3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Nem fellebbezett, mégis nyert az állam egy devizahiteles ügyben – Pörög a külkereskedelem, az autógyártás hajtja – Több száz tonna hús és gyümölcs esett áldozatul az orosz embargónak

Még egy ügyben fújt visszavonulót az állam a devizahiteles tárgyaláson: a Széchenyi István Hitelszövetkezet ügyében hozott első fokú ítélet ellen vonta vissza a fellebbezést. A hitelszövetkezet sem fellebbezett, ezért meg sem tartották a mára tervezett tárgyalást. Az első fokú ítélet lett jogerős, amely szerint a bíróság elutasította a hitelintézet keresetét.
Szerdán a Milton Hitelezési Zrt. másodfokú perében a magyar állam szintén visszavonta fellebbezését, ezért a jogerős elsőfokú ítélet értelmében a pénzintézet általános szerződési feltételei érvénytelenek és tisztességtelenek.
Másik kettő devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetet is tárgyal a Fővárosi Ítélőtábla. Másodfokon is arról kell döntenie, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indított pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosításai.

Pörög a külkereskedelem: az export 9,2, az import 9 százalékkal nőtt euróban számolva júliusban az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A forgalmat a hazai autógyárak és az autóipari beszállítók folyamatosan felfutó termelése, forgalma határozta meg.

Az Európai Központi Bank ülésére várnak a befektetők, ez nagyban meghatározhatja a következő hetek, hónapok hangulatát. Elsősorban azt találgatják, milyen további könnyítéseket lehet várni a szervezettől az európai gazdaság élénkítéséért.

Több mint 500 tonna amerikai csirkecombot, több mint 70 tonna német és lengyel sertéshúskészítményt és 100 tonna almát fordítottak vissza a hatóságok az orosz határról.
Oroszország augusztus 7-én vezetett be embargót a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és a zöldség, a baromfi, a hal, a sajt, a tej, a tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Norvégiából. A tilalom alá eső termékek együttes értéke egyes számítások szerint 9 milliárd dollár.

Nem mindegy, mit, milyen mennyiségben hirdetnek a Facebookon: a NAV pénzügyőrei márkás ruhákat foglaltak le egy budaörsi telephelyen. A hirdető Star Wars és Mickey Mouse mintájú ruhát akart eladni nagy mennyiségben, 212 ezer forintért. A ruhákat lefoglalták, a hirdetőt feljelentették.

Nagyjából 86 tonna jelöletlen burgonyát és vöröshagymát foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben. A termékek egy része Németországból és Szlovákiából származott, de volt köztük Magyarországon felvásárolt tétel is. A szakemberek a termékeket lefoglalták, megsemmisítik majd a zöldségeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG