1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.

A lap hétfői számában ismertette a kutatóintézet felmérését, amely szerint a kampány kezdetére szinte mindenki veszített népszerűségéből, mert annak kezdeti szakaszában a pártok hívei egyre jobban kedvelik saját politikusaikat, ugyanakkor a bizonytalan választópolgárok véleménye inkább negatívabb lett a közéleti szereplőkről.

A lapban közölt lista szerint miközben Orbán Viktor népszerűségi pontszáma nem változott az előző felméréshez képest, a korábban az élen szereplő Sólyom László köztársasági elnöké két ponttal esett, így 45-45 ponttal rendelkezik mindkét politikus, Orbán Viktor ismertségi indexe viszont 92 százalékos, 2 százalékponttal magasabb Sólyom Lászlóénál. Az Ipsos kutatói 1500 embert kérdeznek meg a felmérésben, a táblázatban az azonos pontszámmal rendelkező politikusok sorrendjénél a tizedszázalékos különbségeket vették figyelembe.

A felmérés szerint Mesterházy Attila megítélése sokat javult a szocialisták körében. Novemberben az MSZP híveitől 52 pontot kapott, egy hónap múltán 62 pontos lett, most pedig valamivel még magasabbra, 64 pontra értékelik. Ezzel a minősítéssel a miniszterelnök-jelölt már a második legkedveltebb személyiség a szocialisták táborán belül, egyedül a 68 pontos Bajnai Gordon előzi meg. Az MSZP-sek körében javított Lendvai Ildikó is – 49-ről 54 pontra.

 A Fidesz hívei a múlt havinál (51 pont) kedvezőbben vélekednek Navracsics Tiborról (56 pont). Ugyancsak a kampány hatása lehet, hogy Vona Gábor is erősíteni tudott saját pártja támogatói körében. Már korábban is 70 pont körüli értékekkel mondtak róla véleményt a jobbikosok, most még inkább azonosulnak elnökükkel (75 pont).

Orbán Viktor megítélése összességében és szerkezetében sem változott. Kivételes népszerűségnek örvend a Fidesz hívei körében – 80 pontot adtak neki. Ezt a rokonszenvet lefelé húzza a többi politikai csoport, mindegyikben az átlaga alatti értékelések vannak. A kutatók szerint az nem meglepő, hogy a szocialista pártiaktól csak 20 pontot kapott, az már érdekesebb, hogy a jobboldal másik pártjának támogatói körében sem igazán kedvelt. A jobbikosok Orbánnak adott 35 pontja mögött szerintük egy megosztott véleményegyüttes látható: fele részük elutasítja, egynegyedük felemásan viszonyul a Fidesz elnökéhez, további egynegyedük rokonszenvet érez iránta.

Kampánypénzek: mekkorát lódítanak idén a pártok?  
Robert Fico a szlovák Orbán Viktor?  
Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz 
Be vannak sózva a pártok  
Megvan a választások időpontja
Százból 15 MSZP-s a Fideszre szavazna 

MTI, Népszabadság

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Mennyibe kerül a nudli? A magyarok jövőjét is megmutathatja az elöregedő japánok szerencsétlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 10:33
Csiki-csuki helyzetbe kerültek a japánok a jen gyengülése miatt. Ez növeli az inflációt, ezért kevesebbet költenek az emberek, miközben gazdaságuk enélkül is a nulla növekedéssel bajlódik.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hír, felpörgött a német külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:59
Márciusban az export és az import várakozáson felüli növekedése mellett emelkedett ugyan, de a várakozásoktól elmaradt a német külkereskedelemi többlet a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Tanárfizetések: egy magyar vagy cseh pedagógus kap többet?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:43
A visegrádi országcsoporthoz tartozó többi három ország közül Csehországban és Szlovákiában sokkal jobban keresnek a tanárok, mint magyarországi kollégáik, és a kormány nem kezeli le őket.
Makro / Külgazdaság A magyar élelmiszerboltok vitték a prímet
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:30
Főként az élelmiszer-kiskereskedelem bővülése húzta a márciusi növekedést. 
Makro / Külgazdaság Kiakadtak és befejezték a munkát az olasz közmédia dolgozói
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:22
Sztrájkba kezdek az olasz közmédia újságírói, mert úgy érzik, hogy a regnáló kormány azon ügyködik, hogy a saját szócsövévé tegye munkahelyüket, ami nem fér bele szakmai önbecsülésükbe.
Makro / Külgazdaság Ráhoznák a frászt Putyinra Trump emberei?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 07:22
Doland Trump novemberi választási győzelme esetén a regnáló Biden-adminisztrációnál is keményebben lépne fel Oroszországgal szemben egy elemző szerint.
Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG