1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Magyar Rádió Krónika tegnap esti adásában bejátszottak egy hangfelvételt, amelyet a műsor bizonyítéknak nevezett arra, hogy mégis épít adatbázist a Fidesz
A Magyar Rádió Krónika című műsorának szerda esti adásában bejátszottak egy hangfelvételt, amelyet a rádióműsor bizonyítéknak nevezett annak a korábbi hírének alátámasztására, hogy lehetséges, mégis épít adatbázist a Fidesz. A Fidesz közleményben hangsúlyozta: a törvények és a jogszabályok szigorú tiszteletben tartásával járt el az aláírásgyűjtéskor és így tesz a jövőben is; azt kérik, aki ettől eltérő információval rendelkezik, az tájékoztassa a pártot

A rádióműsor hétfőn a saját információjára és a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva azt közölte, hogy a Fidesz adatbázist használ a népszavazási aláírások gyűjtésekor; a hírműsor úgy tudja, hogy a Fidesz évek óta és most is adatbázisból dolgozik.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője tudatta: a párt a törvények és a jogszabályok szigorú tiszteletben tartásával járt el az aláírásgyűjtés folyamán és így tesz a jövőben is. "Ha valaki ettől eltérő információval rendelkezik, arra kérjük, tájékoztassa a népszavazási kampány politikai vagy technikai irányítóját, hogy a szükséges lépéseket megtehessük" - írta. Megjegyezte: a párt szerdától - az adatvédelmi biztos által jogszerűnek nyilvánított módon - folytatja a népszavazást támogató aláírások gyűjtését, és ebben a munkában továbbra is számít az önkéntesek segítségére.
A Krónikához eljutott a 2004-es nemzeti petíciónál és a 2006-os választások idején készült címlista részlete, amelyben a választók neve és pontos lakcíme mellett bizonyos rövidítések és megjegyzések találhatók. A Krónika a hozzájuk eljutott listarészletet idézve hétfőn példaként említette az "sz" betűt, ami - mind mondták - szimpatizánst jelent, a pluszjelet, ami - a hírműsor szerint - azt jelöli, hogy tavaly kik adták a Fidesznek kopogtatócédulájukat, míg a kérdőjel a bizonytalanokat jelöli, néhol azzal a külön megjegyzéssel, hogy az MSZP-ből kiábrándult bizonytalanról van szó.

A Krónika úgy tudja, az aktivisták ilyen jelekkel, megjegyzésekkel ellátott listákkal járják a körzeteiket, és az aláírások megszerzése mellett feladatuk, hogy frissítsék a listákat. Az aktivistáknak - a begyűjtött aláírásoktól függetlenül - minden számukra kiadott címet fel kell keresniük - hangzott el.

A rádióműsorban szerdán este bejátszottak egy hangfelvételt, amelyen eltorzították a beszélő hangját. A hírműsor szerint a bejátszott mondatok múlt héten pénteken hangzottak el, a Fidesz egyik helyi kampányszervezőjétől.

"Lényeg, hogy ha ideadta, akkor pipáld ki, ha nem adta ide, elküldött a francba, akkor (...) írd oda, hogy elküldött a francba vagy MSZP-s, vagy nem érdekli, vagy valamit írj ide megjegyzésként. Ha meg nincs otthon, akkor meg ne írj semmit, akkor tudni fogjuk, hogy oda vissza kell menni" - volt hallható a bejátszásban. "Kétszázezer aláírást kell gyűjtenie a Fidesznek országosan,  de (...) azt hamar összegyűjtjük; nekünk az a célunk, hogy mindenkit érjünk el".

Tarlós István közölte: az ívek leadása után a Fidesz petíció formájában folytatja az aláírásgyűjtést a népszavazás támogatására. Tarlós bemutatta azokat az aláírásgyűjtő lapokat, amelyeken jelölni lehet, ha valaki egyetért a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésével. Péterfalvi Attila ombudsman elmondta: a hivatalához érkezett bejelentés szerint a Fidesz azt kívánja felmérni, hogy az egyes kérdéseknek mekkora a támogatottsága. Ez - mint mondta - egyfajta szimpatizánsgyűjtési akció. Kifejtette: a pártszimpatizánsok adatainak gyűjtését nem tiltja jogszabály, a törvény ezzel kapcsolatban annyit ír elő, hogy az adatszolgáltatásnak önkéntesnek kell lennie, és az érintetteknek ehhez írásban hozzájárulásukat kell adniuk, amit egyébként bármikor vissza is vonhatnak.

Az ombudsman megismételte korábbi közlését, ami szerint a Fideszhez hasonlóan az MSZP-nek és az SZDSZ-nek is van adatbázisa saját szimpatizánsairól.

Összegyűltek az aláírások, leadták az íveket
Gyűlnek az aláírások - megfenyegettek egy Fidesz-aktivistát

MTI

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG