4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Fidesz-elnök tizenhét év után adott nagyinterjút az Indexnek. Szóba kerültek az európai parlamenti választások következtetései hazai és kontinensszinten is, az önkormányzat választások, kiemelten Budapest, valamint Magyar Péter felbukkanása.

Nagyarányú békepárti győzelemnek értékelte a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választási eredményt Orbán Viktor miniszterelnök az Indexnek adott keddi interjújában. Úgy vélte, „a magyar közvélemény, talán még a baloldaliak tekintélyes része is” a béke melletti kiállásra voksolt. A kormányfő azt mondta, legyőzték a régi ellenzéket és az új ellenzéket is, „méghozzá utcahosszal”.

A miniszterelnök szerint ma Európában bármelyik párt szívesen cserélne velük, akkor támogatással rendelkeznek. Úgy látja, a kontinensen megerősödtek a „békepárti erők”, ezt mutatják a francia eredmények is.

„Szerintem ebben a béke- és háborúpárti küzdelemben 1–0-ra mi vezetünk Európában, a félidőt most lefújták, az Egyesült Államokban rendezik a másodikat, ott is jó esély van nyerni”

– tette hozzá Orbán Viktor.

A fotó még az első félidő előtt készült
A fotó még az első félidő előtt készült
Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Arra a felvetésre, hogy például Szlovákiában a Robert Fico vezette Smer csak második lett, a kormányfő úgy felelt, szerinte „Szlovákiában is a békepárti erők adják a többséget, csak 3-4 különböző pártban vannak”, míg Lengyelországban az első két helyen „háborús párt” végzett.

A korábban az Európai Néppárthoz tartozott Fidesz elnöke felvetette, hogy ha az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), illetve az Identitás és Demokrácia (ID) európai pártcsaládjai összefognának, az a második legnagyobb frakció lenne az EP-ben.

„A kulcskérdés az, hogy az olasz és a francia elnök asszony meg tud-e egymással egyezni. Ha igen, akkor a jobboldali fordulat nem csupán egy lehetőség, hanem tény lesz Európában”

– húzta alá Orbán Viktor.

Az önkormányzati választáson elveszített győri polgármesteri pozícióról a kormányfő azt mondta, „ha valahol régi rendezetlen ügyeket nem tudunk lezárni, azok előbb vagy utóbb, de utolérnek bennünket”, a Borkai-ügy pedig ilyen volt. Szolnok elvesztéséről pedig azt mondta, a haderőfejlesztés szempontjából egy kulcsfontosságú településről van szó, várják, hogy az új városvezetéssel mi lesz a helyzet. Pártja sikerei közül kiemelte Miskolcot, amit „hadikos hadicsínynek” nevezett a miniszterelnök.

Szentkirályi Alexandrát a kormányfő kiváló jelöltnek tartotta, de kritikusan megjegyezte, a korábbi kormányszóvivő „azért nem jutott ennél tovább, mert az elmúlt évek közösségépítési munkáját Budapesten nem a kellő színvonalon végeztük”, de ezért pártelnökként inkább saját magát hibáztatta Orbán Viktor. Hozzátette, Vitézy Dávid jelölése a korábbi államtitkár és a kormányzat közti konfliktusok miatt fel sem merült. Arra a felvetésre, hogy voltak viták a kormányzattal Tarlós István főpolgármestersége idején is, a kormányfő úgy felelt, ez már mélyebb volt, mint egy szakmai vita. Orbán Viktor úgy látja, „a pénzügyi összeomlás szélén áll Budapest, vagy már össze is omlott”, ezért komoly munka vár az új városvezetésre. Szerinte Szentkirályi Alexandra abszolút tárgyalóképes vezető a közgyűlésben, a főpolgármesternek pedig először Budapesten kell megoldani a problémákat.

Az újraválasztott főpolgármester tavaly szeptemberben Klasszis Klubunk vendége volt, ahol az önkormányzati választás is szóba került:

A Magyar Péterre vonatkozó kérdésre a kormányfő úgy felelt, az ellenzéki vezető, Varga Judit volt férje sosem tartozott a belső körökhöz, mint mondta „nem volt soha a radarunkon”.

A hétvégi választással kapcsolatos cikkeket laptársunk, a szintén a Klasszis Média által kiadott Mfor itt gyűjtötte össze. >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Húsevő baktérium ütötte fel a fejét a Baltikumban
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 12:18
Húsevő baktériumot (Vibrio vulnificus) találtak a Balti-tengerből vett part menti vízmintákban.
Nemzetközi Idegen felségterületet sértett egy orosz repülőgép (frissítve)
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 11:11
Egy orosz repülőgép megsértette a svéd légteret a balti Gotland-szigettől keletre pénteken, és két svéd vadászrepülőgép kísérte ki - közölte a svéd fegyveres erők szóvivője.
Nemzetközi Olaf Scholz: "Putyin békefeltételei komolytalanok"
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 10:54
Ezt mondta Olfaj Scholz a svájci ukrajnai csúcstalálkozó előtt.
Nemzetközi Gazdasági katasztrófa és véres erőszak felé tart Dél-Afrika?
Bózsó Péter | 2024. június 15. 10:16
A májusi választások után megkezdődtek a kormányalakítási koalíciós tárgyalások a súlyos gazdasági gondokkal küzdő országban. Milyen lehetőségek közül választhat a többségét elvesztő Afrikai Nemzeti Kongresszus?
Nemzetközi Zelenszkij: Putyin békefeltételei abszurdak
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 08:51
Ma kezdődik Svájcban a kétnapos békecsúcstalálkozó. Összefoglaló a háború 843. napjának reggelén. 
Nemzetközi Katalin hercegnő ma megjelenhet a Buckingham palota erkélyén
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 08:19
Katalin hercegnő családjával együtt jelen lesz szombaton apósa, III. Károly király hivatalos születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour színpompás ceremóniáján. 
Nemzetközi Putyin ultimátumot adott
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 19:01
Újabb szállítmányokat fog kérni az orosz elnök Phenjanban.
Nemzetközi Orbán Viktor megverné a fritzeket – A hét videója
Izsó Márton – Mester Nándor – Wéber Balázs | 2024. június 14. 18:31
A magyar válogatott részvételével indul a németországi foci-Eb, a magyar meccseken természetesen a miniszterelnök is ott lesz. Orbán Viktor szerint “férfiak vagyunk”, és meg akarjuk verni a “fritzeket” meg a “szoknyás skótokat”. John Swinney skót kormányfő kissé másra tette a hangsúlyt. Vajon magángépen megy-e a kormányfő? Találkozik-e Olaf Scholzcal? Mennyit kapnak a fiúk fejenként? És miért Adidas a mezünk, nem pedig Turul? Erről is beszél a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Wéber Balázs újságíró.              
Nemzetközi A Földközi-tenger keleti medencéjében jelentősen emelkedett az illegális bevándorlás
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:49
Kijött a Frontex friss összesítése.
Nemzetközi Nagyobb NATO-koordináció lesz az ukrajnai segélyek ügyében
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:37
A szövetséges országok megállapodtak, hogy tervet készítenek, amely meghatározza, hogy a NATO miként fogja irányítani az Ukrajnának nyújtott biztonsági segítség és katonai kiképzés (NSATU) koordinálását, ez lehetővé teszi, hogy a júliusi washingtoni csúcson a tagállamok vezetői elindítsák ezt a programot - jelentette be Jens Stoltenberg pénteken Brüsszelben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG