<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Ha Egyiptomban nem sikerül fenntartani a rendet, 90 millióan indulhatnak meg Európa felé.
Orbán Viktor (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Az Egyiptomból éppen csak hazatérő Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában a keresztény és muszlim közösségekkel kezdett: szerinte attól, hogy több civilizáció létezik, nem feltétlenül kell keveredniük, de egy igazi keresztény nem lehet muszlimellenes. Sok mindent köszönhetünk ennek a vallásnak, de tiszteletben kell tartani a két világvallás önállóságát.

A kormányfő szerint kulcskérdés, hogy a jövőben hogy alakul Egyiptom sorsa: Szíriát még csak-csak kibírja Európa, de ha a 90 milliós ország destabilizálódik, akkor az onnan érkező menekülthullámmal már nem tudunk megbirkózni. Az Európai Uniónak ezért támogatnia kell a jelenlegi politikai elitet, amely most a gazdasági fellendülésen dolgozik.

Ahova az EU megy, ott káosz marad?

Kritizálta ugyanakkor az EU-s külpolitikát: három ország ügyeibe avatkozott bele, háromban van most káosz (Irak, Szíria, Líbia). Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte, hogy mára szerinte megbukott a “demokráciaexport” és minden országnak önállóan kell erre az útra lépnie, nem lehet sem erőszakkal, sem békésen “majd mi jobban tudjuk” mentalitással ráerőltetni egy államra azt.

A migránsválság egyik gócpontja Líbia, a miniszterelnök szerint az Európai Uniónak kellene óriási menekülttáborokat létrehoznia az ország partjainál, és azokat a menekülteket is ideszállítania, akik a kontinensen várják a sorsukat. Orbán szerint ki kell állni a líbiai kormány mellett és fel kell fegyverezni a hadsereget, ha azt akarjuk, hogy sikerrel harcoljanak az egyre súlyosabb problémát okozó embercsempészekkel.

Leszerepeltek

A EU-s cselekvések hiányát annak tudja be, hogy Brüsszel elveszítette támogatottságát, az emberek mást akarnak, mint az uniós vezetők. A Brexittel kapcsolatban elmondta, hogy bármi lesz az eredmény, a britekkel “Soros...szoros szövetségben” maradunk. Ha már Sorost említett a kormányfő: kommunista gondolkodás, hogy valaki azt hiszi, ha már fizetett, akkor csak azt lehet gondolni, amit ő mond.

A miniszterelnök a bicskei menekülttábort is be akarja zárni, de az nem megy egyik napról a másikra. Van már erre akcióterv, amelyet bizonyára megvitatnak az elkövetkezendő kormányüléseken, amelyek most megszaporodnak, mivel a kormány úgy akar elmenni nyári szünetre, hogy nem hagynak befejezetlen ügyet.

A francia Eb-vel kapcsolatban elmondta, regisztráljon be mindenki a konzulátuson mielőtt kimegy szurkolni, de nem kell aggódni, a külügy mindent megtett a magyarok biztonsága érdekében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 13:01
Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.
Makro / Külgazdaság Ez lenne az amerikai tech-óriások valódi célja?
Bendl Vera | 2022. július 2. 12:07
Az Egyesült Államok azt állítja, hogy nemzetközi technológiai politikájával jóindulatúan támogatja a demokráciát a tekintélyelvű törekvésekkel szemben. A valóságban azonban a szegényebb országok adatait szeretné birtokolni, állítja egy amerikai elemző. 
Makro / Külgazdaság Fegyverviselés: szigorítottak New Yorkban
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:49
A New York állambeli törvényhozás pénteken olyan törvényt fogadott el, amely jelentősen korlátozza a lőfegyverek viselését.
Makro / Külgazdaság Magyarország is támogatja Ukrajna újjáépítését - háborús hírösszefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 2. 10:26
Az elmúlt órák legfontosabb hírei egy csokorban.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd eurós segély jöhet az EU-tól - Tovább nőtt az odesszai légitámadás áldozatainak száma - esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 19:03
Az orosz-ukrán háború 127. napjának hírei röviden. 
Makro / Külgazdaság Mi kell az akár csak 370 forintos euróárfolyamhoz? A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2022. július 1. 18:18
Sokakat foglalkoztat ez a kérdés, különösen azokat, akik a kétszámjegyű infláció ellenére is képesek külföldön nyaralni, és most azt próbálják kisakkozni, mikor váltsanak eurót. A Magyar Nemzeti Bank e heti brutális kamatemelése azzal kecsegtetett, hogy talán megfordul a forint hetek óta tartó gyengülő trendje. Nem így történt. Miért? És minek kell történnie ahhoz, hogy hazai fizetőeszközünk erősödjön? Van ennek egyáltalán reális esélye? Heti videónkban ezekre a kérdésekre kerestünk válaszokat.
Makro / Külgazdaság Izrael kémjei porig alázzák az iráni Forradalmi Gárdát
Káncz Csaba | 2022. július 1. 15:36
Izrael kémhálózata mélyen beszivárgott az iráni biztonsági körök soraiba. Egy szándékos taktika keretében a Forradalmi Gárdát sorozatos kudarcokba hajszolják, ami komoly konfliktust generált az iráni politikai és védelmi intézmények között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Durvul a járvány, ezért újra kötelező lesz a maszk az olasz munkahelyeken
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 14:09
Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát.
Makro / Külgazdaság Egyre több a koronavírusos idehaza
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 13:21
Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája.
Makro / Külgazdaság Kiakadt az EU az oroszok újabb húzásán
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 12:53
Oroszország kilátásba helyezte a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Bulgáriával.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG