<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Kártalanítják a fiktív kötvényeseket, de sok a kérdés - Orbán Viktor kiakadt a brókerekre és mások is áldozatul estek - itt van a közszférában dolgozók bérkompenzációjának összege - nem éri meg forintosítani az eurós hitelt - letették a gumigyár alapkövét - imádják a turisták Magyarországot - napi hírösszefoglaló.

Döntött a Befektetés-védelmi Alap: kártalanítják azokat, akik fiktív kötvényeket vásároltak a Quaestortól. Egyelőre azonban még rengeteg dolog tisztázatlan. Kérdéses például az is, hogy a Beva pénzét összerakó tisztességes cégek beletörődnek-e abba, hogy csalók helyett kell fizetniük. Kollégánk, Fellegi Tamás így kommentálta a hírt:

--

Sem a brókereket, sem a szőke nőket nem kímélte Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos pénteki rádióinterjúban. A politikus szerint "furcsa emberek, furcsa ügyletek, furcsa életvitelek, nagy autók, szőke hölgyek, rengeteg elköltött pénz és meglopott ügyfelek" jellemzi ezt a világot.

--

Orbán Viktor beszélt még az új adórendszerről is, ezek szerint a korábbi hírekkel ellentétben jövőre nem lesz egykulcsos társasági adó. Lesz viszont 0 százalékos kulcsa a reklámadónak, így a kisebb médiavállalkozások a csődtől menekülhetnek meg. A bankadó mértéke is csökkenhet, de csak bizonyos bankok esetében.

--

Kiderült, mennyit különít el az állam a közszférában dolgozók bérkompenzációjára. Több mint 22 milliárd forintot osztanak szét az erre jogosultak között. Tavaly 217 ezren részesültek az adójóváírás megszűnésének ellentételezésére létrehozott jövedelemkiegészítésben és átlagosan majdnem havi 10 000 forint bérkiegészítést jelentett a kompenzáció.

--

Nem örülhetnek túlságosan azok, akik euróalapú hitelüket akarták forintosítani. Nagyot erősödött a forint azóta, hogy meghatározták az euró alapú hitelek forintosítási árfolyamát, így nem feltétlenül éri meg a hitelek automatikus forintosítása. Aki még nem kapott levelet az elszámolásról, az ne aggódjon: a Magyar Posta szerint az értesítési határidő előtti néhány napban küldik majd ki a levelek több mint hetven százalékát.

--

Gigagyárat épít Magyarországon az Apollo Tyres. A gumigyártó beruházásával közel ezer új munkahelyet teremtenek Gyöngyöshalászon, ahol 2017 elejétől közel húszezer járműhöz gyártanak majd abroncsokat.

--

Egyre népszerűbb a turisták körében Magyarország. Idén februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 11, a belföldi vendégeké 9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A legnagyobb mértékben az Egyesült Királyságból, Olaszországból és Ausztriából érkező vendégforgalom nőtt, Oroszország, Ukrajna és Németország esetében 36, 11, illetve 5,1 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Újabb ország csatlakozott az olajársapka-egyezményhez
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 10:07
A G7-ekhez csatlakozott Ausztrália is.
Makro / Külgazdaság A Twitterről tárgyalt Emmanuel Macron és Elon Musk
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 09:31
A fő téma a szólásszabadság kérdése volt.
Makro / Külgazdaság Spanyolországtól kapott amerikai rakétarendszereket az ukrán hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 09:08
A háború az éjjel is folytatódott. Ez történt az orosz–ukrán konfliktusban szombat reggelig.
Makro / Külgazdaság Orosz háborús bűnök: újabb vizsgálat
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 20:08
Miközben mindkét harcoló fél mélyen hallgat a saját veszteségeiről, egy amerikai becslés elképesztő számokról tanúskodik. Péntek esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság 60 dollár lesz az olaj esetén az ársapka
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 19:53
Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz - erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.
Makro / Külgazdaság Újabb hétre maradnak üzemanyag nélkül a kis kutak
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 16:48
A következő héten sem fognak üzemanyagot kapni a kisebb kutak a Moltól. Ez immár a harmadik ilyen hét lesz, amit aligha lehet csupán a kis kutak hergelésének betudni.
Makro / Külgazdaság Elképesztő német kormányzati kritikák Katar felé
Káncz Csaba | 2022. december 2. 15:41
Miközben a német kormányzati politikusok a napokban harsányan kritizálják Katart, Berlin hosszas lobbizásának hála egy LNG megállapodás született a két ország között. A vezető német fegyverkezési vállalatok serényen támogatják Dohát saját fegyver-iparának felállításában. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A sok új amerikai munkahelytől ijedtek meg a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 15:31
Novemberben az elemzők által vártnál több új munkahely jött létre a nem mezőgazdasági ágazatokban az Egyesült Államokban, miközben a várakozásoknak megfelelően stagnált a munkanélküliségi ráta. Az adatok hatására az amerikai határidős indexek komolyabb esést vetítettek előre a mai tőzsdei kereskedésre.
Makro / Külgazdaság Scholz beszólt Putyinnak
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 14:48
Németország elítéli az ukrajnai polgári infrastruktúra elleni orosz légicsapásokat - közölte Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon a német szövetségi kormány szóvivőjének tájékoztatása szerint.
Makro / Külgazdaság Bűncselekmény lenne a szankciók megsértése
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 13:51
Az Európai Bizottság az uniós szankciók megsértésének bűncselekménnyé nyilvánítását és a büntetések harmonizálását javasolja - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG