3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A miniszterelnök is látja, hogy két különböző világban élnek a magyarok.

Húsvéti nagyinterjút közölt a Magyar Idők Orbán Viktorral, üdítő meglepetés volt, hogy Gajdics Ottó főszerkesztő csak a harmadik kérdéstől tért rá a konkrét Sorosozásra.

A miniszterelnök elmondta, a kormánynak észnél kell lenni, mert a jövőévi választási kampányok főpróbája van, és hát ilyenkor "a kormányon lévőknek több nehézséget okoz részt venni egy ilyen főpróbán, mert közben itt az ország, amelynek ügyei vannak, döntéseket kell hozni". Sorsdöntő szavazás lesz Orbán szerint, de bizonyára ő is unja már, hogy lassan havonta van valami világot megváltó döntést kell hoznia a szegény magyar választópolgárnak, mert maga mondja, hogy "az olvasó most csukja be az újságot, mert már annyiszor mondták ezt neki, és kezd elege lenni a sorsdöntő szavazásokból, szeretne már egy egyszerű, sima választást".

Békés egyet nem értésben

A főszerkesztő is pedzegeti azt, amit már más politológusok és szakértők is kinyilatkoztattak korábban, méghozzá, hogy a magyar társadalom két alternatív valóságban él és nem hallják meg, nem értik, mint mond a másik oldal. "Tudomásul kell vennem, hogy a demokráciát választottuk" - válaszolja Orbán, aki szerint most mindenki szabadon gondolkodhat. Szerinte csak az a kérdés (most, hogy botrányos módon elítélték Gulyás Márton aktivistát garázdaság miatt), hogy "megvan-e bennünk a békés egyet nem értés képessége". A miniszerelnök szerint az ellenfelei irigyek a kormány sikerére. A hadszíntér közepén a migráció áll, és a nemzeti függetlenség a tét.

A kormányfő nem hiszi, hogy közös nyelven fognak beszélni a szemben álló felek, de abban biztos, hogy az igazság nyelvén a kormány szól. Szerinte inkább a különböző célok okozzák a szembenállást és nem az elbeszélés egymás mellett. Visszatér a sokat ismételt migrációs problémára, ahol a kormány feladata szerinte, hogy hosszú távon fenntartsa a nemzeti szuverenitást és megállítsa Soros Györgyöt és civilizációváltást. "Ezért mi kerítést építünk és védekezünk".

Minden rendben

Rövid enumeráció alatt megállapítja, hogy a kormány politikai közössége jól áll: "nemzeti kormányunk van, amelynek a felhatalmazása, többsége acélos. Az elszántsága feszes. Meghátrálásnak jelét sem látom. Egység is van, cselekvőképességet megbontó vitáink nincsenek". Szerinte a CEU megszüntetésére tett kísérlet nem bontja meg ezt az egységet, viszont "az egyetem érzékeny dolog", még akkor is ha a CEU-ról és kevés magyar diákról van szó, de a törvényeket be kell tartani ugyebár.

Maga a patás ördög

"Azt mondom, hogy Soros Györgyöt nem szabad lebecsülni, egy nagy hatalmú, mindenre elszánt milliárdos, aki nem ismer se istent, se embert, ha az érdekeiről van szó" - summázza véleményét a kormányfő a kikiáltott nemeziséről. Szerinte viszont a kormány teszi a dolgát, éppen ezért tudhatja maga mögött a nép támogatását, ami erősebb, mint a milliárdok. "Akkor mutatjuk meg az erőnket, amikor erre szükség van, akkor pedig fegyelmezetten és egységben. Lépünk ismét, amikor szükség lesz rá" - vázolta Bayer Zsoltnál kifinomultabban a terveket Orbán Viktor.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – Miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem számított a pénzügyi világban!
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 16:34
Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója öt év után váratlanul bejelentette, távozik a bank vezérigazgatói székéből.
Makro / Külgazdaság A fogyasztás fellendülése lehet a gazdasági növekedés alapja
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 15:22
Az MBH Bank értékeli az első negyedéves GDP-adatokat.
Makro / Külgazdaság Földön, vízen, levegőben: megújítják az ukránok az európai közlekedési kapcsolataikat
Mester Nándor | 2024. április 30. 15:01
Ukrajna számára létfontosságú, hogy minden lehetséges módon eljuttassa mezőgazdasági terményeit az export célországaiba Európában és azon kívül is, felhasználva a közúti kapcsolatrendszert, valamint a folyami és a tengeri kikötőket is. A közvetlen személyforgalom vasúton fejlődhet, de új buszjáratok is megjelenhetnek a nyugat-ukrajnai városok és Kijev bevonásával. Mindehhez persze pénz kell, apróbb részletekben már sikerült is szerezniük.
Makro / Külgazdaság "Befagyott" a német munkaerőpiac
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 12:55
Majdnem 6 százalékos a munkanélküliség Németországban. 
Makro / Külgazdaság Rombolásra készül Trump, ha megválasztják
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 12:01
Donald Trump hatalomra kerülése a novemberi elnökválasztás nyomán egyértelműen több lenne kormányváltásnál – derül ki amerikai elnök ígéreteiből. 
Makro / Külgazdaság Olcsóbban jönnek az élelmiszerek
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 08:51
A magyar ipar termelői árai lejjebb mentek éves szinten. Az élelmiszereknél majdnem 7 százalékos a csökkenés. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG