BUX
36 346.09
+0.72%
+261.00
OTP
10 450.00
+2.05%
+210.00
MOL
1 993.00
-1.04%
-21.00
RICHTER
6 945.00
+0.58%
+40.00
MTELEKOM
399.00
+1.14%
+4.00
 
Járvány
Makro / Külgazdaság Müller Cecília: Fő az éberség, mert a vírus még köztünk van!
Vég Márton | 2020. május 21. 13:12
Bár kedvező a járványhelyzet alakulása Magyarországon, azért Müller Cecília szerint nem árt az éberség. Még bármi lehet.
Részvény / Deviza / Áru Reménykednek és aggódnak – most lesz izgalmas a forint?
Eidenpenz József | 2020. május 12. 11:44
Nincs igazán egyértelmű irány a tőzsdéken ma sem, a befektetők a gazdaságok újranyitásához fűzött remények és a fertőzés lehetséges új fellángolása miatt érzett aggodalom között őrlődnek. A BUX a jobban teljesítők közé tartozik, a forint kissé gyengült. Életjeleket mutat az olajpiac, Elon Musk pedig megint extravagáns húzásra ragadtatta magát.
Makro / Külgazdaság Ilyen még nem volt az olaszoknál a járvány kitörése óta
Wéber Balázs | 2020. április 21. 08:45
A dél-európai államban először csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma. Spanyolországban csaknem egy hónapos mélyponton van a napi elhunytak száma. Az áldozatok számát tekintve körülbelül Csehországgal vagyunk egy szinten. Nemzetközi összefoglalónk következik.
Makro / Külgazdaság Így szed be 91 milliárdot a kormány különadóban - megjelent a rendelet
Privátbankár.hu | 2020. április 14. 18:03
A kedd délutáni Magyar Közlönyben megjelent a két különadóról  szóló rendelet. Mindkét jogszabály május 1-én lép hatályba. A Járvány Elleni Védekezési Alapba befolyó közterhet a pénzintézeteknek és a félmilliárdnál nagyobb bevételű kiskereskedelmi cégeknek kell megfizetniük. 
Makro / Külgazdaság Koronavírus: sok helyen könnyítenének, de ez komoly veszélyekkel járhat
Király Béla | 2020. április 14. 15:49
Számos ország tervezi a koronavírus miatt bevezetett járványügyi intézkedések könnyítését. Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy csak megfontoltan érdemes cselekedni, mert könnyen lehet, hogy a bezártság után kiszabaduló tömeg a járvány újabb hullámát okozhatja.
Makro / Külgazdaság Így készült fel a magyar egészségügy: minden poszton hiány van
Vég Márton | 2020. március 31. 06:15
A kormány szerint felkészült Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezésre. Álláshirdetésekben keresnek ápolókat, orvosokat, tisztifőorvost és járványügyi szakügyintézőt.
Makro / Külgazdaság Belerokkan-e a világ a koronavírus elleni harcba? A hét videója
Izsó Márton - Wéber Balázs | 2020. március 20. 20:06
A koronavírustól való félelem miatt világszerte megbénult az élet. Miközben a járvány terjed, a tőzsdék zuhannak, az üzletek bezárnak, emberek tömegeinek megélhetése lesz bizonytalan. Nem okozunk-e a vírusnál is nagyobb kárt azzal, hogy bezárjuk-e fél világot? Meddig tartható a jelenlegi válságkezelési módszer, és lehet-e reális alternatívája? És merünk-e erről szabadon gondolkodni? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Tegnap este óta hat fővel nőtt a koronavírusos esetek száma Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. március 14. 09:21
Már 25 fertőzöttet kezelnek, úgy tűnik, most kezd felgyorsulni a járvány terjedése. Szakértők a következő időszakban még több megbetegedésre számítanak.
Makro / Külgazdaság Nem biztos, hogy egészségügyi oka van annak, hogy korábban nem zárták be az iskolákat - Videó
Izsó Márton Artúr | 2020. március 14. 06:16
A hét kétségtelenül legfontosabb híre a veszélyhelyzet kihirdetése volt, amit talán nyugodtan nevezhetünk az elmúlt évtizedek legjelentősebb kormányzati intézkedésének. A jogi helyzet nagyon sok eszközt adott már hét közben a kormány kezébe, viszont egy sokak által követelt lépéssel, az iskolák bezárásával kivártak. Az okokat elemzi kollégánk, Baka F. Zoltán.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: mit rontott el a világ, és mit tehetünk, hogy mentsük a helyzetet?
Privátbankár.hu | 2020. március 12. 16:21
Rekordsebességgel söpör végig a világon a koronavírus, és ezt jobbára magunknak köszönhetjük. Az aggasztó jelek ellenére csak maroknyi országnak sikerült felkészülnie a járványra, a többség most, utólag kapkod, amikor már megtörtént a baj. Mit tehetünk most?
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hír érkezett Kínából: fordulóponthoz érkezett a járvány
Privátbankár.hu | 2020. március 12. 11:46
Korai lenne még azt mondani, hogy teljesen véget ért a járvány, de úgy tűnik, a nehezén már tényleg túl van Kína.
Makro / Külgazdaság Mentálisan a legnehezebb – így élik meg az országos vesztegzárat Olaszországban
Privátbankár.hu | 2020. március 10. 16:44
Országos szinten hirdettek karantént Olaszországban, ami egy csapásra megváltoztatta azoknak az életét is, ahol eddig a vírus nem jelent meg. Az átlagemberek a hagyományos életmódjuknak néhány hétre biztosan búcsút kell, hogy intsenek. A Privátbankár.hu egy Firenzében élő magyart kérdezett az ottani helyzetről.
Makro / Külgazdaság Mekkora gazdasági kárt okozhat a koronavírus? Érkeznek az első becslések
Privátbankár.hu | 2020. február 27. 08:18
Ha a pesszimistább forgatókönyvek valamelyike teljesül, a kínai GDP-növekedés 5 százalék alá zuhanhat, az USA és az euróövezet pedig technikai recesszióba kerül az első félévre. Érkezett egy számszerű becslés is a koronavírus által okozott várható globális gazdasági kiesésre: 1100 milliárd dollárnyi növekedés tűnhet el.
Részvény / Deviza / Áru Pánik után kivárás a tőzsdéken
Privátbankár.hu | 2020. február 25. 10:44
A koronavírus európai megjelenése komoly pánikot okozott a nyugat-európai és az amerikai tőzsdéken is. Két éve nem volt olyan zuhanás a Wall Streeten, mint hétfőn. Az első ijedtség után a keddi nyitás némi megnyugvást mutatott.
Makro / Külgazdaság Hirtelen megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma: változott a módszertan
Privátbankár.hu | 2020. február 13. 08:08
Az egyszerűbb diagnózissal azonosított eseteket is hozzácsapják mostantól a statisztikához, így a fertőzöttek és a halottak száma is nagyot ugrott egy nap alatt. Két párttitkárt kirúgtak, a világ legnagyobb mobilpiaci kiállítását pedig lefújták.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: már látszódnak a gazdasági mellékhatások
Király Béla | 2020. január 27. 20:02
Noha a múlt héten még mindenki arról beszélt, hogy a Kínából induló vírusos tüdőgyulladás egy lokális probléma, mára kiderült, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet. A tőzsdék elkezdtek esni, a szakértők pedig a várható gazdasági károkról beszélnek.
Makro / Külgazdaság Két koronavírus-gyanús esetet találtak eddig Magyarországon
Privátbankár.hu | 2020. január 26. 16:32
Kiderült hogy egyikük sem ezt a betegséget kapta el. Sem az országban, sem a határokon kívül nem tudni magyar betegről, és az országban sem tudnak olyan külföldiről, aki korábban megbetegedett volna.
Makro / Külgazdaság Újabb országban jelent meg a koronavírus, nő a halottak száma
Privátbankár.hu | 2020. január 26. 08:52
A hivatalos adatok szerint már 56 halottja van Kínában a koronavírusnak, a fertőzöttek száma közelíti a kétezret. Kanadában bejelentették az első fertőzésgyanús esetet, Oroszországban egy szállodához vonultak ki a mentők, az amerikaiak evakuálásra készülnek.
Makro / Külgazdaság Senki ne utazzon a kínai Hubei tartományba! - figyelmeztet a külügy
Privátbankár.hu | 2020. január 25. 13:03
 Jelenleg senkinek nem ajánlott a kínai Hubei tartományba utazni, mert a hatóságok a koronavírus miatt teljesen lezárták, így nem lehet elhagyni sem - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
Részvény / Deviza / Áru Magához tért végre az OTP
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 18:49
Az év végén még a 16 ezres szintet ostromolta az OTP Bank árfolyama, az év eleje óta viszont lejtmenetben volt. A héten kéthónapos mélyponton járt a kurzus, ma viszont nekilendült.
Részvény / Deviza / Áru Van vírusválság, vagy nincs? Történelmi csúcson a DAX index
Eidenpenz József | 2020. január 22. 11:48
Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz. A német index csúcsot döntött, valószínűleg a jó ZEW index hatására. Megoszlanak a vélemények arról, mennyire súlyos a vírusveszély, a WHO a nap folyamán dönti el, hirdet-e válsághelyzetet. A Richterre szóló célárakat folyamatosan emelik az elemzők, az euró/forint 335 körül stabil.
Részvény / Deviza / Áru Megismétli magát a történelem? Retteghetnek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. január 21. 17:45
Egyes szakértők szerint az, ahogy januárban felgyorsult az indexek emelkedése, kísértetiesen hasonlít a két évvel korábbi történésekre. Akkor a február jelentősebb zuhanást hozott, majd márciusban is csökkentek a tőzsdei mutatók.
Makro / Külgazdaság Vagyonokat hozhat a gyógyszeriparnak a klímaváltozás
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 20:30
Emberek százmillióit veszélyeztetheti, hogy a klímaváltozás miatt terjednek a trópusi betegségek. A gyógyszeriparnak ez kihívást és nagy üzletet jelent. Az emelkedő hőmérséklet okozta természeti katasztrófák már milliókat űztek el a lakóhelyükről, és az elmúlt három évben több mint 650 milliárd dollár értékű gazdasági kárt okoztak a világban, a globális GDP 0,28 százalékát.
Makro / Külgazdaság Új életveszélyes betegségek fenyegetik Európát?
Privátbankár.hu | 2019. április 14. 19:25
Gyorsan terjedhetnek Európa északi részei felé a trópusi betegségeket, köztük a csikungunya- és denguelázat, valamint kullancstól származó agyhártyagyulladást hordozó kórokozók a globális felmelegedéssel - állapította meg egy új kutatás. A tanulmányt a Klinikai Mikrobiológia és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusán ismertették.
Makro / Külgazdaság Új járványok Európában és Amerikában – komoly válsággá nőttek
Káncz Csaba | 2019. április 8. 15:06
Az Egyesült Államokban a történelmi csúcsra nőtt társadalmi különbségek, Nyugat-Európában pedig a nyitott ajtók migráns- és menekültpolitikája üt most vissza a közegészségügyben. A középkor nagy járványai újra terjednek mindkét kontinensen. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ebből még nagy baj lehet - egyre kevesebben kérnek védőoltást
Privátbankár.hu | 2018. április 19. 17:23
A legnagyobb baj az emberek bizalmatlansága.
Makro / Külgazdaság Végre előkerült az oltóanyag: ennyivel sikerül megfékezni a kanyarót?
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 17:33
Végre megérkezett az első ukrán kanyaró elleni oltóanyag szállítmány, de ez aligha elegendő.
Vásárló Újra támad a veszélyes járvány: még mindig nincs vakcina?
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 17:49
Ismét növekszik a kanyarós megbetegedések száma Kárpátalján.
Közérdekű Tombol a járvány – egyre jobban terjed az influenza Magyarországon
Privátbankár.hu | 2018. február 15. 14:14
Egyre komolyabbá válik az influenzajárvány, már 72 kórházban van látogatási tilalom
Közérdekű Tombol a járvány Magyarországon – ezekbe a kórházakba tilos belépned!
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 11:33
Itt az influenza időszaka, újabb kórházakban tiltották meg a látogatást.
Makro / Külgazdaság Indul az influenzajárvány - már a kórházakat is lezárják
Privátbankár.hu | 2018. január 24. 17:08
Egyre többen fordulnak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, egyes helyeken a küszöbérték kétszeresét is elérte a megbetegedési arány.
Vásárló Durva járvány jön – mit tehetünk ellene?
Privátbankár.hu | 2017. december 4. 09:58
Már tart az influenzajárvány, több lehet a beteg, mint az elmúlt években.
Vásárló Figyelmeztetnek: durva járványra készüljünk!
Privátbankár.hu | 2017. november 21. 10:24
A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani idén.
Vásárló Jön az influenzajárvány: kiknek jár ingyen az oltás?
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 10:03
Aki akarja, már beoltathatja magát.
Makro / Külgazdaság Százezrek halhatnak meg: új démon fenyegeti az olajmilliárdokon épülő diktatúrát
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 20:20
Venezuelában a gazdasági és politikai válság mellett újabb komoly probléma tűnt fel: az országban elharapózott a malária. Az elnök a helyzetet nem hajlandó kezelni, hanem csak a szőnyeg alá söpri, ráadásul az illegális bányászat és a szavannai klíma is megkönnyíti a malária terjedését. Újabb humanitárius katasztrófa közeleg Nicolás Maduro országában?
Agrár Figyelmeztettek: újra felütheti a fejét a halálos járvány Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 8. 13:57
Bármikor megjelenhet a madárinfluenza.
Makro / Külgazdaság Ide inkább ne utazz el, ha nem akarsz halálos vírust kapni
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 11:52
Már 21 halálos áldozata van a dengue-láznak Indiában, figyelmeztetik a turistákat.
Közérdekű Veszélyes játékot űz, aki felnőttként sem oltatja be magát
Privátbankár.hu | 2017. április 19. 14:11
Magyarországon a bárányhimlő és az agyhártyagyulladás elleni védőoltás is lehetne kötelező.
Közérdekű Terjed a kanyaró: már ennyi beteg van Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. március 10. 14:00
A lakosság egészét közvetlenül érintő járványveszély nincs - mondja az OEK.
Vásárló Kanyaró: van okunk félni a járványtól Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 17:40
Egyre több a beteg Romániában.
Közérdekű Kanyarójárvány: Magyarországnak nincs mitől tartania
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 11:38
A magyar gyerekek 98 százaléka be van oltva a betegség ellen, gyakorlatilag csak behurcolással kerülhet be a kanyaró az országba.
Agrár Nincs vége a járványnak: 10 ezer fácánt kell leölni
Privátbankár.hu | 2017. február 22. 07:31
Az állatok madárinfluenzában betegedtek meg Abádszalókon.
Agrár Vége a járványnak – lassan feloldják a védőzárakat
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 17:11
Ha így marad a helyzet, nem lesz szükség a madárinfluenza miatt további szigorú korlátozásokra.
Vásárló Túl a nehezén? Kevesebb az influenzás
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 09:28
Tovább csökkent a megbetegedések száma.
Közérdekű Te is elkaptad már? Egyre nagyobb az esélye, hogy influenzás leszel
Privátbankár.hu | 2017. január 18. 19:36
Egyre több az influenzás, a betegek közt nő a gyerekek aránya.
Agrár Egyre közelebb kerül Magyarországhoz a veszélyes betegség
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 08:38
Afrikai sertéspestis vírusát mutatták ki a napokban Nagyszőlősön elhullott vaddisznók tetemeiből.
Agrár Újabb helyen jelent meg a vírus
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 12:36
Egy bihari libatelep is madárinflienzával fertőzött.
Agrár Súlyossá vált a helyzet: minden állatot le kell vágni a járvány miatt
Privátbankár.hu | 2016. november 19. 12:17
Az egészséges baromfi állományt is leölik a bugaci és kiskunmajsai körzetben.
hírlevél