Magyar asztalra magyar ételt?
A kormányzat célja, hogy a lakosság minél több hazai élelmiszert fogyasszon - mondta Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke szerdán Budapesten, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) éves tisztújító közgyűlésén az MTI kérdésére.
A fideszes parlamenti képviselő a tanácskozáson tartott előadásában rámutatott: konkrétan meg kell határozni azt, hogy mi számít magyar terméknek a jövőben az élelmiszerpiacon - a jelenlegi szabályozás ugyanis nem egyértelmű . Font Sándor jelezte: a szabályozás szigorú lesz, a magyar élelmiszereknek Magyarországon kell készülniük, várhatóan legalább 95 százalék magyar alapanyag felhasználásával. További intézkedéseket kilátásba helyezett, példaként említette, hogy az élelmiszerek jelenlegi magas áfakulcsának csökkentése elkerülhetetlennek tűnik, továbbá fenn kívánják tartani Magyarország GMO-mentességét is.
MTI