<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Devizapiac
Részvény / Deviza / Áru Egy pletyka miatt erősödött az OTP, teljesen beragadt a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 12. 17:58
Átlag feletti forgalomban erősödött a Mol és az OTP kedden - ez utóbbi egy meg nem erősített bankvásárlási pletykának is köszönhető. Az euró 360 forintnál ragadt be.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot ment ma a Richter, óriási hullámvasutazásban volt a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 3. 18:42
A Richter a jól sikerült negyedéves gyorsjelentés után húzta felfelé a BUX-ot kedden - a forint nap közben újabb szintet lépett, hogy aztán újabb ellenállás letörésével próbálkozzon meg.
Makro / Külgazdaság Oltásra lehet pezsgőzni? Leütötték a csúcsról a forintot
Gáspár András | 2020. december 15. 18:50
A tőzsdei befektetők továbbra is inkább annak örülnek, hogy közeleg a tömeges koronavírus-oltások kora, és nem azon szomorkodnak, hogy milyen pocsék is a mostani járványhelyzet. A magyar jegybank nem okozott meglepetést, a forint mégis elég nagyot gyengült - volt is azonban honnan visszaesni.
Részvény / Deviza / Áru Miért nem gyengül az a fránya forint, ha mindenki azt várja?
Barlai Róbert | 2019. december 12. 06:05
Miközben az MNB-nek hivatalosan nincs árfolyamcélja, a külföldiek már rég berendezkedtek arra, hogy a magyar jegybank folyamatosan a gyengébb szintek felé terelgeti a forintot. Mostanra úgy tűnik, belföldön is elfogadták az intézmények a folyamatot - ha azonban a grafikonok mögé tekintünk, azt látjuk, új szelek támadhatnak a devizapiacon. Külső szakértőnk jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat lehetett kaszálni az árupiacon, de a forint alig ment
Eidenpenz József | 2019. július 3. 06:06
Az idei első félév nemcsak a részvényeknél hozott nagy emelkedéseket, egyes árupiaci termékek árfolyama is alaposan elszállt. Bár voltak erősen mozgó devizák, sem a forint, sem kelet-közép-európai kollégái nem tartoztak ezek közé. A kriptodevizák emelkedése pedig egy év alatt már nem is olyan egyértelmű, mint fél év alatt.
Részvény / Deviza / Áru Nem csak BUX, DAX, meg olaj van – nem unatkozik, aki tőzsdézik
Privátbankár.hu | 2019. május 8. 15:15
A héten Donald Trump kavarta meg alaposan a tőzsdéket a kínai áruk vámjáról szóló fenyegetésével, de még ha ez nem lett volna, akkor is mindig akad olyan termék, amelynek ármozgása gondoskodik adrenalinról. Szakértőnk összefoglalója a heti piaci tudnivalókról.
Részvény / Deviza / Áru Lemészárolják a kriptodevizákat, zuhannak a tőzsdék - mi van itt?
Gáspár András | 2018. február 2. 10:39
A bitcoin egy hónappal ezelőtti értékének felét elveszítette, ma is tovább zuhan - most üt vissza igazán, hogy semmilyen szabályozás vagy hatósági felügyelet nincs a kriptodevizák környékén. Közben a tőzsdeindexek is meredeken esnek tovább, a frankfurti DAX már 1 százalékos mínuszban van - Budapest viszont egyelőre jól teljesít. Délután jöhet még egy csavar a sztoriban.
Részvény / Deviza / Áru Mi vár ránk a német választások után? Mennyiért érdemes OTP-t venni?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 12. 12:00
A német választások után az EU újragondolása is lendületet vehet, ami hosszabb távon nem biztos, hogy nekünk jó. Rövidebb távon viszont a gazdasági kilátások jók, bár az előrejelzéseket nehezítik a tervezett adóváltozások. A forint stabil maradhat, a dollár gyengülése átmeneti lehet. A Telekom és a Mol kissé alulértékeltnek tűnik, OTP-t és Richtert inkább olcsóbban vennének.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz veled, magyar forint?
Eidenpenz József | 2017. augusztus 24. 17:25
Éves mélyponton az euró/forint árfolyam, vagyis éves csúcson a forint, miközben az MNB lényegében semmit sem csinált a keddi kamatdöntő ülésén. Magyar sajátosság, vagy sem? Mi a helyzet a többi térségbeli valutával?
Részvény / Deviza / Áru Mégsem erősebb nyaranta a forint?
Eidenpenz József | 2017. május 29. 17:25
Az utóbbi években hol ősszel, hol tavasszal volt erősebb a forint, a nyári szezonnak nem volt hatása. Hosszú távon a tavaszi és nyári hónapokban átlagosan valamivel erősebb volt a forint, de nem lehet tudni, mikor, melyik évben fog ez bekövetkezni, és melyikben nem. A nyaralásra szánt devizát megvehetjük akár most is.
Befalap Abszolút hozamú alapok: volt néhány nagy dobás, de nem sok
Eidenpenz József | 2017. január 23. 14:23
A hazai abszolút hozamú alapok kicsivel több mint fele érte utol tavaly az egy éves lakossági állampapírok magas kamatát, és egy részüknek sikerült két számjegyű hozamot elérnie. Ugyanakkor sok a középszerű teljesítmény is. Nem könnyű az állam által kínált magas kamatokat túlteljesíteni.
Részvény / Deviza / Áru Végre megvan, mikor érdemes forintot devizára váltani
Eidenpenz József | 2016. május 31. 12:14
Ilyenkor sokan kérdezik, mikor vegyenek devizát? Utánajártunk annak a hiedelemnek, hogy mikor olcsóbb az euró, van-e szezonalitása az árfolyamnak. Ha nem is sok, de van, ennek ellenére nem nagyon érdemes erre vásárlási taktikát bazírozni. Nagy átlagban olcsóbb volt nyáron, de az esetek körülbelül felében ez mégsem volt így. De melyik a legjobb hónap?
Részvény / Deviza / Áru Így tudnak a kisbefektetők is jó hozamokat elérni
Eidenpenz József | 2016. január 28. 10:46
Megfelelő stratégiával a kisbefektetők is el tudnak érni jó hozamokat, a négy fontosabb magyar részvény közül hármat vételre ajánlanak az Equilornál. Az idén is turbulens év várható, az olaj új egyensúlyi árra találhat, a forint kissé gyengülhet, a magyar kötvények szépen teljesíthetnek, az euró/dollár elérheti az 1,0-át.
Befalap Hú, mint húzós – ez nem az abszolút hozamú alapok éve volt
Eidenpenz József | 2016. január 8. 12:19
Van néhány jó eredmény, de alapvetően rosszul viselték a hazai abszolút hozamú alapok a tavalyi, elégé viharos évet. Olyannyira, hogy az átlagos hozamuk enyhén negatív lett és csak kevesebb mint felük érte utol az egy éves lakossági állampapírt. Az eddigi három slágerbefektetésük már nem menő?
Részvény / Deviza / Áru Nagy bajban van a gazdaság? Itt már csak a Jóisten segíthet!
Privátbankár.hu | 2015. október 19. 15:07
A fő exportcikk árának zuhanása miatt szakadt be a zambiai kwacha árfolyama, az elnök szerint csak egy kiút van a válságból - nemzeti imanapot tartottak.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Jönnek a számok: mekkorát buktak a magyarok néhány perc alatt?
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 13:45
Az MNB az eddig beérkezett adatok alapján úgy látja, a svájci jegybank váratlan akciója miatt jelentős veszteséget szenvedett ügyfelek és piaci szereplők száma csekély, egyelőre nincs szükség beavatkozásra. Bő 10 milliárdot bukhattak el a magyar befektetők néhány perc alatt, a befalapok közül tizen veszítettek összesen 24 milliárdot.
Deviza / Áru Dráma a devizapiacon: elengedték a svájci frankot, hatalmasat ugrott az árfolyam!
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 13:57
A svájci jegybank váratlanul bejelentette: feladják az árfolyamküszöböt, nem védik tovább az 1,20-as szintet az euróval szemben. Az irányadó kamatot -0,75 százalékra vágták, 325 fölött az euró, hatalmasat drágult a svájci frank! Cikkünk folyamatosan frissül.
Deviza / Áru Négy és fél éve nem láttunk ilyet: mi intézte el így a forintot?
Privátbankár.hu | 2015. január 2. 15:18
Négy év fél éves mélypontra esett az euró árfolyama a dollárral szemben pénteken, a forint is követi a mélyrepülésben. Előzőleg az Európai Központi Bank (EKB) elnöke egy német lapinterjúban célzást tett arra, hogy az EKB hamarosan újabb intézkedéseket tesz az eurózóna pangó gazdaságának életre keltésére.
Deviza / Áru 8 hónapja nem volt ilyen gyenge az euró
Privátbankár.hu | 2014. július 28. 09:09
Az euró tovább gyengül a dollárral szemben, az árfolyam 8 havi mélypontja körül jár hétfő reggel, a pénteken elért 1,3430 alatti szinteken - utoljára tavaly novemberben ért ilyen kevés eurót egy dollár.
Deviza / Áru Sztárparádé lesz ma a tőzsdéken? Ennyi az év végi EUR/HUF célár
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 09:08
Emelkedés jelei látszanak az európai tőzsdéken. Délután az EKB vezetői sorozatban fognak beszélni egy rendezvényen, ami okozhat felfordulást a devizapiacon. Este Fed-jegyzőkönyv is lesz.
Deviza / Áru Összekapja magát a forint? (frissítve)
Privátbankár.hu | 2014. május 16. 09:10
A tegnapi nemzetközi eladói hullám mára ugyan csitulni látszik, a forint azonban még reggel is gyengült - aztán elkezdett magára találni.
Deviza / Áru Gyengén indul a hét: 312-nél az euró
Privátbankár.hu | 2014. március 10. 08:51
Ma nem lesz sok piacmozgató adat, Ukrajnából jöhetnek újabb impulzusok, holnap pedig az inflációból találgathatjuk, csökkent-e újra kamatot a jegybank.
Befalap Ezért jobb egy abszolút hozamú alap helyett hat
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 18:00
Egyszerre hat másik alapba fektethet az, aki az OTP Prémium Származtatott Alapok Alapja értékpapírjait választja. Kockázata így alacsonyabb, mint a benne szereplő elemeké külön-külön, mert mindig lesz egy-egy olyan portfólióelem, amely kedvezően teljesít.
Deviza / Áru Megint 300 felé tart az euró
Privátbankár.hu | 2014. január 14. 10:11
A vártnál gyorsabban nőhet az eurózóna gazdasága - a forint ettől sem különösebben boldog.
Deviza / Áru Erre vártunk egész héten: mit hoz a délután?
Privátbankár.hu | 2014. január 10. 08:58
Fél háromkor jönnek az adatok, amikből kiderülhet, milyen tempóban tűnik el a pluszpénz a piacokról.
Befalap Évi 28 százalékos hozam? Így működik az OTP Supra
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 13:03
Az ország legnagyobb abszolút hozamú alapja, az OTP Supra eddigi fél évtizedes működése során bőven két számjegyű hozamokat ért el. Főleg kötvényekre és devizákra köt üzleteket, de igyekszik, hogy árfolyam-emelkedés és esés esetén egyaránt hozamot érjen el.
Deviza / Áru Megkarcolta a 303-at ez euró - ezért gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 11:30
Délelőtt újra lejtőre került a forint: míg nálunk még javában vágják a kamatot, a lengyelek már befejezték a ciklust.
Deviza / Áru Kéthetes mélypontra gyengült a forint
Privátbankár.hu | 2013. október 31. 13:45
Az euró a dollárral szemben, a forint az euróval szemben esett kéthetes mélypontra. 295-ről fordult vissza a közös pénz jegyzése.
Deviza / Áru Nincs változás forintfronton
Privátbankár.hu | 2013. október 18. 08:58
Alig változott a forint árfolyama péntek reggelre csütörtök estéről. Péntek reggel az euró forintárfolyama 294,26 forint volt, szinte azonos a csütörtök esti 294,07 forintos árfolyammal.
Deviza / Áru Mi lesz a pénznyomda után? Így stabilizálhatják a devizapiacot
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 5. 17:43
Közös devizaalap létrehozásáról állapodott meg a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát magában foglaló BRICS-országok csoportja a G20-csúcstalálkozón, Szentpéterváron. A 100 milliárd dolláros devizaalappal a devizapiacokat akarják stabilizálni, illetve ellensúlyozni szeretnék az amerikai Fed kötvényvásárlási programjának várható leállítását.
Deviza / Áru Tényleg olcsóbb nyáron az euró? Pont hiteltörlesztéskor drágább a frank?
Eidenpenz József | 2013. június 21. 06:05
Ilyenkor sokan törik a fejüket, hogy mikor, milyen áron vegyenek devizát a nyaraláshoz vagy spekulációs célzattal, mivel nyáron a turistaszezon miatt időnként olcsóbb, mint máskor. Az a meggyőződés is makacsul tartja magát sok hitelesnél, hogy a devizaárak mindig éppen akkor mennek fel, amikor törleszteniük kell. Tényleg?
Deviza / Áru Volt, mit bepótolnia a forintnak - mikor váltsunk eurót nyaralás előtt?
Zsiborás Gergő | 2013. május 9. 14:28
Látványosan erősödött a forint az elmúlt napokban, de vajon megmarad-e a "szégyenpadon" összeszedett előny, miközben a kamatprémium egyre olvad? Érdemes-e most váltani eurót a nyaralás előtt vagy majd vakáció alatt is matolcsyzhatunk egyet-kettőt?
Deviza / Áru Recessziós szelek fújnak, de a forint tartja magát (frissítve)
Privátbankár.hu | 2013. május 6. 09:12
Csendes kereskedésben 296 forint körül mozog az euró árfolyama. A közös pénz gyengélkedik a dollárral szemben, ma is jött egy recesszióra utaló adat.
Részvény / Deviza / Áru Boszorkányszombat nélkül is végük a certifikátoknak
Eidenpenz József | 2013. március 21. 13:09
Meghalt a certifikát, éljen a certifikát. Jövő hét pénteken 28 értékpapír jár le a pesti tőzsdén, helyettük folyamatosan bocsátanak ki újakat. A jelenség hasonló a „boszorkányszombathoz”, de az már megvolt, mi nem azokat a nemzetközi szokásokat követjük.
Deviza / Áru Mélyponton az euró, 306 felé araszolt a forint
Privátbankár.hu | 2013. március 19. 18:17
250,64 forint a svájci frank, 306 felé tart az euró, ami a dollárral szemben tavaly november óta nem volt ilyen erőtlen.
Deviza / Áru A világ leggyorsabban dráguló devizája: nem játékpénz
Eidenpenz József | 2013. március 19. 11:44
Hackervaluta, bűnözők, terroristák vagy szabadságharcosok eszköze, de a mindennapi életben is egyre inkább használható a bitcoin, amelyhez nem kell jegybank vagy bank, nem ellenőrzik államok és hivatalos szervezetek. A világ leggyorsabban dráguló devizája a pénzvilág érdeklődését is kezdi felkelteni, ám nem veszélytelen.
Deviza / Áru Elszakadt a cérna: 303 forint fölé ugrott az euró (frissítve)
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 08:24
Az euróval szemben péntek esti árfolyamát tartotta a forint hétfőn kora reggel a bankközi devizakereskedelemben, 8 óra után azonban újra 300 forint fölé emelkedett a jegyzés. Mint forró kés a vajon, úgy szelte át a 302-t is az euró árfolyama.
Makro / Külgazdaság Megússzuk a devizaháborút
Privátbankár.hu | 2013. február 16. 15:24
A világ 20 legnagyobb gazdaságát tömörítő országok vállalták, hogy gazdaságélénkítési politikájukban nem gyengítik egymás alá devizáikat.
Deviza / Áru A forint lett az egyik legmenőbb valuta a devizapiacokon
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 16:18
A Financial Times szerint tavaly a kelet-európai valuták teljesítettek a legjobban a globális devizapiacokon.
Deviza / Áru Óvatosan fekvőzik ma reggel a forint
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 11:01
Összeszedte magát kissé a hazai deviza, mely a halvány erősödést mutat ma délelőtt az euróval szemben, a régiós devizák ma jobban erősödnek, a lej gyengült.
Deviza / Áru Semmi extra nem történt a hétvégén: 281,21 forint az euró
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 08:31
Alig mozgott hétfő hajnalban a forint árfolyama a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
Deviza / Áru Hála a hálaadásnak: 279 alá is benézett az euró forintárfolyama (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 08:40
A legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben enyhén tovább erősödött a forint csütörtök reggelre virradó éjjel a bankközi piacon.
Deviza / Áru Mindjárt 280 alatt a forint
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 16:50
Lélektani határ felé tart a forint: az eurót délután négykor 280,97 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben, szemben a délelőtti 281,13 forintos és az előző esti 281,22 forintos jegyzéssel.
Deviza / Áru Hét eleji tipi-tapi a piacokon
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 18:10
Fontosabb hírek híján többnyire gyengülnek a piacok, folyik a tapogatózás, erősödik a kockázatkerülés, a forint azonban mégsem gyengült. Sokat rontott a Világbank szomorú jóslata és az aggodalom az eurózóna miatt. Az Egyesült Államokban kezdődik a gyorsjelentési szezon.
Deviza / Áru Elillant a jókedv - árral szemben erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 17:40
A jegybanki gazdaságélénkítő programok által keltett eufória mára már szinte nyom nélkül eltűnt, helyette újra aggodalmak merültek fel a világgazdaság növekedési kilátásait illetően. A forint a pesszimista hangulattal szembemenve erősödött nap közben.
Deviza / Áru Jól muzsikált a BUX, béke volt a devizapiacon
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 17:35
A BUX európai viszonylatban is jól teljesített hétfőn, a devizapiacon nagy nyugalom és szélcsend uralkodott.
Deviza / Áru Meghintáztatta a devizákat a péntek
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 8. 09:32
Jelentős dollárgyengülés bontakozott ki péntek délután az amerikai makroadat közzététele után. Közben egyelőre megállt ugyan a svájci frank gyengülése, viszont hónapok óta nem látott mozgás volt az elmúlt napokban a frank piacán. Közben megnyugodott a forint, egyelőre vége az IMF-hisztinek.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló