Bérkompenzáció
Makro / Külgazdaság Rosszéletű brókerek - kártalanítják a Quaestor fiktív kötvényeseit - ez történt ma 
Privátbankár.hu | 2015. április 10. 17:26
Kártalanítják a fiktív kötvényeseket, de sok a kérdés - Orbán Viktor kiakadt a brókerekre és mások is áldozatul estek - itt van a közszférában dolgozók bérkompenzációjának összege - nem éri meg forintosítani az eurós hitelt - letették a gumigyár alapkövét - imádják a turisták Magyarországot - napi hírösszefoglaló.
Karrier Eldőlt: ennyi pénzzel kompenzálják a közszféra dolgozóit 
Privátbankár.hu | 2015. április 10. 12:24
A kormány a központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak idei bérkompenzációjának finanszírozására 22 milliárd 294 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el.
KKV Bérkompenzáció: nem kellett a minisztérim pénze a cégeknek 
Privátbankár.hu | 2013. július 5. 08:36
Az előzetes várakozásokkal szemben nagyon kevés munkaadó igényelte a kormány minimálbér és a garantált bérminimum emeléséhez adott támogatását.
Adó Nem várt adókedvezmény Matolcsytól a cégeknek  
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 15:38
Havi 135 ezer forint összegű munkabérig 2013-ban is érvényesíthető a bérkompenzációs adókedvezmény. Az sem baj, ha a cég tavaly nem adott bérkompenzációt.
Személyes pénzügyek Extranyugdíj nem, de kompenzáció jöhet - miért is? 
Zsiborás Gergő | 2013. január 10. 15:18
A nyugdíjak reálértéke nőni fog jövőre, a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjat nem, de "kompenzációt" kaphatnak. Nehezen érthető, mire fel. Csak nyugdíjemelésre a kormány 150 milliárdot költ, annyit, mint amennyit bérkompenzációra a köz- és versenyszférában együtt. A reálbérek így sem biztos, hogy nőnek majd idén.
Karrier Így kompenzálja a béreket idén Matolcsy  
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 14:33
A kormány rendeletet fogadott el a közszférában és az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeinél dolgozók 2013. évi kompenzációjának részletszabályairól.
Karrier 1,1 milliárd forintot kapnak az államosított kórházak dolgozói 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 10:41
1,1 milliárd forintot csoportosít át a kormány a januárban államosított kórházak dolgozóinak idei évi bérkompenzációjára - áll a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.
Karrier 9 százalékos béremelést kapnak idén a Tesco dolgozói 
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 16:51
A Tesco átlagosan 9,33 százalék feletti bérfejlesztést ad áruházi dolgozóinak 2012-ben. A társaság szerint a legfontosabb szempont az volt, hogy az összes munkavállaló munkahelyét megtartsák, és a béren kívüli juttatások körét se kelljen szűkíteni.
Karrier Több mint öt és fél milliárd forint megy a bérkompenzációra - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2012. június 25. 12:28
Összesen 5,6 milliárd forint bérkompenzációs támogatást nyújt több mint 124 ezer munkavállalónak a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca áprilisban hirdetett pályázatot a munkabérek nettó értékének idei megőrzéséhez nyújtható bérkompenzációs támogatásra.
KKV Emelkedő terhekkel számolnak a vállalatok 
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 08:05
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint tovább nőnek a vállalkozások terhei a kormány jövő évi költségvetési elképzeléseiben, miközben hiányoznak az ösztönzők, a növekedés motorjait hajtó üzemanyag.
Karrier Csökkentek a reálbérek - 10 ezer forint fölött az átlagos kompenzáció 
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 09:08
A nemzetgazdaságban a bruttó átlagkeresetek 5,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 2,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát. A februári 5,9 százalékos infláció mellett, így 2,1 százalékkal csökkentek a reálbérek. A költségvetésben dolgozók 59 százaléka 10 700 forint bérkompenzációt kapott.
KKV Péntek óta él a bérkompenzációs pályázat 
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 07:56
Kiírta pénteken a bérkompenzációs pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium – tájékoztatták a Népszavát a tárcánál.
Makro / Külgazdaság IMF-tárgyalások: nem vetődött fel az adórendszer átalakítása  
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 18:31
Módosulhat, kiegészülhet a szociális hozzájárulási adó kedvezményrendszere jövőre, amennyiben az oldalakkal közös álláspontot tud kialakítani a szaktárca - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki budapesti ülése után az MTI-nek.
KKV Indul a kiegészítő bérkompenzációs pályázat 
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 12:58
Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez - jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.
Karrier Elmaradt bérkompenzáció miatt tüntetnek az Auchan dolgozói 
Privátbankár.hu | 2012. április 7. 12:17
Demonstrációt tart szombaton a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) Budapesten, az Auchan Szentendrei úti áruházánál a dolgozók elmaradt bérkompenzációja miatt. Az áruházlánc szerint ha megadnák a bérkompenzációt, az 400-500 ember munkahelyébe kerülne.
Karrier Pontosította a bérkompenzáció szabályait a kormány  
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 16:23
A bérkompenzációt pontosítja egy friss kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg. A munkaadó akkor kaphat a bérek nettó értékének idei megőrzéséhez vissza nem térítendő támogatást, ha írásban nyilatkozik arról, hogy a béremelést legkésőbb 2012. június 30-áig valamennyi munkavállalója számára 2012. január elsejétől - visszamenőlegesen is - biztosítja.
Karrier Nem tudni, hogyan ellenőrzik majd a bérkompenzációt  
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 09:26
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal idei évre vonatkozó ellenőrzési irányelvei fókuszában továbbra is a bejelentés nélküli munka visszaszorítása szerepel a kiemelt célok között. Az építőipari cégek helyett az idén elsősorban a vagyonvédelmi társaságok kerülhetnek a munkaügyi felügyelők vizsgálatainak fókuszába, a hivatalnak pedig erősödhet a felvilágosító tevékenysége, amire már régóta széles körű, eddig kielégítetlen igény mutatkozik – összegzi a várható idei fejleményeket a BDO.
Karrier Pénteken kellett volna Schmittnek aláírnia a bérkompenzáció-törvényt  
Privátbankár.hu | 2012. március 31. 11:20
A törvény kihirdetését követően haladéktalanul megjelenik a bérkompenzációs pályázat, amely egy hónapig lesz nyitva – válaszolta a Népszavának a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Makro / Külgazdaság Országgyűlés: jöhet a bérkompenzáció és a módosított költségvetés 
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 07:24
Tegnapi ülésén döntött az Országgyűlés a kiegészítő bérkompenzáció szabályairól, módosult a költségvetés. A képviselők elfogadták, hogy adómentesen vehetik fel reálhozamukat az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magánpénztártagok, szigorodott az élelmiszerek forgalomba hozatali feltételei, és várhatóan milliárdos telekadót kell fizetnie a Liszt Ferenc-repülőtér tulajdonosának.
Makro / Külgazdaság Ma végre eldől, ki kaphat bérkompenzációt 
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 08:30
Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a kiegészítő bérkompenzációról, a magánnyugdíjpénztári reálhozamok adómentességéről és az élelmiszerek forgalomba hozatali feltételeinek szigorításáról. Terítéken lesz a cukor- és a Malév-bizottság is.
Adó Közalkalmazottak, figyelem: utolsó esély a visszamenőleges bérkompenzációra! 
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 09:03
A költségvetési szerveknél, valamint az egyházak közcélú tevékenységet folytató intézményeinél foglalkoztatottak legkésőbb 2012. március 19-éig adhatják le munkáltatójuknak a 2012. évi adó- és járulékváltozások ellentételezésére szolgáló kompenzáció (bérkompenzáció) igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot.
Karrier Tovább mélyül a szakadék a férfi és női munkavállalók között 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 13:20
Az ILO szerint a válság alapvetően negatív hatással volt és van a munkakörülményekre, a munkahelyi egyenlőtlenségek, a nők hátrányos megkülönböztetése tovább súlyosbodott, és a fiatalok munkanélküliségi rátája is drámaian megemelkedett. A magyar közfoglalkoztatási program várhatóan idén is a foglalkoztatáspolitikai költségvetés 83 százalékát fogja kitenni.
Karrier A Ház előtt a kétlépcsős bérkompenzáció  
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 15:48
Matolcsy György pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a bérkompenzáció végrehajtását lehetővé tevő módosító javaslatát; a nemzetgazdasági miniszter másik előterjesztése a költségvetési törvényt módosítaná, segítendő azokat a vállalkozásokat, amelyeknél az 5 százalékos béremelés is gondot okoz.
Karrier Visszamenőleg kifizeti a bérkompenzációt a BKV 
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 09:42
Március elején a februári bérfizetéssel megkapják a BKV munkavállalói a jogszabály alapján járó bérkompenzációt, visszamenőleges hatállyal, 2012. január 1-től.
Karrier Február végére sikerül kidolgozni a bérkompenzáció rendszerét?  
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 14:50
Február végére körvonalazódni látszik a bérkompenzáció rendszere, mint korábban beszámoltunk róla, a kormány "céges" csatornán keresztül osztja ki az eredetileg a munkavállalóknak közvetlenül kiutalandó 21 milliárdot. Finomhangolják a rendszert és folyamatosan ellenőrzik azt a jövőben.
Karrier Bérkompenzáció: rosszak az ösztönzők, a kormány máris változtatna 
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 08:17
Egy kormányelőterjesztésből kiderül, hogy a bérkompenzáció eddig kidolgozott rendszere rossz ösztönzőket tartalmaz, így annak megváltoztatására készül a kabinet. Máshogy költenék el a munkavállalók közvetlen támogatására félretett 21 milliárdot.
Karrier Az állami cégek 22 milliárdot költenek bérkompenzációra  
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 10:50
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által kezelt többségi állami tulajdonú társaságoknál összesen 80 ezer munkavállalót érint a bérkompenzáció, amelynek költsége 2012-ben 22 milliárd forint.
Vásárló Megemelt minimálbér: több kis üzlet is bezárhat  
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 07:32
A kis üzletek tulajdonosai a magas minimálbér miatt is bérkompenzációt illetve valamiféle járulékkedvezményt kérnek a kormánytól, mert terheik akkorák, hogy többüknek be kellene zárnia üzletét. A kisebb vállalkozások felélték tartalékaikat, 4 éve csökken a fogyasztás.
KKV Széles: be kell vonni a magánszektort és végre cselekedni kell  
Privátbankár.hu | 2012. február 10. 13:38
A tőkehiányos BKV problémáját az oldhatja meg, ha a járatok egy részét koncesszióba adják, egy másik részét pedig egy állami tulajdonú vállalat üzemeltetné – mondta Széles Gábor, a Videoton, az Ikarus és a Műszertechnika részvénytársaság elnöke, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke a Gazdasági Rádiónak.
Karrier Esze ágában sincs a béreket kompenzálni a Metronak  
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 09:01
Megállapodás nélkül zárult a bértárgyalás a Metro Kereskedelmi Kft. és a szakszervezet között, a cég egyértelműen elzárkózik az elvárt béremelésről szóló kormányrendeletben foglaltak teljesítésétől - közölte a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) csütörtökön.
KKV Munkaerő-kölcsönzés: vizsgálódik az NGM  
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 08:15
 
KKV Beteheti a kaput a munkaerő-kölcsönzésnek a bérkompenzáció 
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 10:09
A munkaerő-kölcsönző cégek attól tartanak, hogy a bérkompenzációs szabályozás miatt ellehetetlenül a működésük, ugyanis a kölcsönbe adó cégek nem tudják garantálni, hogy a foglalkoztatottak ne vigyenek haza kevesebb pénzt, így eleshetnek a közbeszerzésektől és az állami támogatásoktól. A munkaerő-kölcsönző cégek tavaly közel 130 ezer embert foglalkoztattak.
Karrier Bérkompenzált közszolgák: korai még hátradőlni!  
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 14:33
A közszféra dolgozói nem automatikusan kapják meg a bérkompenzációt, azoknak, akik egyébként rosszul járnának az adóváltozásokkal, március 15-éig kell jelezniük igényüket a munkáltatójuknak. A késlekedők csak visszamenőleg kaphatják majd meg a pénzüket.
Adó Egyénileg is kompenzálja az adórendszer veszteseit a kormány - videóval 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 16:30
A bérkompenzáció 130 milliárdjába kerül az államnak, a munkáltatókkal a kormány úgy állapodott meg, hogy aki nem kap kárpótlást kompenzáció formájában, azt az állam segíti meg. Matolcsy szerint a munkavállalói csoportok idén sem járhatnak rosszul az egykulcsos adóval. A két lépcsős kompenzációval szinten tartható azok nettó keresete, akik rosszul járnának - de ezt az összes adófizető finanszírozza.
Makro / Külgazdaság Idén már a vezetők reálbére is csökken 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 07:21
Az idei év már az ötödik olyan év lesz, amelyben a bérek tervezett emelkedése nem éri el az infláció növekedését, vagyis a munkavállalók legtöbbjének csökkenni fog a bruttó reálbére. A vállalatok legtöbbje a bérkompenzációk jelentős részét az alacsony bérű dolgozók béremelésére fordítja. A vezetők továbbra is nyertesei maradnak az egykulcsos adónak, habár idén az ő bérük is az infláció alatti mértékben nő majd.
Makro / Külgazdaság Béremelés nélkül az átlag alatt keresők járnak rosszul 
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 11:25
Idén is az átlag alatti jövedelemmel rendelkezők járnak rosszul, mivel januártól megszűnt az adójóváírás, melyet csak részben tudott kompenzálni a havi 202 ezer forint feletti szuperbruttó. Mindezek hatására a bruttó 216 ezer forint alatt keresők nettó jövedelme béremelés híján csökken, miközben a magasabb jövedelmi kategóriában levő személyek ezúttal is jobban járnak.
Adó Az uniós pénzeket is elbukhatja, aki nem emeli a dolgozók fizetését 
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 08:40
Nem csak a közbeszerzésekből és az állami támogatásokból zárhatja ki magát az a cég, amely nem biztosítja legalább a dolgozói kétharmadának tavalyi nettó bérét, hanem az uniós pályázatoktól is eleshet.
Adó A munkaadók szerint sok cégnek segíthet a bérkompenzáció 
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 16:46
Sok cégnek jelenthet segítséget az elvárt béremelés teljesítéséhez a kedden bejelentett bérkompenzációs pályázat - vélekedik a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az ÁFEOSZ-COOP vezetője. A MSZOSZ pedig azt kéri, az ágazati párbeszéd bizottságokban haladéktalanul kezdődjenek tárgyalások a kompenzáció és az elvárt béremelés végrehajtásáról. Az MGYOSZ az ország iránti bizalom helyreállítását szeretné elérni.
Adó További állami pénzeket kaphatnak az adórendszer vesztesei (+ videó) 
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 10:55
Márciustól vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a cégek, akik a 2012-ben érvényes elvárt munkabéremelés 5 százalékos részét sem tudják teljesíteni. Összesen 21 milliárd forintot szánnak a programra - akinek így sem jön össze, két évig elbúcsúzhat a közbeszerzésektől és az állami támogatásoktól.
KKV Eddig az uniós pályázatokban bíztak a kkv-k  
Privátbankár.hu | 2012. január 11. 15:33
A kkv-k bizalmi indexe a válság óta mért mélypontra esett a K&H felmérése szerint, az előző negyedévhez képest is nagyon kiábrándultak a kisvállalkozások vezetői. Az erőltetett bérkompenzáció, a bizonytalan jövő és a kormány gazdaságpolitikája nyomasztja leginkább a szektort.
Adó Bérkompenzáció: a kormány tovább faragná az adóbuktát 
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 07:55
Újabb terv születik arra, hogy az adójóváírás kivezetésének veszteseit valamelyest kárpótolják. A kormány azt ugyanis tervezi, hogy az a cég amely 5 százalékkal sem tudja emelni a bérkompenzációra szorulók bérét, költségvetési pénzekre pályázhat majd. A várt adóbevétel-növekedés egyre nagyobb részét fordítják kompenzációra, mégis sok vállalat kényszerülhet leépítésekre.
Karrier Kevesebbet fog érni jövőre a fizetésünk  
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 15:09
A keresetek vásárlóereje 2012-ben még a tavalyihoz mérten is erőteljesebben gyengülhet, a versenyszférában is lesz, ahol csökkenek a bérek jövőre - az infláció a magasba ugrik, míg a munkanélküliség marad kétszámjegyű. Az aktívak számát csak az új nyugdíjszabályok növelik - ennek a rétegnek nincs is más választása, mint a munkaerőpiac.
Karrier Akik béremeléssel is kevesebbet visznek majd haza  
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 06:30
A minimálbér-emelés nem elsősorban a létszámra hat, hanem a minimálbér feletti rétegek keresetére. A létszám növekedésével párhuzamosan emelkedik a béremelést tervezők aránya, de a cégek közel kétharmada így sem ad többet jövőre. Más kérdés, hogy az inflációval megegyező emeléssel sem megyünk majd sokra...
Adó A kormány szerint valakinek a munkája kevesebbet ér  
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:11
A kormány szerint nem minden munka egyenértékű - így erre is dolgoznak ki kompenzációs rendszert, nemcsak a formailag egykulcsos, "arányos" adórendszer miatt. A kompenzáció mögül az állam folyamatosan kivonul majd, az igazságos szja a cégekre ró majd nagyobb terhet - aki nem emel a nettó béren, köszönjön el a közbeszerzésektől és a pályázatoktól.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG