2p

Oroszországban jelentősen megugrott a fegyveres erőkhöz való csatlakozási szerződést aláírók száma a Moszkva melletti koncertterem elleni múlt havi terrortámadás óta – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A közlemény szerint az év eleje óta több mint 100 ezren kötöttek szerződést az orosz hadsereggel, ebből csak az elmúlt 10 napban körülbelül 16 ezren – számol be róla a Reuters hírügynökség.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek nagy tervei vannak a hadsereg létszámának növelésére
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek nagy tervei vannak a hadsereg létszámának növelésére
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálat

„Az elmúlt héten az orosz városok toborzási pontjain készített interjúk során a legtöbb jelölt a szerződéskötés fő motívumaként a március 22-én Moszkva szomszédságában történt terrortámadásban meghalt áldozatok megbosszulását jelölte meg" - állította a minisztérium.

Legkevesebb 144-en haltak meg a Crocus Hall koncerthelyszínén történt tömegmerényletben és tűzvészben, amelyet az Iszlám Állam nevű fegyveres csoport vállalt magára - idézi fel a Reuters. Oroszország azonban többször is kijelentette, hogy a támadók kapcsolatban álltak Ukrajnával – amit Kijev többször is tagadott, és amit az Egyesült Államok ostobaságnak minősített.

Vlagyimir Putyin elnök még 2022 szeptemberében egy népszerűtlen, 300 ezer fős mozgósítást rendelt el, de kijelentette, hogy nincs szükség újabb mozgósításra, mert nagyon sok az önkéntes szerződést aláírók száma.

Az orosz városok plakátjai hazafiként és hősként dicsérik az Ukrajnában harcoló katonákat, és a jelentkezők közül sokakat vonzanak a civilként megkereshetőnél jóval magasabb fizetések. Oroszország, amely 2022 februárjában támadta meg Ukrajnát, lassú előrehaladást ért el az elmúlt két hónapban, miután a tavalyi ukrán ellentámadás nem hozott jelentős eredményeket – írja a Reuters, hozzátéve, hogy a háborúban Oroszországnak eddig sikerült biztosítania az újoncok folyamatos utánpótlását.

Szergej Sojgu védelmi miniszter a múlt hónapban jelentette be, hogy Moszkva két új hadsereggel és 30 új alakulattal erősíti meg haderejét az év végéig.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Belgium vizsgálja az orosz befolyásolási kísérleteket
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 19:49
Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök pénteken megerősítette, hogy a belga igazságügyi hatóságok korrupciós vizsgálatot indítanak az Európai Parlamenten belül gyanított orosz beavatkozások ügyében.
Nemzetközi Zelenszkij nagy pótlékot fizet a katonáknak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 19:39
Hőerőművet támadtak az oroszok.
Nemzetközi Megérkezett a Gázai övezetbe az első segélyszállítmány
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:23
Az északi átkelőn át.
Nemzetközi Az EU-ban könnyebb lesz ezentúl a jogszerű migráció
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 16:44
Az Európai Unió Tanácsa jogszabály-módosítást hagyott jóvá pénteken a nem uniós állampolgárságok számára kiadható munkavállalási és tartózkodási engedélyekről.
Nemzetközi Jön a brit szuper lézerfegyver
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 16:07
Hamarabb, mint sokan gondolták.
Nemzetközi Olyat mondott Orbán Viktorról az Európai Tanács elnöke, amit nem szokott
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 15:36
A téma a bevándorlás volt.
Nemzetközi Szijjártó Pétert balkáni politikusnővel kapták lencsevégre
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 11:07
A külügyi tárca vezetője Maida Gorcevic európai ügyekért felelős montenegrói miniszterrel találkozott Budapesten. 
Nemzetközi A világ történelmi válaszúthoz érkezett
Káncz Csaba | 2024. április 12. 09:31
Bidenhez hasonlóan a japán miniszterelnök is úgy látja, hogy a világ történelmi válaszúthoz érkezett. "A mai Ukrajna lehet a holnap Kelet-Ázsiája" - mondta az amerikai elnökkel folytatott kétoldalú megbeszélések után. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Többszörös túlerőben az oroszok, kilőtték a Kijevet ellátó hőerőművet
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 07:09
Az ukrán parlament csütörtökön elfogadta a vitatott mozgósítási törvényjavaslatot, amely megváltoztatja a polgárok katonai behívására vonatkozó szabályokat annak érdekében, hogy megszüntesse az újoncok égető hiányát.
Nemzetközi Volodimir Zelenszkij Vilniusban nem lőszert kért
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 06:49
Ukrajna Európai Uniós- és NATO-tagsági tárgyalásainak megkezdését sürgette, miközben a légvédelem erősítését kérte a Három Tenger Kezdeményezés országainainak csúcstalálkozóján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG