<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A Fed hatás halványodik, az adósságplafonról szóló vita hatása erősödik, ez nem tesz jót a feltörekvő piacoknak, de még 300 alatt van a forint.

Tegnap már sorozatban a második olyan nap volt, mikor a 300 fölött is járt nap közben az árfolyam. A Fed hatás halványodásával, ami az amerikai részvényindexeken is látszik, a fejlődő piaci devizák árfolyamai lassan visszagyengülnek a másfél héttel korábbi szintekre - írta csütörtöki elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank Treasury Sales munkatársa.

A washingtoni patthelyzet mozgatja a piacot

A piacokat most elsősorban az Egyesült Államok költségvetésével kapcsolatos washingtoni patthelyzet, az adósságplafon körüli csata határozza meg. A kongresszusnak október 1-ig el kell elfogadnia a kiadáscsökkentő intézkedéseket, és október 17-ig föl kell emelni a maximális adósság törvényben rögzített, 16,7 milliárd dolláros szintjét. Ha szeptember 30-ig nem születik újabb felhatalmazás a Kongresszus részéről az ügyben, az a dollár felé terelheti a menedéket kereső befektetőket a kockázatosabb devizák, mint például az euró felől. Az euró már tegnap is gyengülésnek indult, bár a kedvező német adatok megtámasztották a közös devizát, de a következő napok kereskedését ez határozhatja meg.

Közben a Fed-re is figyelnek a befektetők: a legvalószínűbbnek jelenleg a piaci szereplők többsége azt tartja, hogy decemberben indulhat meg a pénzcsapok elzárása. Ennek hatására ismét gyengülhetnek a feltörekvő piacok, köztük Magyarország is. A forintra is ez a jellemző, bár még sikerül a 300-as szint alatt zárni, de a kivárás és a piaci hangulaton kívül nincs nagyon más, ami erősítené a forintot, ezek változása akár tartósan 300 fölötti szinteket is eredményezhet. Jelenleg azonban a 300-as szint még erős támasz, az elmúlt két napban ez alatt marad az euró jegyzése, de többször áttörte már.

300 alatt az euró

Csütörtök hajnalban az euró közelebb volt a 299-es szinthez, de reggel ismét gyengülni kezdett, a 300-as szintet azonban ma még nem lépte át.

EUR/HUF
Friss árfolyam


Ma érkezik a szokásos heti munkanélküliségi adat, illetve a második negyedéves GDP harmadik becslése az USA-ból, de az elmúlt napok alapján ezek is csak időleges, és limitált mozgásokat generálhatnak az árfolyamban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG