3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Véleménye szerint a NATO-n kívüli európai országoknak is csatlakozniuk kellene a szövetséghez
 

A brit védelmi miniszter szerint a NATO-n kívüli európai országoknak is csatlakozniuk kellene az észak-atlanti szövetséghez. Grant Shapps a szerdán Londonban megrendezett védelmi konferencián (London Defence Conference) kijelentette azt is, hogy Kína és Oroszország közösen dolgozik ukrajnai bevetésre szánt hadszíntéri eszközök hadrendbe állításán.

Shapps a King's College London egyetem szervezésében tartott rendezvényen felszólalva elmondta: a következő hetekben hivatalosan is előterjeszti azt a kezdeményezését, hogy a NATO-tagországok a jelenlegi 2 százalékról egységesen 2,5 százalékra emeljék a hazai össztermékükhöz (GDP) mért védelmi kiadásaikat.

A brit védelmi tárca vezetője szerint az általa javasolt új védelmi költségvetési minimum elfogadására azért van szükség, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt és "pekingi, phenjani, teheráni önkényuralmi szövetségeseit" az elmúlt 25 évben felbátorította az elnyomó rezsimjeikkel és külső agresszióikkal szembeni "nyugati félénkség".

Grant Shapps meglepő kijelentést tett
Grant Shapps meglepő kijelentést tett
Fotó: MTI

Grant Shapps részletek nélkül kijelentette: a brit kormánynak bizonyítékai vannak arra, hogy Kína és Oroszország együttműködik ukrajnai bevetésre szánt harceszközök hadrendbe állításában.

Hozzátette: az ukrajnai háború kezdete óta 64 százalékkal emelkedett a kétoldalú kínai-orosz kereskedelem értéke. Shapps szerint ebben a helyzetben a kollektív biztonság szélesítése és erősítése is elsődleges feladat.

Kijelentette: a NATO önkéntes védelmi szövetség és mindig is az lesz, de a kollektív védelem és elrettentés "végsősoron a számokon múlik". A brit védelmi miniszter közölte: éppen ezért javasolni fogja, hogy

azok az európai országok, amelyek még nem tagjai a NATO-nak, de részesülnek az atlanti szövetség védőernyője nyújtotta előnyökből és szabadságjogokból, csatlakozzanak a NATO-hoz.

"Amikor a medve a hátsó ajtónál ólálkodik, össze kell fognunk és vállvetve kell helytállnunk" - fogalmazott szerdai beszédében a brit védelmi tárca vezetője.

Grant Shapps alig burkoltan felszólította az ázsiai gazdasági hatalmakat is arra, hogy járuljanak hozzá a globális védelmi kiadások növeléséhez, mivel "Európa biztonsága az ő biztonságuk is".

Hozzátette: az európai országok sem várhatják el a továbbiakban kizárólag az Egyesült Államoktól saját biztonságuk finanszírozását. Ugyanígy nem lehet helyénvalónak tekinteni azt, hogy csak az amerikai és a brit fegyveres erők mértek csapásokat a vörös-tengeri hajóközlekedést fenyegető jemeni húszi lázadók katonai létesítményeire, annak ellenére, hogy a hajózás szabadsága egész Ázsiában és Európában az exportőrök és a fogyasztók hasznára válik - mondta a brit védelmi miniszter. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Oroszország újabb előrenyomulást jelentett be, de ennek súlyos ára lehet
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 17:04
Magyarország is aláírta a svájci békecsúcs zárónyilatkozatát, Oroszország közben újabb település elfoglalását jelentette be, egy orosz katona pedig mészárszékről beszél. Összefoglaló.
Nemzetközi Vége a svájci békecsúcsnak - kiderült, hogy Magyarország aláírta-e a zárónyilatkozatot
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:32
A svájci békecsúcson résztvevő országok közül majdnem mindenki aláírta a záróközleményt, köztük Magyarország is.
Nemzetközi Putyin azt állítja, leülne a békéről tárgyalni - de a feltételek alapján az is lehet, hogy viccelt
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 15:01
Putyin akár le is ülne tárgyalni Ukrajnával a békéről, de olyan feltételekkel, amiket mindenki ésszerűtlennek, abszurdnak, komolytalannak tart a másik oldalon.
Nemzetközi Ki viszi el Putyinnak a Nyugat üzenetét? Hát majd Szijjártó Péter!
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 12:42
Mivel Magyarország nyitva tartotta a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, a béke és további emberéletek megóvása érdekében készen áll a közvetítésre Oroszország felé - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a svájci békekonferencián.
Nemzetközi Politikai földindulás: százezrek vonultak utcára a szélsőjobb ellen
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 11:51
Negyedmilliós vagy bő félmilliós tüntetés lehetett Franciaországban a szélsőjobb ellen - beindult a választások előtti mozgósítás.
Nemzetközi Kiszivárgott egy dokumentum a békekonferenciáról - ez hozná el a háború végét?
Privátbankár.hu | 2024. június 16. 10:58
Vasárnap is folytatódik a svájci békekonferencia - a kiszivárgott nyilatkozattervezet alapján béke biztosan nem lesz az eredmény. Az USA újabb másfél milliárd dollárt küld - összefoglaló.
Nemzetközi Putyin bedühödött az ukrajnai békecsúcsra
Káncz Csaba | 2024. június 16. 09:32
Ukrajna NATO-csatlakozása kedvezőtlenül hatna Biden újraválasztására, akinek már most is Izrael elhúzódó gázai háborújával és alacsony otthoni megítélésével kell foglalkoznia. A csúcstalálkozó azonban lehetőséget ad arra, hogy Ukrajna helyzete ismét a figyelem középpontjába kerüljön, miután hónapok óta Gáza áll a középpontban. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Ukrajnai békecsúcs: ezt a három témát tárgyalják szombaton
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 18:04
Kína hiányzik a Svájcban szombaton kezdődött ukrajnai békecsúcsról, Putyin szerint a nyugat nem konstruktív a békejavaslataival. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Kukucskálás a filmipar kulisszatitkaiba
Elek Lenke | 2024. június 15. 17:41
A világ egyik legnagyobb üzlete a filmgyártás, amely mára szorosan összefonódott a popzenével, a divattal, a reklámmal. A reflektorok fényes útvesztőiben még a művelt, jó családból való ifjak is elvesztik olykor tájékozódó képességüket. Régen sem volt ez másképp, mára pedig még bonyolultabb lett a helyzet.
Nemzetközi Letette az esküt Szlovákia új elnöke
Privátbankár.hu | 2024. június 15. 15:53
Peter Pellegrini, Robert Fico Ukrajna-szkeptikus miniszterelnök szövetségese szombaton letette az új szlovák elnöki hivatali esküt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG