<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A Fed lépése a pénznyomda leállításáról nem volt meglepetés, ilyen optimista hangvételű közleményre azonban nem számítottak a piacok: a dollár kilőtt, a forint gyengül, és nem is nagyon látszik semmi, amitől erősödhetne.

13:30

11 órától kisebb erősödésnek indultak a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint is. Az euró jegyzése 310 forint környékéről 308-ig ereszkedett, eltávolodtunk tehát a "veszélyzónától" - legalábbis egy időre, délután 1 órakor ismét 309-nél jár az euró. A mai állampapír-aukció kifejezetten jól sikerült, ez nyugtatólag hatott - a legutóbbi aukciók felemás sikere láttán volt egy kis aggodalom a piacon.

Friss árfolyamok >>

11:00

Nem látszik, mitől erősödhet a forint

Nem tett jót a Fed optimizmusa a feltörekvő eszközök, így a forint árazásának sem. Az egyébként is gyengélkedő hazai deviza egy rövid időre még a 310-es szint fölött is járt. A Commerzbank friss összeállítása szerint ez a szint egyelőre erős támaszt jelent, nagyobb gond akkor lehet, ha 310 fölé kerül az euró jegyzése.

Friss árfolyamok >>

Erősödésre okot adó tényező nem látszik sem hazai, sem nemzetközi vonatkozásban, a piac a főbb makroadatokat figyeli, és abból próbál következtetést levonni a Fed illetve az EKB várható lépéseire vonatkozóan. Inkább az amerikai jegybankkal kapcsolatos várakozások a meghatározóak a feltörekvő devizák szempontjából is.

A mozgatórugó mostantól az lesz, hogy egy-egy indikátor késlelteti-e a kamatemelés megindítását. Ebből fakadóan a mai, harmadik negyedéves amerikai GDP-adat kapcsán elképzelhető, hogy 3% feletti érték esetében a részvénypiacon emelkedés, míg a dollárban további erősödés formálódik a kamatemelési várakozások eltérő ütemű kirajzolódása miatt - írta reggeli elemzésében az Equilor.

Hasít a dollár

A Fednek azért sikerült meglepetést is okoznia: bár a QE3 kivezetése nem rengette volna meg a piacokat, de a vártnál optimistább és héjább hangvételű közlemény hatására a dollár árfolyama erősödésbe kapcsolt.

Friss árfolyamok >>

Ez ma reggelre a tegnap délutáni 1,2750-es szintnél 1,5%-kal erősebb 1,2570 körüli szinteket jelentett, azóta 1,2560-nál is járt az EUR/USD. Az erősödés elsődleges oka, hogy a piac ismét, ha csak óvatosan is, de elkezdte árazni a jövő évi kamatemelést - írja a Commerzbank.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG