1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A megnövekedett utazási igényekhez igazodva a MÁV-START Zrt. szombaton lépteti életbe az augusztus 29-éig érvényes nyári menetrendet
A megnövekedett utazási igényekhez igazodva a MÁV-START Zrt. szombaton lépteti életbe az augusztus 29-éig érvényes nyári menetrendet - közölte a személyszállítási vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A nyári menetrend bevezetése elsősorban Balaton térségét érinti.

A lényegesebb változások közül a MÁV-START kiemeli, hogy a Balaton északi partra az idén is kétóránként indulnak közvetlen gyorsvonatok a Déli pályaudvarról 6:16. és 18:16. között. A tavalyi évhez képest változás, hogy a hét pár gyorsvonatból az idén három pár Balatonfüred és Tapolca között minden állomáson és megállóhelyen megáll. Ezzel egyidejűleg a Székesfehérvárról kétóránként induló személyvonatok közül három pár csak Balatonfüredig közlekedik.

A Tapolcáról 18:45-kor induló székesfehérvári személyvonat vasárnaponként tovább közlekedik Budapest-Déli pályaudvarra, biztosítva a hétvégeken a fővárosba való visszautazás lehetőségét késő este is.

Az elmúlt hetek rendkívüli esőzései jelentős kárt okoztak Csajág és Balatonkenese között a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon. Az érintett szakaszon június 17-től előreláthatólag egy hétig a vasúti forgalom szünetel, ezért az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Ezen időszak alatt a fenti szakaszon a csoportos utazásokat, kerekesszékes utazásokat és kerékpárszállítást átmenetileg nem vagy csak korlátozott számban tudja biztosítani a személyszállító vasúttársaság.

A gyorsvonatok mellett naponta két pár személyvonat indul a Déli pályaudvarról 6:51-kor és 14:56-kor Tapolcára, amelyek közül egy vonatpár meghosszabbított útvonalon Szombathelyig közlekedik, biztosítva a közvetlen kapcsolatot az ország nyugati régiójával is.

A nyári időszakban naponta közvetlen gyorsvonat közlekedik Szombathelyről Tapolcán át Keszthelyre, ahol csatlakozás biztosított a déli part felé, a délutáni órákban pedig vissza.

A keleti országrészből Záhony-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalán gyorsvonat közlekedik Tapolcára, amely Székesfehérvártól minden állomáson és megállóhelyen megáll. Tapolcáról a vonat a korábbi évekhez képest korábban, 11:38-kor indul vissza, Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállva közlekedik.

Tapolca és Keszthely között új személyvonatok közlekednek a délelőtti órákban, csatlakozva az északi és a déli part vonataihoz a végállomásokon. A késő esti órákban új személyvonat közlekedik Tapolcáról Keszthelyre, csatlakozást biztosítva Balatonfüred irányából, Keszthelyen pedig hétvégenként átszállási lehetőséggel Siófok-Budapest felé.

A Balaton déli partján InterCity kocsikkal kiegészítve közlekedik a távolsági járatok nagy része. A vonatok ezen kocsijai 360 forintos, kedvezményes pót- és helyjegy megváltása mellett vehetők igénybe.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon a decembertől kétórás ütemben közlekedő nagykanizsai-keszthelyi gyorsvonatok mellett naponta több közvetlen sebesvonat közlekedik a Déli pályaudvarról, amelyek a tóparton minden megállóhelyen is megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.

Közvetlen vonat közlekedik naponta Miskolc-Tiszai pályaudvarról és Záhony állomásról Debrecenen át Keszthelyre, Sátoraljaújhelyről naponta Balatonszentgyörgyre, hétvégenként Keszthelyig meghosszabbítva.

Az éjszaka közlekedő "bagolyvonatok" a korábbi évekhez hasonlóan hétvégenként ismételten közlekednek a Balaton térségében.

A Velencei-tónál a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon a nyári menetrend teljes időtartama alatt vágányzári menetrend lesz érvényben a Kápolnásnyék-Gárdony állomásközben folytatott építési munkálatok miatt, amely során a velencei megállóhelyek épületei újulnak meg.

 

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem számított a pénzügyi világban!
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 16:34
Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója öt év után váratlanul bejelentette, távozik a bank vezérigazgatói székéből.
Makro / Külgazdaság A fogyasztás fellendülése lehet a gazdasági növekedés alapja
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 15:22
Az MBH Bank értékeli az első negyedéves GDP-adatokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG