<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Kurszk régióban csapódhattak be ukrán lövedékek. Bizonytalan az Azovsztalban fogságba esett ukránok sorsa, a béketárgyalások teljesen elakadtak.

  • Az Azovsztal üzemet több hetes ostromban tartó több mint 260 ukrán katonát a megadás után orosz ellenőrzés alatt álló területre szállították. Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint fogolycsere keretében hamarosan hazakerülhetnek.Anna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes keddi kijevi sajtótájékoztatóján a sebesült ukrán katonák orosz ellenőrzés alatti területre szállításáról pedig azt mondta, hogy "ez volt az egyetlen kiút".
    "Még egyszer emlékeztetnünk kell arra, hogy Mariupol védői: a nemzeti gárda, az országos rendőrség, a határőrség, az ukrán hadsereg, különösen a 36. tengerészgyalogos dandár, a mariupoli területvédelmi alakulat teljes mértékben teljesítették harci küldetésüket" - szögezte le.
    Orosz részről viszont olyan nyilatkozatok is elhangzottak, hogy a mariupoli helyőrség maradékának most fogságba esett tagjait terroristaként kéne kezelni őket. Ebben az esetben bíróság elé kerülhetnek, ahol hosszú börtönbüntetést, de akár még halálbüntetést is kiróhatnak rájuk.

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

  • Teljesen megakadtak a béketárgyalások. Mindkét fél azt közölte, hogy nem várható előrelépés ezen a területen, és mindkét fél a másikat okolja ezért. Az orosz külügyminisztérium szerint a tágyalóasztalhoz való visszaülés is nehézségekbe ütközhet.
  • Rakétatámadás érte Lviv környékét az éjszaka. Az orosz rakéták a lengyel-ukrán határ közelében, egy vasútvonal mentén csapódtak be.
  • Éjszakai szokásos videós üzenetében Volodomir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy folytatódik az utolsó ukrán katonák „kimentése” az Azovsztalból. Arról is beszélt, hogy a német kancellárral és a francia elnökkel is egyeztetett a hadi helyzetről, valamint az Unió küszöbön álló, hatodik szankciós csomagjáról. Az ukrán elnök a cannes-i filmfesztivál megnyitóján is felszólalt videón, itt arról beszélt, hogy a filmművészet nem maradhat néma a háború ügyében, ehelyett a szabadság nyelvévé kell válnia.
  • A helyi kormányzó szerint az Ukrajnával határos oroszországi Kurszk régió egyik határmenti falujában ukrán tüzérségi lövedékek csapódtak be, de személyi sérülések nem történtek.

  • A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság 42 fős, a feltételezett orosz háborús bűncselekmények kivizsgálására érkezett csapatot küldött Ukrajnába. A hágai törvényszék korábbi történetében még soha nem küldött ekkora létszámú csapatot egyetlen helyszínre sem.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Gulyás Gergely bejelentette: engedett Brüsszelnek a kormány az uniós források ügyében
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 12:48
A cél, hogy minél előbb hozzáférhessünk az uniós Helyreállítási Alap pénzeihez.
Makro / Külgazdaság Lemond a brit miniszterelnök: elsodorják a botrányok Boris Johnsont
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:46
Nem tud tovább ellenállni a botrányhős miniszterelnök: a párt vezetésétől most, a miniszterelnöki címtől ősszel válik meg Boris Johnson.
Makro / Külgazdaság Tíz hónap után először lett többlet a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 10:16
A várt hiánnyal szemben 135 millió euró többlet keletkezett a külkereskedelemben májusban az áprilisi 523 millió euró deficitet követően, ami tíz hónapja az első többlet.
Makro / Külgazdaság Az óriási kamatemelés ellenére is vergődik a forint
Király Béla | 2022. július 7. 09:56
Csütörtökön 200 bázispontos kamatemelést hajtott végre az MNB, az ilyen lépés normális esetben brutális jelzővel illethető. Azonban még ez sem tudta erősödő pályára állítani a forintot.
Makro / Külgazdaság Uniós pénzek: a magyar kormánynak is üzent az uniós biztos
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 09:46
A Bizottság mérlegelni fogja, hogy mely esetekben lehet szükséges megvonni a források kifizetését.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban kellene az uniós pénz Magyarországnak - vannak, akik mindent elvennének tőlünk
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 08:42
A lengyelek megalkudtak Brüsszellel, de a helyreállítási pénzhez még nem jutottak hozzá - Magyarországnak egyre jobban kellene a pénz, de egyelőre a pletykák szerint csak jobb tárgyalási pozíciót akarunk kicsikarni, előrelépésről nincs szó.
Makro / Külgazdaság Az oroszok újra beüzemelték a mariupoli kikötőt, újabb város felé masíroznak a seregeik - összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:53
Az ukrán elnök arról beszélt az éjjel, hogyan lövik nyugati nehézfegyverekkel az orosz erőket - az oroszok pedig amerikai fegyverrendszerek kilövéséről adtak hírt. Elkezdődött a háború 134. napja.
Makro / Külgazdaság Egyre dagad a brit belpolitikai botrány - sorra kérik a miniszterelnök lemondását a kormánytagok
Privátbankár.hu | 2022. július 7. 06:26
Boris Johnson még mindig tartja magát, nem hajlandó lemondani - pedig sorbaállnak az irodája előtt a magasrangú kormánytagok, hogy távozásra szólítsák fel.
Makro / Külgazdaság „A benzinár is elszállt” – nyugati szomszédunkban is bedurvult az infláció
Wéber Balázs | 2022. július 7. 05:21
Bár Ausztriában még nem mindenki érzi az energiaár-robbanást, az általános drágulás egyértelmű, az infláció pedig csaknem fél évszázados csúcson van. Helyi magyarok és hivatalos statisztikák segítségével próbáltunk képet alkotni az inflációs helyzetről nyugati szomszédunknál.         
Makro / Külgazdaság Medvegyev atommal fenyegetőzik - Von der Leyen: Európának fel kell készülnie az orosz gáz teljes elzárására - Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 19:38
Összefoglalónk az ukrajnai háború 133. napjáról.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG