1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Nem tudom eldönteni, hogy a Kizsákmányolt Hostessek Szövetsége e-mailben szerteküldött felhívása egy jó tréfa vagy valóságos szakmai-társadalmi ügy - Márványi Péter jegyzete
Nem tudom eldönteni, hogy a Kizsákmányolt Hostessek Szövetsége e-mailben szerteküldött felhívása egy jó tréfa vagy valóságos szakmai-társadalmi ügy - Márványi Péter jegyzete

Jó tréfa vagy valóságos szakmai-társadalmi ügy – bevallom, most sem tudom eldönteni, pedig már tegnap óta nézegetem a Kizsákmányolt Hostessek Szövetsége, röviden KIHOSSZ e-mailben szerteküldött felhívását. Ugye néhány éve a magyar sajtó egy részét kellemesen át lehetett verni holmi tiltakozással a szőke nők elnyomatása ellen, jelzem azért annak ellenére, hogy kiderült, ez csak egy ügyes blöff volt, a szőke nős viccek mintha kimentek volna a divatból.

Nos a hostessek panaszai közül van néhány, amelyet akár komolyan is lehetne venni, mint például azt, hogy szegény hölgyek az adott rendezvényen nem ehetnek, nem rágózhatnak, és nem hagyhatják el a helyüket, amíg a felettesük ezt meg nem engedi. Bár az az érzésem, bizonyos mértékig valóban megkövetelhető, hogy az illető hölgy ott legyen hostess, ahova kibérelték, a rágózás pedig nálam is levon a csinos nők esztétikai értékéből.

Az a vád, hogy a hostesseket úgymond ráveszik – idézem – „furcsa, a szervezők által kreatívnak mondott dolgokra”, eléggé beindítja az ember fantáziáját, mármint hogy mik lehetnek ezek a kreatívnak mondott dolgok, ne adj isten esetleg összefüggésben a hölgyek nőiségével. Az sem érdektelen, vajon milyenek lehetnek azok a különleges ruhák, amelyeket a felhívás szerint eléggé el nem ítélhető mód rájuk kényszerítenek.

Ugyanakkor, ha tiltakoznak a különleges ruhák ellen, vajon miért ragaszkodnak a maguk egzotikus sminkjéhez, felháborodva, amiért ezt állítólag tiltják a szervezők. Hogy nem telefonálhatnak? Nos tudom, arra kényszeríteni egy hölgyet, hogy ne csevegjen akármikor akármennyit akármelyik barátnőjével, tényleg nehezen elképzelhető. Ugyanakkor valóban nem tartom feltétlenül az elnyomatás és a diktatúra egyértelmű jelének, hogy miközben mondjuk zajlik egy fogadás, egy kongresszus, ahol százak figyelik, amint valaki egy pulpitusról beszél, azt kérik, hogy a hölgyek ilyenkor végképp ne pletyózzanak, netán megzavarva azt az eseményt, amelynek épp ők a házigazdái.

Amikor azonban azt olvasom, hogy a hosetessek tiltakoznak, amiért nem kezdhetnek ki vendéggel, bármilyen jóképű is az illető - nos ez volt a tiltakozó felhívásnak az a pontja, ahol kezdett elhatalmasodni rajtam a bizonyosság, hogy ez csak valami vicc lehet.

Két dolog még a végére: egyfelől kívánom, hogy a következő napokban a Kizsákmányolt Hostessek Szövetségének ma délelőttre ígért demonstrációja legyen a legkeményebb, legnagyobb hírverést kiváltó, legradikálisabb, legtömegesebb, legerőszakosabb, legtöbb ellenségeskedést hordozó és legsúlyosabb emberi és anyagi károkozással fenyegető esemény Magyarországon. Másfelől javaslom, biztos, ami biztos, legyen ez a tüntetés elsősorban a kizsákmányolt szőke hostessek demonstrációja.

Márványi Péter jegyzete

Korábbi jegyzetek:


Nagy cirkusz, nagy pénz
Könyörülj meg az igazságszolgáltatáson!
60 éve volt az első hangrobbanás - képek
Globális környezetvédelem - globális áron
Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Cikkek Megújult a Privátbankár!!
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:35
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..
Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG