1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Talán emlékeznek rá, a múlt héten azon morfondíroztam, vajon a furcsa tiltakozás a kizsákmányolt hostessek részéről tréfa-e, vagy valós. Nos mára kiderült, hogy bizony átverés volt - Márványi Péter jegyzete
Talán emlékeznek rá, a múlt héten azon morfondíroztam, vajon a furcsa tiltakozás a kizsákmányolt hostessek részéről tréfa-e, vagy valós. Nos mára kiderült, hogy bizony átverés volt

Talán emlékeznek rá, a múlt héten egyik jegyzetem elején azon morfondíroztam, vajon az e-mail címemre eljuttatott furcsa tiltakozás a Kizsákmányolt Hostessek Szövetsége részéről tréfa-e, vagy valóságos ügy. Nos mára kiderült, hogy bizony tréfa, átverés volt, ahogy ezt jegyzetem vége felé már nem is feltételeztem, hanem állítottam, ez csak valami vicc lehet, mondtam, hogy a hostessek azért tiltakoznak, mert nem flörtölhetnek a csinosabb férfi vendégekkel.

A hivatkozott cikk:
Szívesen kikezdene egy hostesszel?
Úgynevezett gerilla-marketing-aktivitás történt, vagyis éppenséggel az a rendezvényszervező cég akarta ilymód felhívni magára a figyelmet, amely az áltiltakozásokban szerepelt, mint az a vállalkozás, ahol megtiltják a lányoknak a flörtölést, a hidegtálba való belekóstolást és a rendezvény közben történő telefonálást.

Nos én nemigen vagyok otthon ebben a műfajban, a rendezvényszervezésben, és lehet, hogy túl keveset értek a marketinghez is, de az az érzésem, hogy a cég kicsit mellényúlt ezzel a játékkal. A önleleplező levél szerint az akció sikeresen juttatta el a cég üzenetét a szakma és a sajtó számára, ezt olvasva enyhe kétségbeeséssel kezdtem keresni a levélben azt a bizonyos üzenetet, de az istennek sem találtam.

Végül a hivatkozott weboldalon bukkantam rá a kulcsmondatra. Idézem: ők, mármint az ügynökség emberei, egyfelől kreatívok és egyediek, másfelől odafigyelnek a vendégeikre, és az ő száz százalékos boldogságuk a fő szempont, nem a hostess lányok lelkének az ápolása. Nos hogy mennyi kreativitást igényel egy ilyen akció kitalálása, az lehet vita kérdése, de hogy a fő üzenet az legyen, hogy egy rendezvényszervező a megrendelőknek szervez rendezvényt és nem a hostesseknek, ez nekem kicsit gyér mondandónak tűnik.

Aztán: az az igazság, hogy számomra nemcsak az akció nem volt annyira meggyőzően kreatív, a cég honlapja sem. A fő attrakció ezen ugyanis néhány videó, természetesen elsősorban az akcióról, illetve arról, milyen rosszul beszél egy már azóta bukott magyar politikus angolul (mindenki tudja róla, hogy a francia a fő nyelve), és hogy miképp esik baromi nagyot egy divatbemutatón egy kamikaze-szerű karatés, majd az általa vágott lyukba miképp pottyan bele egy manöken. A hasamat fogtam a röhögéstől.

A cég érzékelteti, hogy a dolognak komoly sajtóvisszhangja volt, ha jól számoltam, három cikket tudtak beidézni, köztük az enyémet, igaz, én voltam, aki ugye rögtön le is lőttem a poént. És még egy apróság, én sem a múlt heti, sem ebben a mostani jegyzetben nem mondtam és nem mondom ki az ominózus vállalkozás nevét, úgyhogy a Gazdasági Rádió legalábbis eme akció kapcsán nem propagálja céget.

Persze ha megfizeti, szívesen közreadjuk a kreatív reklámját. Azért én, mint leendő partner, kicsit gyanakodnék, akarok-e olyan vállalattal üzletelni, amely azzal kezdi piaci szereplését, hogy tréfásan és kreatívan ugyan, de mégiscsak megpróbál átverni engem?

Márványi Péter jegyzete

Korábbi jegyzetek:


Bikiniben napozni nagyon veszélyes!
Nagy cirkusz, nagy pénz
Könyörülj meg az igazságszolgáltatáson!
Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG