TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Ha Egyiptomban nem sikerül fenntartani a rendet, 90 millióan indulhatnak meg Európa felé.
Orbán Viktor (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az Egyiptomból éppen csak hazatérő Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában a keresztény és muszlim közösségekkel kezdett: szerinte attól, hogy több civilizáció létezik, nem feltétlenül kell keveredniük, de egy igazi keresztény nem lehet muszlimellenes. Sok mindent köszönhetünk ennek a vallásnak, de tiszteletben kell tartani a két világvallás önállóságát.

A kormányfő szerint kulcskérdés, hogy a jövőben hogy alakul Egyiptom sorsa: Szíriát még csak-csak kibírja Európa, de ha a 90 milliós ország destabilizálódik, akkor az onnan érkező menekülthullámmal már nem tudunk megbirkózni. Az Európai Uniónak ezért támogatnia kell a jelenlegi politikai elitet, amely most a gazdasági fellendülésen dolgozik.

Ahova az EU megy, ott káosz marad?

Kritizálta ugyanakkor az EU-s külpolitikát: három ország ügyeibe avatkozott bele, háromban van most káosz (Irak, Szíria, Líbia). Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte, hogy mára szerinte megbukott a “demokráciaexport” és minden országnak önállóan kell erre az útra lépnie, nem lehet sem erőszakkal, sem békésen “majd mi jobban tudjuk” mentalitással ráerőltetni egy államra azt.

A migránsválság egyik gócpontja Líbia, a miniszterelnök szerint az Európai Uniónak kellene óriási menekülttáborokat létrehoznia az ország partjainál, és azokat a menekülteket is ideszállítania, akik a kontinensen várják a sorsukat. Orbán szerint ki kell állni a líbiai kormány mellett és fel kell fegyverezni a hadsereget, ha azt akarjuk, hogy sikerrel harcoljanak az egyre súlyosabb problémát okozó embercsempészekkel.

Leszerepeltek

A EU-s cselekvések hiányát annak tudja be, hogy Brüsszel elveszítette támogatottságát, az emberek mást akarnak, mint az uniós vezetők. A Brexittel kapcsolatban elmondta, hogy bármi lesz az eredmény, a britekkel “Soros...szoros szövetségben” maradunk. Ha már Sorost említett a kormányfő: kommunista gondolkodás, hogy valaki azt hiszi, ha már fizetett, akkor csak azt lehet gondolni, amit ő mond.

A miniszterelnök a bicskei menekülttábort is be akarja zárni, de az nem megy egyik napról a másikra. Van már erre akcióterv, amelyet bizonyára megvitatnak az elkövetkezendő kormányüléseken, amelyek most megszaporodnak, mivel a kormány úgy akar elmenni nyári szünetre, hogy nem hagynak befejezetlen ügyet.

A francia Eb-vel kapcsolatban elmondta, regisztráljon be mindenki a konzulátuson mielőtt kimegy szurkolni, de nem kell aggódni, a külügy mindent megtett a magyarok biztonsága érdekében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél