<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Egész nap jó erőben volt az euró, de nap végére elfáradt a közös európai deviza, az amerikai makroadatok megjelenése után az EUR/USD jegyzése újra 1,36 alá került. Közben újra izmozni kezdett a forint, de kemény ellenállási ponttal találta magát szemben. Cikkünk folyamatosan frissül!

Nap végére áttörte a 291,50-ös ellenállási pontot a forint, melynek nap közben kétszer is nekifutott, a dollárral szemben pedig már 213 alatt jár a jegyzés! A hazai deviza az eróval szemben egészen 291-ig leszúrt, egy dollár pedig most 212,7 forintot ér a bankközi piacon. A svájci frank árfolyama 236 alatt van jelenleg.

Forrás: Privátbankár Dealbook16:01


Visszakorrigált a dollár az utóbbi félórában, erősödött a zöldhasú árfolyama miután vegyes adatok jelentek meg az amerikai munkaerőpiacról. A januári adatok rosszabbak a vártnál, a munkanélküliségi ráta 0,1%-kal emelkedett, ugyanakkor a decemberi adatokat utólag felfelé korrigálták. A piaci reakciók vegyesek.

Az EUR/USD 1,359-ig esett vissza, ez a nap eleji szintnek felel meg, a közös európai deviza egyértelműen lendületet vesztett.

Forrás: Privátbankár DealbookKözben a forint is erőre kapott, a dollárral szemben 214 alá is benézett, míg az euró ellenében ismét 292 alá kerül a jegyzés, az 291,5-ös szint azonban továbbra is erős ellenállási pont.13:54


Hiába ostromol csúcsokat az euró, és csatlakozott tegnap rá erre a tendenciára a régiós devizákkal együtt a hazai is, a forint erősödése megtorpant. A hazai fizetőeszköz 291,5-ről pattant vissza az euró ellenében, három hete nem volt ilyen erős a forint. Jelenleg a forint árfolyama 295,5 körül ingadozik - ez a tavaly június eleji szintnek felel meg.

 

Forrás: Privátbankár Dealbook


A dollárral szemben a forint tavaly október vége óta nem volt ilyen jó erőben, jelenleg egy zöldhasúért 214,2 forintot adnak a bankközi piacon.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 11:02

A feldolgozóipari ágazat beszerzési menedzserindexe 47,9 pontra nőtt az előző havi 46,1 pontról - a januári adat tizenegy hónapja a legmagasabb, és elemzők szerint azt sugallja, hogy az euróövezet már túljutott a válság nehezén.

 

Az európai beszerzőimenedzser-index közlése után 1,3660 dollár fölé ugrott az euró jegyzése, utoljára 2011 novemberében járt ilyen magasságban a közös pénz.

EUR/USD
Forrás: Privátbankár Dealbook

 

Az árfolyam két irányból is támogatást kap: miközben Európából sorra érkeznek a jó makroadatok (néhány kivételtől eltekintve, mint a spanyol GDP csökkenése vagy a legutóbbi német kisker-adat), és az európai bankrendszer is gyorsabban áll talpra, mint korábban várták, az amerikai gazdaság a vártnál sokkal gyengébben teljesít, a gazdaságösztönző intézkedések fenntartása ezúttal egy percig sem volt kérdéses.

A japán jennel szemben 33 havi csúcson jár az euró, miután Japánban is további monetáris lazításra számítanak a piacok.

A devizapiacon a forint árfolyamában tegnap délelőtt óta nincs igazi mozgás, a Matolcsy György interjúja által okozott megnyugvás 292 forint környékére húzta az euró árfolyamát, azóta nagyjából e szint körül jár a jegyzés - délelőtt 291,5 alól pattant vissza az euró.

EUR/HUF
Forrás: Privátbankár Dealbook

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG