<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fontosabb hírek híján többnyire gyengülnek a piacok, folyik a tapogatózás, erősödik a kockázatkerülés, a forint azonban mégsem gyengült. Sokat rontott a Világbank szomorú jóslata és az aggodalom az eurózóna miatt. Az Egyesült Államokban kezdődik a gyorsjelentési szezon.
Az alábbi összefoglaló a Privátbankár Dealbook napi hírlevele alapján készült. Ha szeretne naprakész lenni a tőzsdei, devizapiaci eseményekkel, hírekkel kapcsolatban, iratkozzon fel hírlevelünkre! Részletek >>

Az EUR/USD gyengült, mivel ma volt az ESM kormányzótanácsának alakuló ülése, ezzel kapcsolatban pedig még mindig akad bizonytalanság, és kiszivárgó hírekből is kevés volt. Az eurózóna pénzügyminiszterei is tanácskozni kezdtek, a legnagyobb kérdés most az, hogy Spanyolország kér-e újabb mentőövet Az euró/dollár-árfolyam az 1,30-as szint alá csökkent.

A befektetőket alapjaiban nyomasztja, hogy a Világbank visszafogta a Kelet-Ázsiára, Óceániára és Kínára vonatkozó előrejelzését. A keresletcsökkenés miatti aggodalom és az erős dollár lehúzta a nyersanyagokat. Az arany nem bírja hónapok óta áttörni az 1800 dolláros szintet, az amerikai könnyűolaj pedig 90 dollár alatt maradt egész nap.

A tőzsdék többsége veszteséggel kezdte a hetet, miután az elmúlt héten a jó amerikai adatok és a negyedéve eleji optimizmus alaposan feltornázták az árfolyamokat. A BUX 0,8 százalékkal gyengült, a vezető részvények vegyesen mozogtak. Az OTP 0,2 százalékkal erősödött 4160 forintra, a Mol 1,6 százalékkal drágult 18500 forintra, a Richter 0,5 százalékkal került lejjebb, 38850 forintra, a Magyar Telekom 2,1 százalékkal esett 417 forintra.

A forint piacán nem volt érdemi mozgás, az euró jegyzése 284 forint alatt maradt.

A következő napokban egyértelműen arra várnak a befektetők, hogy biztos jeleket kapjanak az Egyesült Államok és az eurózóna kilátásairól. Ezen kívül valószínűleg hetekig folyamatosan jelen lesz az árfolyamokban a most kezdődő harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló