<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Bruce Willishez hasonlított görög pénzügyminiszter állítólag üvöltözött és hazugnak nevezte az eurócsoport elnökét. Most született egy megállapodás négy hónapra, addig biztosan nem mennek csődbe és nem veszítik el az eurót - hogy cserébe mennyire kell meghazudtolniuk önmagukat és a választási győzelemhez vezető ígéretekből mennyit kell feladni, az nagy kérdés...

Négy hónapot kaptak a görögök - de vannak feltételek

Egyezség született a görög adósság ügyében: az euróövezeti országok pénzügyminiszterei úgy döntöttek, hogy négy hónappal meghosszabbítják a Görögországgal kötött, e hónap végén lejáró hitelmegállapodást, és közben Athénnal együtt áttekintik a görög pénzügyek rendbetételéhez szükséges reformintézkedéseket - írja az MTI.

A görög kormány hétfő estig leteszi az asztalra a tervezett reformintézkedések listájának első változatát. A hitelezők képviselői már kedden átnézik a listát, és ha elég jónak találják, akkor megkezdődhet a részletekbe menő egyeztetés, ami végleges megállapodáshoz vezethet a négy hónap lejárta után. Görögországnak és a hitelezőknek április végéig kell teljes körű megállapodásra jutniuk egymással.

Reform, persze - úgy értik, megszorítás?

Pénz az szerencsére van bőven: a támogatási program keretében még ki nem fizetett pénz - ami az unió részéről 1,8 milliárd euró hitelkeret, valamint azon felül az értékpapír-piaci program tavalyi hozama, az IMF részéről pedig 8,2 milliárd euró - rendelkezésre áll.

A görögök eredetileg 6 hónapra szerették volna meghosszabbítani a programot, végül kompromisszumot kellett kötniük, és 4 hónapot kaptak. Nem ez a két hónap lesz azonban a legnagyobb bajuk: a választási kampányban legfontosabb ígéretük az volt, hogy kiszállnak a meglévő hitelprogramból, és felhagynak a megszorításokkal. Ehhez képest most meghosszabbították a programot, és nagyon meglepődnénk, hogy amit a tárgyalások során reformnak neveznek, az ne jelentene komoly megszorításokat a végén.

Az elmúlt napokban mindenesetre igyekeztek kemény tárgyalópartnernek tűnni a görögök. Cak két választás lehetséges: vagy elutasítják, vagy elfogadják a görög kérelmet - ilyen és ehhez  hasonló nyilatkozatok láttak sorra napvilágot részükről, ehhez képest mégicsak egy harmadik választás lett a befutó...

Amikor Bruce Willis hasonmása az arcodba üvölti, hogy Hazug!

A businessinsider.com tudósítása szerint nem volt könnyű az ideiglenes megállapodáshoz vezető út: a tárgyalásoknak hétfőn volt olyan része, amikor Jannisz Varufakisz magából kikelve üvöltött Jeroen Dijsselbloemmel, hazugnak nevezve az eurócsoport holland elnökét. Itt azt is hozzátennénk: a kopaszra nyírt Varufakiszt előszeretettel hasonlítják Bruce Willishez európai kollégái.

Az túlzás, hogy hasonlítanak, mint két tojás, de tény, hogy van egy kis Bruce Willis a görög pénzügyminiszterben...

A francia Libération tudósítása szerint a német Wolfgang Schäuble az incidens óta szóba sem hajlandó állni a görög pénzügyminiszterrel, ami azért lássuk be, megnehezíthette a tárgyalásokat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ezért hirdetett Ferenc pápa január 26-ra nemzetközi imanapot
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 15:34
Ferenc pápa 24 órás imanapra hív mindenkit január 26-án.
Makro / Külgazdaság Ismét meg akarták gyilkolni a szerb elnököt
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 14:17
Hét ember szövetkezett a szerb kormányfő életének kioltására.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz ellenzéki népszavazás április 3-án?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 11:45
Elképzelhető, hogy április 3-án  nem lesz népszavazás a Fudan Egyetemről.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Makro / Külgazdaság Moszkva oroszbarát vezetőt szeretne Ukrajna élére?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 08:34
A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló