Egyiptom
Makro / Külgazdaság Koraszülötteket mentettek ki a pokollá változott gázai kórházból 
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 15:48
Egyiptomba szállítják őket.
Makro / Külgazdaság Megnyílt a határ, kijuthatnak a Gázában rekedt magyarok is, nőnek az izraeli veszteségek is 
Privátbankár.hu | 2023. november 1. 09:39
Reménysugár a Gázában rekedteknek. Újabb izraeli katonák estek el, kemény nemzetközi válaszok a menekülttábor bombázására. Az amerikai külügyminiszter elismerte, saját vezető szerepe fenntartásáért kell támogatnia Amerikának Izraelt és Ukrajnát. Hírek a gázai háborúról.
Makro / Külgazdaság Átszabnák a Közel-Keletet – mi lesz Gázával a háború után? 
Wéber Balázs | 2023. október 31. 18:40
A Hamász és Izrael közötti háború már eddig is nagyon sok civil áldozatot követelt, pedig az izraeli szárazföldi offenzíva még csak most indult el igazán. De mi lesz a gázaiak sorsa, ha majd véget érnek a harcok? Megszállás? Elűzés? És megdönthető-e egyáltalán a Hamász, amely be van ágyazva az ottani társadalomba? Erre kerestük a választ az e heti Nagyítóban.
Makro / Külgazdaság Drónok zuhantak két egyiptomi városra 
Privátbankár.hu | 2023. október 28. 11:59
Tegnap Izrael elindította nagyszabású támadását a Gázai övezet ellen, de Egyiptom is kapott egy kis ízelítőt. 
Makro / Külgazdaság Az egyiptomi elnök is kiadta az utasításait a hadseregének 
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 12:52
Kairó pozitív szerepet játszik a Gázai övezetben kialakult feszültség csökkentésében - jelentette ki szerdán az egyiptomi elnök.
Makro / Külgazdaság Nem Izrael mért csapást a kórházra, Szergej Lavrov már tudja, mi következik? 
Privátbankár.hu | 2023. október 19. 09:21
Valószínűbbnek látszik, hogy nem bomba, hanem meghibásodott rakéta okozta a tragédiát az Al Ahli kórházban. Megszólalt az orosz külügyminiszter is, a rendőröknek több országban is be kellett avatkoznia a palesztinpárti tüntetéseken. Hírek az izraeli-palesztin konfliktusról.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hír is jött Gázából 
Privátbankár.hu | 2023. október 14. 13:09
Izrael, Egyiptom és Amerika megállapodásra jutott.
Makro / Külgazdaság Egyiptom magára vállalja a közvetítő szerepet a béke érdekében 
Privátbankár.hu | 2023. október 7. 16:10
Egyiptom közvetíteni próbál a Hamász és Izrael között a szombat reggel kitört súlyos fegyveres konfliktus eszkalációjának megfékezésére. Szaúd-Arábia és az ENSZ emberi jogi főbiztosa is a polgári lakosokkal szembeni erőszak azonnali beszüntetésére szólította fel a feleket hírügynökségi jelentések szerint.
Makro / Külgazdaság Beszervezték az arabok az amerikai külpolitika nagyágyúját 
Káncz Csaba | 2023. október 1. 10:24
Egyiptom beszervezte az amerikai szenátus külügyi bizottságának befolyásos elnökét. A 39 oldalas vádirat kifejezetten felsorolja azokat a lépéseket, amelyekkel Menendez veszélyeztette az USA nemzetbiztonságát. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Korszakos bejelentést tett az arab állam 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 07:15
Újrakezdődtek a tárgyalások Egyiptom, Etiópia és Szudán között a nílusi óriásgátról.
Makro / Külgazdaság Ne menjen a Szuezi-csatorna felé, baleset miatt hatalmas a dugó (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 23. 15:14
Kőolajszármazékot és cseppfolyósított földgázt szállító tartályhajók ütköztek össze a Szuezi-csatornában, megakasztva ezzel a globális jelentőségű vízi útvonal forgalmát - közölték az egyiptomi hatóságok szerdán.
Makro / Külgazdaság Soha nem mértek akkora inflációt Egyiptomban, mint most  
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 10. 15:54
Egyiptomban rekordmagasra, 36,5 százalékra emelkedett az infláció júliusban, döntően az élelmiszerárak megugrása miatt.
Makro / Külgazdaság Elképesztő diplomáciai áttörés előtt áll a két hatalom 
Káncz Csaba | 2023. június 4. 15:32
Szaúd-Arábia után Egyiptommal is áttörés előtt állnak Irán kapcsolatai. Ezek a helyreállított kapcsolatok azonban továbbra is túszai maradnak Teherán tágabb értelemben vett külpolitikai szélsőségeinek. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Az arab tavasz óta nem történt ilyen látogatás 
Privátbankár.hu | 2023. április 1. 17:40
Fejszál Mekdad szíriai külügyminisztert fogadta egyiptomi kollégája. A látogatás célja nem ismert, de lehet, előkészítik Szíria visszavételét az Arab Ligába.
Makro / Külgazdaság A nap képe: véres múltú vezetővel parolázott Orbán Viktor 
Wéber Balázs | 2023. február 28. 12:38
Esz-Szíszi egy véres puccsot követően került hatalomra Egyiptomban. A 2013-as puccsot követően a rendőrség és az általa vezetett hadsereg több mint ezer tüntetőt ölt meg.
Makro / Külgazdaság Kína nagyon ráfizetett ezzel a két nagy országgal 
Káncz Csaba | 2023. február 13. 15:21
Kína számára Pakisztán és Egyiptom beszorult adósoknak számítanak, de mint BRI-partnerek túl fontosak, és gazdaságuk is túl nagy ahhoz, hogy csődbe menjenek. Kairó és Iszlámábád hosszabb távú gazdasági fejlődése attól függ, hogy foglalkoznak-e a mélyen gyökerező strukturális problémáikkal. Káncz Csaba jegyzete
Turizmus Egyiptom főszezon előtt - megindultak a magyarok 
Szakonyi Péter | 2022. december 22. 15:51
December elején elindult Kairó és Budapest között a heti harmadik közvetlen járat, jövő tavasszal pedig visszaáll a "békeidők" menetrendje, vagyis hetente négy járattal köti össze Egyiptomot Budapesttel az Egyptair. A téli főszezon előtt a helyszínen, vagyis a Vörös-tenger partján jártunk, hogy friss tapasztalatokat tudjunk megosztani olvasóinkkal.
Makro / Külgazdaság Putyin egy újabb kontinensre veti ki a hálóját 
Káncz Csaba | 2022. július 27. 19:21
Lavrov kettős küldetéssel tárgyalt Afrikában: erősítse meg Moszkva kapcsolatait a kontinensen, és okolja a Nyugatot az afrikai országokban tapasztalható élelmiszerhiányért. Az egyre erősödő orosz-iráni kapcsolatok tükrében különleges figyelem irányult az uránban gazdag Kongó meglátogatására. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Az arab világ nagy pókerjátszmába kezdett 
Káncz Csaba | 2022. július 26. 16:43
Noha a legtöbb arab ország továbbra is biztonsága kulcselemének tekinti az USA-val fenntartott kapcsolatait, nyugtalanítja őket az amerikaiak figyelmének csökkenése biztonsági problémáikra. Biden elnök minap lezárult közel-keleti útjának hátterében egyre nyilvánvalóbbá válik az arab államok azon tendenciája, hogy külkapcsolataikat nagyobb függetlenséggel kezeljék – oly módon, hogy az megkérdőjelezi az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolataikat. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Meglepő, kikkel fejlesztenénk a magyar hadiipart  
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 13:56
Folytatódhat az egyiptomi-magyar közlekedésügyi együttműködés, a hadiipar pedig a két ország kapcsolatának új területe lehet - közölte a technológiai és ipari miniszter.
Makro / Külgazdaság A 100 milliós ország pénzügyi kártyavára az egész Közel-Keletet veszélyezteti 
Káncz Csaba | 2022. április 5. 18:41
Egyiptom előbb vagy utóbb annak a Libanonnak a sorsára jut, ahol az ország korrupt hatalmasai katasztrofális gazdaságpolitikájukkal falnak vezették az országot.  A túlnépesedett Egyiptom óriási adósság-tömeget görget maga előtt, keveset exportál és rezsim a pénzt felesleges presztízs-projektekre szórja el.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor elrendelte: újabb vakcinákat adományoz el Magyarország 
Privátbankár.hu | 2021. december 15. 06:41
A korábbi vakcinaadományozások után itt az újabb – az erről szóló információ a kedd éjszakai Magyar Közlönyben jelent meg.  
Makro / Külgazdaság Nagy zűr a kis országban – „Robin Hood” elnöksége pénzügyi válságot okozhat 
Káncz Csaba | 2021. október 21. 15:10
Az IMF már hátat fordított a tömeg kedvét kereső puccsista tunéziai elnöknek. Törökország dühöng, de Egyiptom, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok tapssal illeti az új, szekuláris kurzust. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Az új izraeli kormány tojástánca – Egyiptom, USA, palesztinok 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 05:34
Korábbi telepes vezetőként Naftali Bennett kormányfő ellenzi a kétállami megoldást, ezért egy új stratégia értelmében „csökkenteni” akarja a palesztin konfliktust, nem pedig megoldani. Az izraeli miniszterelnök áttöréssel felérő látogatást tett Kairóban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vízhiány robbantja be a Közel-Keletet 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 1. 18:06
A térség több országában a vízhiány az elmúlt hetekben zavargásokhoz és tüntetésekhez vezetett.  A volt iráni környezetvédelmi államtitkár szerint Irán és a Közel-Kelet nagy része gyakorlatilag „vízcsődben” van.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Üzemkész Afrika legújabb konfliktusforrása, az etióp megagát 
MTI | 2021. július 20. 09:55
Ha elkezd üzemelni a Nagy Reneszánsz Gát, akkor nagyon komolyan bele fog nyúlni a Nílus vízhozamába, Egyiptom és Szudán éppen ezért már a kezdetétől masszívan ellenezte a projektet.
Makro / Külgazdaság Háborús készülődés a Níluson – Párizs erősíti pozícióit 
Káncz Csaba | 2021. június 2. 15:11
Egyiptom és Szudán március 2-án kétoldalú katonai szerződést kötött, azóta folyamatosak a közös hadgyakorlatok. Kairó májusban 30 Rafale-vadászgépet vásárolt 3,75 milliárd euróért Párizstól. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Három muszlim ország, ahol a politika mozdulni sem tud a katonaság nélkül 
Káncz Csaba | 2021. május 13. 18:45
A pakisztáni és egyiptomi hadsereg, valamint az iráni forradalmi gárda gyakorlatilag állam az államban.  A gazdaság egyik legbefolyásosabb szereplőjévé váltak, miközben jóváhagyásuk nélkül a nagypolitika már mozdulni sem tud.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Háború a Níluson – egymás torkán a két ország 
Káncz Csaba | 2020. július 10. 15:50
Egyiptom és Etiópia között napokon belül új szintre eszkalálódhat a feszültség a Níluson felépített óriási etióp gát kapcsán. A szembenállás ráirányítja a figyelmet Északkelet-Afrikára, amely mágnesként vonzza a külső szereplőket. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Az oroszok már dolgoznak, a magyarok még csak pislognak - így áll a vasúti gigabizniszünk Egyiptomban 
Privátbankár.hu | 2020. július 2. 16:59
A közös gyártókonzorcium orosz fele elkezdte leszállítani az Egyiptom által megrendelt 1300 vasúti kocsi első darabjait. A Dunakeszi Járműjavítóban még nem gyártottak a projektre semmit, de ígérik, hamarosan nekiállnak a munkának.
Makro / Külgazdaság Júliustól megint lehet repülni Egyiptomba 
- | 2020. június 15. 08:48
Kimondott cél a járvány által kevésbé sújtott üdülőhelyek turistaforgalmának újraindítása.
Makro / Külgazdaság Világszerte egymás torkának ugranak a kiszáradó folyók miatt 
Káncz Csaba | 2020. április 24. 09:35
Délkelet-Ázsiában és Észak-Afrikában is egyre nő a politikai feszültség a világ nagy folyamainak vízelosztása miatt. Kína tavaly fél éven keresztül óriási mennyiségű vizet tartott vissza azon 60 millió ember számára, akik a Mekong folyam alsó folyásán élnek. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A szaúdiak titkos játszmája – egyre nagyobb bajban Erdogan 
Káncz Csaba | 2020. február 27. 09:19
A Le Monde értesülése szerint Szaúd-Arábia titokban pénzügyi támogatást nyújt az orosz zsoldosok tevékenységéhez Líbiában. Ankara egyedül maradt a líbiai proxi háborúban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság NATO tagállamok egymás ellen - háborús készülődés a Mediterráneumban 
Káncz Csaba | 2020. február 3. 09:05
Francia hadihajók indulnak a Kelet-Mediterráneumba, miközben az örmény elnök is megjelenik az egyiptomi hadikikötő megnyitó ünnepségén. A törökök elleni katonai készülődés közepette Ankara újra Berlin felé nyújtja ki a kezét. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Az oroszok járnak jól a kormány által támogatott egyiptomi vasút-gigaüzlettel 
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 08:22
Nekik viszont egyre kedvezőbb a biznisz, miközben a magyar céget, mely vezetésével a projektet eredetileg elnyerték, már ki is fúrták az egészből, írja a Direkt36.
Makro / Külgazdaság Putyin nagy húzása – egy egész kontinensre vetett szemet az elnök 
Káncz Csaba | 2019. október 22. 08:41
Bár Kínával, az EU-val és az USA-val összevetve Moszkva nem komoly gazdasági tényező, a növekvő számú orosz energetikai- és fegyverügyletek tovább bonyolítják Afrika geopolitikai tájképét. Akárcsak hazánk esetében, a Kreml egyre aktívabban támaszkodik a kontinensen a Szovjetunióban végzett káderek hálózatára. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Súlyos figyelmeztetés Orbánnak – tüntetések robbantak ki 
Káncz Csaba | 2019. szeptember 26. 09:41
Az egyiptomi tüntetések olyan politikai jelenségek miatt robbantak ki, amelyek hazánkat is átszövik. Amikor Németországot követve hazánkban is beüt a recesszió, a társadalmi békét itthon is pillanatok alatt kikezdhetik a pénzszóró projektek és a közembereket sértő korrupciós folyamatok. Káncz Csaba jegyzete.
Kultúra Kalapács alá került Tutankhamon mellszobra – Egyiptom tiltakozik 
Privátbankár.hu | 2019. július 5. 12:30
Egyiptom hivatalos tiltakozása ellenére kelt el a Christie’s aukciós ház árverésén Tutankhamon fáraó több, mint 4,7 millió fontot érő 3000 éves mellszobra.
Makro / Külgazdaság Robbantottak a gízai piramisoknál – turistabusz volt a célpont 
Privátbankár.hu | 2019. május 19. 17:28
Nincsen halálos áldozata a merényletnek.
Makro / Külgazdaság Orbán útra kelt – ehhez hasonló csúcstalálkozó még nem volt 
Privátbankár.hu | 2019. február 24. 10:07
A miniszterelnök Egyiptomba ment.
Makro / Külgazdaság Forrongások Európa határán – rettegnek a francia tüntetésektől 
Káncz Csaba | 2019. január 16. 08:35
A túlnépesedés, a korrupt kormányzatok és a munkahelyek hiánya a fiatalokat a radikalizációba és a kábítószerekhez űzi. A hatóságok rettegéssel figyelik a francia tüntetéseket, arra letartóztatásokkal és a láthatósági mellények elkobzásával reagálnak. Négy muszlim országot vizsgálunk meg közelebbről.
Vállalat Csődbe ment egy utazási iroda  
Privátbankár.hu | 2018. november 9. 17:05
Betettek az egyiptomi zavargások a Fáraók Toursnak.
Makro / Külgazdaság 100 millió lakosa lett az országnak, melyben alig van lakható terület 
Privátbankár.hu | 2018. november 2. 08:30
Az ország egykor a Római Birodalom éléskamrája volt, ma pedig kicsiny megművelhető és lakható területén 100 millióan zsúfolódnak össze. Egyiptomról van szó: az ország már masszív gabonabehozatalra szorul, a kormány pedig kampányt kezdett, „kettő elég” címmel, ami a családonkénti gyerekek számára vonatkozik.
Makro / Külgazdaság Itt az újabb döntés: brutálisan megemelték a földgáz árát  
Privátbankár.hu | 2018. július 22. 12:03
33 és 75 százalék közötti emelésről határozott az egyiptomi kormány, az intézkedés már augusztustól életbe lép.
Vállalat Óriási vonatbizniszt ütne nyélbe a kormány – kik veszik meg a magyar vasúti kocsikat? 
Privátbankár.hu | 2018. július 6. 15:15
Az egyiptomi állami vasutak Magyarországról akarnak beszerezni 1300 vasúti kocsit.
Makro / Külgazdaság Hatalmas pofon az autósoknak: másfélszeresére nőnek az árak a kutakon 
Privátbankár.hu | 2018. június 16. 13:31
Egyiptom döntött úgy, hogy 50 százalékkal emelik az üzemanyagok árát.
Makro / Külgazdaság Európa alfele alatt füstöl egy hatalmas puskaporos hordó 
Privátbankár.hu | 2018. március 27. 06:06
Évente milliós nagyságrendben nő a lakossága, amelynek egyharmada szegény. Kemény rendőrállam, a kínzás, kivégzés, politikai letartóztatás szinte mindennapos, ennek ellenére néhány éve már volt ott egy felkelés. Európa félrenéz, vagy még több fegyvert szállít neki. Kitalálod, melyik ország ez?
Közérdekű Rekordáron kelt el ez az óra – titok marad, ki vette meg 
Privátbankár.hu | 2018. március 26. 15:03
Komoly összegeket fizetett ki egy ismeretlen a limitált kiadású kollekció egy darabjáért.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG