TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nincs igazán egyértelmű irány a tőzsdéken ma sem, a befektetők a gazdaságok újranyitásához fűzött remények és a fertőzés lehetséges új fellángolása miatt érzett aggodalom között őrlődnek. A BUX a jobban teljesítők közé tartozik, a forint kissé gyengült. Életjeleket mutat az olajpiac, Elon Musk pedig megint extravagáns húzásra ragadtatta magát.

A gazdaságok újraindítása és az ezzel kapcsolatos veszélyek, valamint egy esetleges második fertőzési hullám réme között örlődnek a befektetők ezen a héten.

Ez tükröződik az indexek mozgásában is, a német mutató például 0,2 százalékos pluszban, a francia hasonló mértékű mínuszban van. A Stoxx 600 index 0,3 százalékkal emelkedik. Az olasz, spanyol tőzsdék jobban tudtak teljesíteni, közel egy százalékkal vannak feljebb. Az amerikai határidős indexek mérsékelt, két-három ezrelékes mínuszban vannak. (Délelőtti vírushír-összefoglalónk itt olvasható.)

Itthon a BUX index 0,7 százalékkal emelkedik. Az OTP 0,8, a Mol 1,4 százalékkal megy fel, a Richter stagnál. A Telekom és az Opus is szerény pluszt tud felmutatni. A forint kissé gyengült, 350,70 forint az euró ára. Tegnap megerősödött a dollár, a leggyakrabban használt dollárindex (DX) száz fölé került. Az euró/dollár 1,0820.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Most lesz izgalmas a forint az Equilor Befektetési technikai elemzői hírlevele szerint.

Ismét a 350-es szint fölé emelkedett az árfolyam, de továbbra is a piros csökkenő trendvonal az irányadó. A korábban felvázolt fej és vállak alakzat egyre szabálytalanabb, de amíg a trendvonal nem sérül, a forinterősödési forgatókönyv a valószínűbb

– írták.

Jön a Saudi Aramco jelentése

Az olaj a tegnapi süllyedés után ismét emelkedésbe váltott, a WTI két és fél, a Brent másfél százalékkal megy felfelé. A nemesfémek enyhe pluszban, de mostanában jobbára stagnálnak. Az arany napok óta az 1700 dollárt kerülgeti, az ezüst hiába ostromolja a 16 dollárt. A bitcoin piacán alig hozott változást rövid távon a tegnap esti feleződés, 8700 körül van az ára.

A Bloomberg szerint az olajkereslet az élénkülés jeleit mutatja a korlátozások lazítása miatt. Ma a Saudi Aramco gyorsjelentése hozhat némi mozgást a piacra. Az Amerikai Egyesült Államokban viszont egyes palaolaj-termelők újranyitják a kutakat, arra számítva, hogy az áresésnek vége, a legrosszabbon túl vannak.

Negatív lesz a dollárkamat?

Kínában eközben gyenge volt a gyáripari termelés és az árszínvonal is alacsony, deflációs veszélyekről beszélnek. Gyorsjelentés érkezett a német Allianz biztosítótól és a brit Vodafone Csoporttól, az előbbi 2-3 százalékkal esik, az utóbbi 8-9 százalékkal száguld.

Elon Musk, a Tesla vezére ismét feltűnést okozott azzal, hogy újranyitotta a fremonti gyárat. A kaliforniai előírások ezt még nem tették volna lehetővé, így törvényt sértett. Musk az utóbbi időben a karantén-ellenes mozgalmak vezéralakja lett.

Az amerikaiak eközben arról vitatkoznak hogy lehet e országukban negatív alapkamat. Még a Fed vezetői is megosztottak Ezzel kapcsolatban Jerome Powell holnap tart beszédet.

Nem lesz egyszerű a járvány legyőzése?

“Aggodalom” az Erste Befektetési reggeli kommentárjának címe. A cég szerint az újabb dél-koreai és vuhani esetek is rávilágítanak arra, hogy nem olyan egyszerű túljutni a járványon.

Koreában egyetlen fertőzött egyén – végiglátogatva néhány klubbot és bárt – végigfertőzött néhány embert még több mint egy héttel ezelőtt, és emiatt újra dinamikusan növekedni kezdett az új megbetegedések száma. Vuhanban az április 8-i nyitást követően először, azaz egy hónap elteltével újabb vírusos beteget találtak.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megbízhatatlanok a Tesla-modellek?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 18:50
Alacsony forgalom mellett ugyan, de szépen emelkednek az indexek a nyugati tőzsdéken. A Mol húzta fel a BUX-ot, az OTP nem igazán tudta, merre menjen, a forint gyengült kissé. A Tesla-modellek megbízhatóságát egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet csúnyán lepontozta a tulajdonosok jelzései alapján. De a papír csak száguld.
Részvény / Deviza / Áru Mindenkit mosolyra fakaszt ez a cég – a vevőket és a részvényeseket is
MFC Equity | 2020. november 27. 18:04
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat következő részében az Align Technology nevű vállalatot járják körül a szakértők, amely forradalmi fogszabályzóinak köszönhetően nagy növekedésnek nézhet elébe. 
Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Extrém-e az optimizmus a tőzsdéken? Csúcsra járnak a német lakásárak
Eidenpenz József | 2020. november 25. 12:27
Ma egyelőre takaréklángon működnek a tőzsdék Európában, de a nap folyamán még fontos hírek érkeznek. Két részvényünk pluszban, kettő mínuszban, a forint pedig gyengül. A tőzsdéket annyi pozitív behatás érte az utóbbi napokban, hogy ezt nehéz lesz überelni, miközben holnap az USA-ban Hálaadás lesz. Négy éve nem ugrottak ekkorát a lakásárak Németországban.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Friss
hírlevél