<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az amerikai munkaerőpiaci adatok miatt elbizonytalanodtak a befektetők, nem tudni, a Fed hogyan értékeli a vaskos meglepetésnek tekinthető számokat. Havi mélypont közelében a dollár, 298 forintnál az euró.

Hiába a mélyponton lévő munkanélküliség, a vártnál sokkal gyengébb amerikai adat az újonnan létrejött munkahelyek számáról közel egyhetes mélypontra lökte pénteken a dollárt az euróval szemben. Hétfőn nincs jelentős változás, reggel továbbra is 1,3670 környékén jár a jegyzés.

Friss árfolyamok >>

Ahogy arról beszámoltunk, az Egyesült Államokban decemberben három éve a legkisebb ütemben, a korábbi hónapoktól és a várakozásoktól is messze elmaradó ütemben nőtt a foglalkoztatás a munkaügyi minisztérium szerint. A munkanélküliség ellenben 6,7 százalékra csökkent a novemberi 7 százalékról, habár főleg azért, mert váratlanul sokan kerülnek ki a statisztikából, vagy mert lejárt a támogatási idő, vagy mert átjelentkeznek rokkantsági támogatásra, és főleg, mert az ötvenes évek elején nagy számban születettek mostanában nagy számban mennek nyugdíjba.

Vagyis mostanában a munkanélküliség akkor is csökkenhet az Egyesült Államokban, ha a foglalkoztatás nem, vagy csak alig nő - ez pedig megzavarhatja a befektetők számításait, mert zavart okozhat a Fed a piacok számára évek óta irányadó számításaiban is. Így az is kétséges, mi lehet a pénznyomda jövője: 10 milliárd dollárral ugyan már csökkentették a kötvényvásárlás havi ütemét,  de vajon a decemberi adat is ösztönzi-e a Fedet újabb szűkítésre a legközelebbi értekezleten, január 29-én? Vagy felismerik, hogy a munkanélküliség csökkenése jelenleg nem olyan adat, ami a gazdaság javulására utal, miközben a foglalkoztatás növekedése ténylegesen lassul?

Hétfőn ebben az ügyben előreláthatólag nem leszünk okosabbak, marad a bizonytalanság - egyetlen fontosabb makroadat sem lát napvilágot, és nincs tervbe véve a Fed vezetőinek nyilatkozattétele, előadása sem.

Kevés impulzus éri a forintot is, hétfő reggel 298 forint környékén jár az euró jegyzése, ahova pénteken, a dollár gyengülésével került. Ez alatt a szint alatt csak egy pillanatra járt az árfolyam.

Friss árfolyamok >>

Délelőtt likviditási kincstárjegy aukciót tart az ÁKK, várhatóan ismét megnyugtató kereslet lesz a magyar állampapírokra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG