3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Rogán Antal szerint bank nem nyerhet pert az állam ellen – a hitelintézetek azért próbálkoznak, 3 pert tárgyal ma a bíróság és megint nagyot ugrott a pannon puma.

A júniusi 11,3 százalék után júliusban 12,3 százalékkal haladta meg az ipari termelés volumene az egy évvel korábbit. Az előző hónaphoz képest is jobban teljesített a szektor: 1,6 százalékkal nőtt az ipari kibocsátás. Mikó Ildikó, a KSH munkatársa az adatok ismertetésekor elmondta: az idén eddig ez a legmagasabb növekedés, sőt 2011 februárja óta nem volt ennél jobb adat. Változatlanul a járműgyártás játszik főszerepet az ipari adatok alakulásában.

A Fidesz frakcióvezetője szerint legkésőbb februárban lezajlik a bankok elszámoltatása az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében, ezeket az MNB szigorúan ellenőrzi majd. Rogán Antal az Echo Tv szerdai műsorában azt is elmondta, hogy az elszámolás az autóhitelekre, forintban felvett hitelekre is vonatkozik, és a frakció várhatóan azt támogatja, hogy a visszajáró összeggel a tartozásokat csökkentsék. A frakcióvezető szerint az összes, az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességességére vonatkozó pert az államot képviselő ügyvédek nyerik meg, ha mégis részlegesen nyer egy bank, az állam ügyvédei fellebbezni fognak.

A hitelintézetek azért próbálkoznak: a Fővárosi Törvényszék ma az Eger és Vidéke, a Hévíz és Vidéke, valamint a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét tárgyalja. A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosításai. Eddig két pénzintézet, a Magyar Cetelem Bank és az UCB Ingatlanhitel Zrt. nyerte meg részlegesen a magyar állam ellen indított devizahiteles pert.

Ma csökkenés jöhet a tőzsdén a tegnapi komoly emelkedés után, profitrealizálásba kezdhetnek ugyanis a befektetők. Két fontos hírt emeltek ki az elemzők, amelynek hatása lehet a kereskedésre: az ukrán tűzszünetről kora délután kezdődnek a tárgyalások Minszkben, majd az augusztusi amerikai foglalkoztatási adatot teszik közzé.

A Lufthansa Frankfurtból induló járatainak pilótái sztrájkolnak péntek délutántól késő estéig. A törölt járatok között van egy budapesti járat is.

Varga Mihály tegnap a Közgazdász-vándorgyűlésen ismertette a közeljövő gazdaságpolitikai terveit: új programmal szorítanák vissza a feketegazdaságot, 5 millióra emelnék a foglalkoztatottak számát, forintosítják a devizahiteleket, nem bocsátanak ki devizakötvényeket, átgondolják a bankadót és a tranzakciós illetéket, rövid pórázon tarják az önkormányzati eladósodást, újraiparosítanak és elektromos autókat szereznek be.

A külügyi és külgazdasági államtitkár is beszélt a Közgazdász-vándorgyűlésen: Szijjártó Péter 3 dologról beszélt, amiben meg kell vernünk Európát - először is az Európai Unióban az ipar/GDP mutatóban az első helyen kell lennünk belátható időn belül, ez azt jelenti, hogy az ipar hozzájárulása gazdaság teljesítményéhez nálunk legyen a legnagyobb. Másrészt az export aránya legyen a legmagasabb a nemzetgazdaság teljesítményén belül, és azt is fontos célnak nevezte az államtitkár, hogy az egy főre eső működőtőke nálunk legyen a legmagasabb Európában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG