<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az euró és a forint is jó erőben kezdte a szerdai kereskedést, aztán egy pillanat alatt fordult a hangulat.

12:45

A forint a délelőtti esés után visszakapaszkodott, majd délben ismét gyengült. Kora délután újra 294 forintnál jár az euró jegyzése.

A magyar deviza egyéb hírek híján az eurót követi, a közös pénz pályája a dollárral szemben chartunkon zöld színnel szerepel.

10:10

Pedig minden olyan szépen indult... 10 óra előtt hirtelen megcsappant az optimizmus a piacokon, az euró a dollárral szemben 1,3160 alá esett.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

A gyengülés a forintot sem hagyta hidegen, az euró jegyzése pillanatok alatt 294 forint fölé emelkedett a 293,20 körüli szintekről.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

Piaci szereplők az okok között "mindenféle pletykáról" beszélnek, egyes országok leminősítésének lehetőségét híresztelik, van, aki Németország nevét is hallotta.

09:20

Az arany ára a masszív zuhanást követően felfelé korrigált kedden, és szerda reggel is tartja az 1375 dollár körüli szintet - ez kifogta a szelet a japán jen vitorlájából. Az új menedéket kereső pénz Japánba áramlása szerdára megállt, a jen így sokat veszített: a dollárral szemben magyar idő szerint hajnalban a 97,60-ról 98,40 jenig emelkedett a dollár jegyzése.

USD/JPY
Friss árfolyamok >>

 

Tartja viszont kedd este elért erős pozícióját a dollárral szemben az euró: a közös pénz 1,3190 fölé erősödött az amerikaival szemben, ezt a szintet a szerda reggeli kereskedésben is tartja.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

Csütörtökön kezdődik a fejlett országok G20-találkozója Washingtonban, a világ vezető országainak pénzügyminiszterei és a központi bankok vezetői a világgazdasági kilátásokról egyeztetnek. Biztosan téma lesz a ciprusi válság és Japán is; bár érkezhetnek rosszalló vélemények, elemzők szerint nem várható, hogy a Bank of Japan a gigantikus monetáris lazítás miatt komolyabb kritikákat kapna. A piacok mindenesetre az eseményről érkező kommentárokat figyelik majd.

A tegnapi hangulatjavulás és euróerősödés a forintot is repítette, az euró jegyzése 293 forintig ereszkedett a bankközi devizapiacon. Szerdán reggel 293,50 forint körül indul az euró jegyzése, egyelőre szűk sávban mozog az árfolyam.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

A hangulat tehát jó, és egyelőre nem látszik semmi, ami elrontaná: az egyetlen lényegesebb esemény a Fed Bézs Könyve lesz, ami viszont csak este érkezik, ebből az amerikai gazdaság állapotáról lehet újabb információkat begyűjteni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG