<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Helyhatósági, regionális és kormányzóválasztásokat tartanak Oroszországban. A kampány nagyon halk, Putyinnak nincs mitől tartania elemzők szerint.

Alacsony részvételre, kevés meglepetésre és a kormányzó Egységes Oroszország párt jelöltjeinek győzelmére számít a szakértők többsége az Oroszországban vasárnap megtartandó helyhatósági regionális törvényhozási és kormányzóválasztáson.

Szinte teljes a csend

Az ország 82 régiójában 88 ezer jelölt 5800 - különböző szintű - választáson 36 700 mandátumért küzd majd meg. Emellett 230 témában tartanak népszavazást. A választók 16 kormányzó személyéről dönthetnek majd. Moszkvában több mint 1500 helyi képviselői hely sorsa fog eldőlni. A politikai tisztségekért 42 párt és hat civil egyesület verseng egymással.

Hangos kampány nincs, a voksolás közeledtének jelei elvétve tapasztalhatók az utcákon vagy a médiában. A Vedomosztyi című gazdasági lap a héten ironikusan szigorúan titkos választásokról írt.

Politikai elemzők egy része szerint a feltűnő visszafogottság annak jele, hogy a Kreml kerülni akarja a kiélezett konkurenciaharcot, a politikai botrányokat, azokkal együtt pedig a szavazási hajlandóság esetleges megugrását, a második fordulókat és a váratlan fordulatokat is.

Marad minden a régiben?

Az újraválasztásra pályázó kormányzójelöltek lojálisak, kihívóiknak pedig kevés esélyük volt, egy 2012-ben bevezetett szabályozás értelmében ugyanis át kellett volna menniük a "helyhatósági szűrőn", vagyis támogatottsági kvótát kellett volna szerezniük a helyi képviselők között . Ezt az akadályt még Jevgenyij Rojzmannak, a negyedik legnagyobb orosz város, Jekatyerinburg kormánybíráló polgármesterének sem sikerült bevennie. Rojzman ezért - Alekszej Navalnij ellenzéki politikussal együtt - bojkottra szólított fel.

Egy ellenzéki jelölt megválasztása egyébként sem okozna különösebb fennakadást a közigazgatási rendszerben, a kormányzók súlya ugyanis csökkent, a régiók pedig nagyban függnek a központi finanszírozástól.

Az Egységes Oroszország párt a tavaly szeptemberi választáson háromnegyedes szupertöbbséget szerzett a szövetségi parlament alsóházában. Vasárnap egyébként az Állami Duma két mandátumát érintő pótválasztást is tartanak. Oroszországban a szombati után legközelebb 2018 tavaszán lesz választás, akkor az elnök személyére fognak majd szavazni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Összegyűjtötték az aláírásokat az ellenzéki népszavazáshoz
Valkai Nikoletta | 2022. január 20. 18:31
A két kérdéshez összesen 470 ezer aláírást szedtek össze.
Makro / Külgazdaság Putyin elképesztő eszköztára - világszerte képes beavatkozni konfliktusokba
Káncz Csaba | 2022. január 20. 15:35
Noha az orosz gazdaság a világ összes GDP-jének csak 3,1 százalékát teszi ki, katonailag hatékonyan avatkozik be világszerte a különböző konfliktusokba. Áttekintjük, hogy a Kreml milyen módszereket vonultat fel a geopolitikai céljai eléréséhez. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Népszámlálást tartottak Szlovákiában: hányan vallották magukat magyarnak?
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 12:52
36 ezerrel csökkent Szlovákiában a magukat magyar nemzetiségűnek vallók száma az elmúlt tíz évben, fogyatkozásuk üteme jelentősen lassult.
Makro / Külgazdaság Óriási sztrájk – lebénította a főváros közlekedését a vezetők tiltakozása Romániában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:37
Egyetlen villamos, busz vagy trolibusz sem állt forgalomba a reggeli műszakra előirányzott, csaknem 1500 jármű közül.
Makro / Külgazdaság Szlávik János: akár már idén megjelenhet az oltás, amely a koronavírus minden variánsa ellen hatékony
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 11:06
Szlávik János főorvos, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
Makro / Külgazdaság Az erősödő forint megnyugtathatta Matolcsy Györgyéket
Csabai Károly | 2022. január 20. 10:49
Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma sem emelt kamatot, ugyanúgy 4 százalékot fizet a kereskedelmi bankok nála egy hétre elhelyezett betéteiért, mint az utóbbi három alkalommal.
Makro / Külgazdaság Megvan a dátum: ekkor találkozik Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:57
Szijjártó Péter a TASZSZ hírügynökségnek beszélt arról, hogy mikor esedékes a találkozó.
Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló