<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vártnak megfelelően nőtt a konjunktúra mutató az Egyesült Államokban, miközben romlott a fogyasztói hangulat, viszont csökkentek az olajtartalékok.

A szakértők által várt mértékben nőtt októberben az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fél évre előretekintő összetett konjunktúramutatója. Az index havi összevetésben 0,2 százalékkal emelkedett a szeptemberi 0,5 százalékos növekedés után. Az időszaki gazdasági indexek alapján számolt úgynevezett aktuális alindex 0,1 százalékkal nőtt, a visszatekintő alindex pedig 0,3 százalékkal emelkedett októberben.

Ugyanakkor romlott a fogyasztói hangulat novemberben: a Thomson Reuters és a Michigan Egyetem által készített fogyasztói bizalmi index a végleges adatok szerint 82,7 pont volt az előző havi 82,6 pont után, de kevesebb lett a hó elején közzétett előzetes adat, a 84,9 pont után. A romlás a bizonytalan gazdasági kilátásokkal hozható összefüggésbe, miután az utóbbi időben egyre nagyobb teret kapnak Amerikában a tetemes költségvetési hiány rendezését illető kérdések.

Csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten a szakértők által várt növekedés helyett. Az amerikai kormányzat energiaügyi hivatal szerint az olajtartalék 1,5 millió hordóval csökkent a múlt héten, míg az elemzők 0,8 millió hordós emelkedést vártak. A benzintartalék ugyancsak 1,5 millió hordóval lett kevesebb. Szakértők 1 millió hordónyi növekedésre számítottak. A feldolgozott olajtermékek készletállománya 2,7 millió hordóval esett, szakértők 0,8 millió hordónyi csökkenést vártak.

A szakértők által várt mértékben emelkedett októberben az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fél évre előretekintő összetett konjunktúramutatója (Leading Economic Index).


Az index havi összevetésben 0,2 százalékkal emelkedett a szeptemberi 0,5 százalékos növekedés után.

Az időszaki gazdasági indexek alapján számolt úgynevezett aktuális alindex 0,1 százalékkal nőtt, a visszatekintő alindex pedig 0,3 százalékkal emelkedett októberben.

Makro / Külgazdaság Százezrek kaptak tavaly orosz állampolgárságot
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 20:02
Tavaly 691 045 külföldi kapott orosz állampolgárságot - közölte az orosz belügyminisztérium sajtóközpontja.
Makro / Külgazdaság Ukrajna lemondhat a vadászgépekről? - A britek és Amerika is kosarat adott
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 19:41
A keddi nap legfontosabb eseményei.
Makro / Külgazdaság Sötét hajók a tengeren: mégsem Oroszország robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2023. január 31. 19:24
Már több mint négy hónap eltelt a Nyugat-Európát Oroszországgal összekötő gázvezeték felrobbantása óta, de továbbra sincs egyértelmű bizonyíték Moszkva bűnösségére. A nyomozás állásával kapcsolatban nagy a csend, két azonosítatlan hajó pedig tovább fokozza a rejtélyt. Nagyító rovatunkban ezúttal az elmúlt évek legsúlyosabb, európai infrastruktúra elleni támadását nézzük meg közelebbről.         
Makro / Külgazdaság Eldőlt: előrehozott választást tartanak ősszel egy szomszédos országban
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 19:09
Jóváhagyta kedden a pozsonyi törvényhozás azt a határozatot, amellyel lerövidítették a jelenlegi parlament megbízatási időszakát, és szeptember 30-ra tűzte ki az előrehozott parlamenti választások időpontját.
Makro / Külgazdaság Nemet mondott Nagy-Britannia Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 16:43
 Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök szóvivője.
Makro / Külgazdaság Van baj: recesszióba süllyedt Csehország
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:48
A tavalyi utolsó negyedévben 0,3 százalékkal visszaesett Csehország bruttó hazai terméke (GDP) az előző negyedévhez viszonyítva, ezzel technikai recesszióba került az ország, miután a GDP két egymást követő negyedévben is csökkent - jelentette a CTK hírügynökség a Cseh Statisztikai Hivatal közleményére hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Nagyhatalmak közt őrlődve – a szigetország számára nagy a tét
Káncz Csaba | 2023. január 31. 15:31
Japán csatlakozott a Kínával szembeni amerikai chip-korlátozásokhoz. Az ország a növekvő geopolitikai feszültségeket a gazdasági érdekeivel próbálja egyensúlyba hozni. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Többen is kilépnek a Nemzetközi Újságíró Szövetségből
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:29
Finnország, Norvégia, Dánia és Izland újságíró szervezete is kilép a Nemzetközi Újságíró Szövetségből (IFJ), ennek okaként pedig a szervezetben folyó "erkölcsileg romboló" tevékenységet és az Ukrajna megszállt területein az orosz állami sajtónak dolgozók tagságának fenntartását nevezték meg - közölte a finn tagság kedden.
Makro / Külgazdaság Ukrán háború: vörös vonalak átlépésre buzdít a litván elnök
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 14:06
A litván elnök szerint a Nyugatnak át kellene lépnie bizonyos "vörös vonalakat", és harci repülőgépeket kellene Ukrajna rendelkezésére bocsátani.
Makro / Külgazdaság Meglepő teljesítményt nyújtott az eurózóna
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 13:51
A csökkenést jelző várakozásokkal ellentétben a bruttó hazai termék emelkedett kissé a negyedik negyedévben az euróövezetben az előző negyedévhez mérve - közölte kedden az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatok alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG