BUX
34 756.53
+0.19%
+65.00
OTP
10 300.00
-0.87%
-90.00
MOL
1 742.00
+1.46%
+25.00
RICHTER
6 825.00
+0.74%
+50.00
MTELEKOM
372.00
+1.09%
+4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. február 22. 08:55

Erősödik a nyomás a nyersanyag, és devizapiacokon, a tőzsdék kezdenek megnyugodni.

Egyelőre vége az erős eladói hullámnak a tőzsdéken, ugyanakkor tartósnak látszik az általános feszültség a piacokon. A bizonytalanság miatt már tegnap is érezhető volt a kockázatkerülés erősödése, de tegnapelőtt a Fed jegyzőkönyve nagyot rontott a hangulaton. Az írásból, ami a legutóbbi kamatdöntéskor dokumentálta az amerikai monetáris döntéshozók véleményét, az derül ki, hogy egyre nagyobb a megosztottság és a belső kritika az amerikai pénznyomdával kapcsolatban.Ez erősítette azt a félelmet, hogy akár már idén befejeződhet az amerikai pénznyomtatás, annak ellenére, hogy korábban a Fed elnöke azt mondta: amíg a munkaerőpiaci problémák fennállnak, addig kitarthat a monetáris lazítás.

A tegnap este közzétett jegyzőkönyv erősíteni kezdte a dollárt, miközben az eurót gyengíti, hogy Olaszországban a hétvégén lesz az előrehozott parlamenti választás, amin meglepően nagy eséllyel indul a korábbi miniszterelnök, Silvio Berlusconi, akit a piacok feltűnően nem kedvelnek, illetve személyében nem látják garantáltnak a Mario Monti által elindított reformok folytatását.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

Az erősödő amerikai deviza, és technikai okok miatt továbbra is nyomás alatt vannak a nyersanyagok, amelyek közül a legfeltűnőbb az arany árának kipukkadása, de az amerikai WTI könnyűolaj ára is nagyot esett az elmúlt napokban, ma reggel 93 dollár fölött áll kicsivel.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A piaci hangulatot, főleg az euróval kapcsolatban jelentősen rontották a tegnapi kedvezőtlen euróövezeti adatok, amelyek szerint a feldolgozóipar megrendelései, és a szektor hangulata a vártnál is jobban csökkent.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A forintot is ez a félelem mozgatja második napja, az eurót széles kilengésekkel, 291 - 293 forint között jegyzik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél