<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Úgy tűnik, a rakétákat egy lőszerraktárnak szánták, legalábbis erre lehet következtetni az orosz híradásokból. Újabb 360 millió dolláros segélycsomagot kaphat Ukrajna az Egyesült Államoktól.

  • Orosz oldalról büszkén tették közzé a videófelvétellel is alátámasztani kívánt hírt, hogy a donbászi front közelében található Csaszov Jar településen az orosz légierő "nagy pontosságú" csapása semmisített meg egy raktárépületet, ahol amerikai M777-es tarackok, valamint az ezekhez tartozó lőszerkészletek voltak. Az orosz híradás azt is tudni vélte, hogy a támadásban 30 "ukrán fegyveres" is életét vesztette, akik a tüzérségi lövegekkel "Donyeck lakónegyedeit lőtték".
  • Ukrán források szerint viszont a támadás vagy nem volt "nagy pontosságú", vagy célpontja nem katonai jellegű volt, ugyanis a településen lakóházakba csapódtak az orosz rakéták. A hírek szerint legalább 30 civilt temettek maguk alá a romok, eddig 15 halálos áldozatról lehet tudni.

  • Oroszország londoni nagykövete arról beszélt egy interjúban, hogy "nehezen elképzelhető", hogy az orosz erők kivonuljanak Dél-Ukrajnából, Donbászt pedig teljes egészében "fel fogják szabadítani. A diplomata arra is figyelmeztetett, hogy a konfliktus további eszkalációja is elképzelhető, ha a nyugati fegyverszállítások veszélybe sodorják Oroszország stratégiai biztonságát.

  • A frontvonalon több helyen is heves tüzérségi párbajokra került sor, az orosz erők főként az offenzíva következő célpontjaiként kijelölt városokat lőtték, míg az ukránok - kihasználva a nagy hatótávolságú, precíziós nyugati fegyverek, elsősorban a HIMARS rakétarendszerek - képességeit, több frontvonalak mögötti orosz lőszerraktárra, illetve fontos utánpótlási útvonalra is csapást mértek.
  • Miután az ukrán hatóságok korábban figyelmeztették a Herszon, illetve Zaporizzsja közelében élő polgári lakosságot, hogy az ukrán erők offenzívájára készülve hagyják el lakóhelyüket, de legalábbis keressenek biztonságos menedékhelyet, egyelőre nem érkezett hír e régióból jelentős ukrán aktivitásról. A herszoni repülőteret ennek ellenére megközelítették az ukrán csapatok, más helyeken viszont az orosz ellenlökések értek el korlátozott sikereket.
  • Oroszországban letiltották a Die Welt német lap internetes oldalának elérését.
  • A francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire azt nyilatkozta, hogy a legvalószínűbb forgatókönyvnek az orosz gázszállítások leállítását tartja.
  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy országa továbbra is "elkötelezett az ukrán emberek mellett", és újabb 360 millió dollár értékű segélycsomagot helyezett kilátásba Ukrajna számára.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Elárulta Szijjártó Péter, miért találkozott Lavrovval
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 08:48
Magyarország energiaellátásának biztosításáról és a paksi atomerőmű bővítéséről is egyeztettek. Szerinte fontos a párbeszéd.
Makro / Külgazdaság Orosz rakétaeső zúdult ukrán városokra
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 07:59
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Moszkva nem hisz a könnyeknek – hisztéria lenne csupán a mozgósításra adott reakció?
Elek Lenke | 2022. szeptember 25. 05:44
Dmitrij Peszkovnak, az orosz elnök sajtótitkárának szavait idézi a Kommerszant című népszerű orosz online napilap, miszerint "józannak és megfontoltnak kell lenni" a mozgósítás kérdéseivel kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Charles Michel: Európának nyitnia kell a menekülő oroszok előtt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 17:16
Az Oroszország és Grúzia közötti határon mintegy 10 kilométeres sor áll, ahol az embereknek több mint 20 órán át kell várakozniuk az átkelésre.
Makro / Külgazdaság ENSZ-főtitkár: Teherán tartózkodjon a szükségtelen erő alkalmazásától! Legalább 50 ember vesztette életét
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 15:26
António Guterres ENSZ-főtitkár felszólította az iráni biztonsági erőket, hogy tartózkodjanak "a szükségtelen és aránytalan erő" alkalmazásától a kormányellenes tüntetéseken. A tüntetések kezdete óta legalább 50 ember vesztette életét.
Makro / Külgazdaság Katar jelentősen növeli LNG-termelését
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:50
Katar 126 millió tonnára kívánja növelni cseppfolyósítottföldgáz-termelését az északi mező déli szakaszának (NFS) fejlesztésével, amit részben a TotalEnergiest francia céggel valósít meg.
Makro / Külgazdaság Vírus: terjed az ebola
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:15
Ugandában 11-re emelkedett az ebolajarványban elhunytak száma, és további 11 ebolagyanús esetet kezelnek kórházban.
Makro / Külgazdaság Tovább nőhet a lengyelországi infláció szeptemberben
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 12:37
Tovább emelkedhet az infláció Lengyelországban szeptemberben, miután augusztusban 25 éve a legmagasabb volt - mondta szombaton a lengyel pénzügyminiszter, aki szerint azonban az infláció még az idén eléri a csúcsot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter a CNN-nek: nem igaz, hogy Magyarország inkább Oroszország oldalán állna, nem vétóztunk egyetlen szankciós csomagot sem
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:51
A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az amerikai hírcsatornának, a CNN-nek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Szöul: Észak-Korea ballisztikus rakétával fenyegeti
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 11:12
A dél-koreai hadsereg olyan jeleket észlelt, amelyek arra utalnak, hogy Észak-Korea tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta (SLBM) kilövésére készülhet.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG