedés lehet Faragó Ferenc szerint is.
Befektetési alapok A legtöbben még életükben nem láttak ilyen alacsony kamatokat 
Eidenpenz József | 2013. október 28. 06:59
Zsiday Viktor, a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere inkább a kisebb hazai társaságok részvényeiben hisz, a nagyok közül legfeljebb a Richterben lát fantáziát. Egy magyar államcsődöt, nagy forintzuhanást valószínűtlennek tart, inkább lassú forintlecsorgásra számít. A kisbefektetők mostani átáramlását várhatóan követi egy második kör jövőre.
Deviza / Áru Rossz üzlet lehet az államnak a letelepedési államkötvény 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 14:04
A letelepedési államkötvényként ismert értékpapír kibocsátása során a letelepülni vágyó nem állampapírt vesz, hanem az offshore cég által kibocsátott értékpapírt, aminek a névértéke 250 000 euró – írja az Alapblog. Az offshore közvetítő vállalkozás pedig megveszi a magyar állam által kibocsátott állampapírt diszkontáron, ami jelentős nyereséget biztosít számára.
Befektetési alapok A Citadella masszív erődítmény a város felett 
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 14:35
Nem véletlenül választhatta a Citadella nevet az alap kezelője, a befektetési filozófiája lényege a hosszú távú szilárd, megbízható növekedés, alacsony kockázat mellett.
Befektetési alapok Nem nagyon marad más, mint a forint gyengítése - interjú Zsiday Viktorral 
Eidenpenz József | 2012. november 5. 06:20
Nagy esélyt lát forintgyengítő gazdaságpolitikára Zsiday Viktor befektetésialap-kezelő, szerinte más módszerrel rövid idő alatt nem lehet gazdasági növekedést előidézni. A befektetők nagyon szeretik a kockázatot, amíg a hozamok pozitívak, de az első öt százalékos veszteségnél visítva menekül a befektetők fele. A Citadella alap ezért az árfolyam-ingadozások simítása mellett igyekszik meghaladni a kockázatmentes hozamot.
Makro / Külgazdaság Két módszer az adósságválság ellen (videó)  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 16:21
A mostanihoz hasonló adósságválság 50-80 évente volt az elmúlt 200 évben. Zsiday Viktor befektetési szakember szerint mindig két megoldás volt ezekre a típusú krízisekre.
Deviza / Áru Gyengélkedik az euró: eljött a dollár ideje? 
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 13:16
Vannak jelei, hogy a dollár komoly menetelés közepén van, s talán még nincs vége erősödő trendjének, miközben Európa növekedési kilátásai egyre rosszabbak, a piacok figyelmét ráadásul folyamatosan az eurózónatagok gyengélkedése köti le.
Makro / Külgazdaság Az IMF cáfol: most nem mentik meg az olaszokat 
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 14:26
Az IMF cáfolta, hogy egy gigantikus mentőcsomagról tárgyalna Olaszország, Japán pedig azt közölte, hogy a G7 sem készít elő hasonlót az olaszok számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG