Ennek ellenére a számítások szerint így is 8-10 milliárd forintos iparág szereplői (rendezvényszervezők, éttermek, fotósok, vőfélyek) szerint bőven van hely a piacon. A legtöbben ugyanis a felső réteget célozzák meg, nekik pedig az egyre árérzékenyebbé váló többségtől eltérően a pénz nem annyira számít - írja a lap. Ilyenkor sok esetben mindent el lehet adni, a választék most éppen a háromdimenziósképek és filmek készítésétől a csokoládé-, vagy éppen pezsgőszökőkúzig terjed.
Félrelépett? Tudunk egy jó alibit! |
Kisebb létszámú esküvőket jellemzően étteremben ünnepelnek, az ennél nagyobb tömegű násznép terembérletet vagy más megoldást (kastély-, hotelbérletet vagy valamilyen szabadtéri rendezvényt, például sátras ökörsütést) kíván. A cikk szerint az állófogadás nem kifejezetten népszerű, mert sokan attól félnek, hogy az idősebbeknek, a kisgyermekeseknek kényelmetlenséget okoznak.
A menüsor kiválasztása során tízből kilencen a hagyományos magyar ételekre voksolnak. Az esküvői vacsora fejenkénti lélektani határa ötezer forint, de a cechet így sem ússza meg szinte senki egymillió alatt.
Az esküvői piacon a szigorúan vett főszezon májustól augusztusig tart. De aki nem kezdi el már előző év végén - de legkésőbb januárban - szervezni nyárra tervezett esküvőjét, könnyen a "megtelt" táblával találhatja magát szemben az éttermekben és a népszerűbb helyszíneken - olvasható az újság mai számában.
Ha borul a bili: hogyan éljen túl egy házasságot?
Nem szülünk, nem házasodunk, de meghalunk
Még mindig házasságpárti a magyar
Gyorsabban el lehet majd válni
Ne váljon el! Tönkreteszi a Földet!
Népszabadság