<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Négy év fél éves mélypontra esett az euró árfolyama a dollárral szemben pénteken, a forint is követi a mélyrepülésben. Előzőleg az Európai Központi Bank (EKB) elnöke egy német lapinterjúban célzást tett arra, hogy az EKB hamarosan újabb intézkedéseket tesz az eurózóna pangó gazdaságának életre keltésére.

Az euró 1,2030 dolláron érte el eddigi napi mélypontját délután fél 3-kor, az euró 2010 közepe óta nem volt ilyen gyenge.

2010 óta nem volt ilyen mélyen az euró a dollárral szemben.
Friss árfolyamok >>

A forint is erősen gyengül ma, 319 forintnál is járt az euró árfolyama. Közel járunk a 320-hoz - az euró árfolyama 2012 elején e felett tetőzött.

Így érte el pénteken a 319 forintot az euró árfolyama
Friss árfolyamok >>

A nemzetközi hatásokhoz még az is hozzájárul, hogy nagy a csend a piacon, sok helyen (így itthon sem) kezdődött meg igazán az év, a sekély piacon, alacsony forgalom mellett rendszerint sokkal nagyobb a volatilitás, magyarán kisebb összegekkel is nagyobb változást lehet elérni az árfolyamban.

Jön a kötvényvásárlás

Izgalmas hetünk lesz, jól belekezdünk

Számos hazai makrogazdasági adat jelenik meg az új év első hetében - év eleji beharangozónk egy nagy halom grafikonnal >>

Mario Draghi a Handelsblatt című német üzleti napilapnak azt mondta pénteken, hogy az EKB hamarosan hasonló gazdaságélénkítő lépéseket hoz, mint amilyeneket az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed alkalmazott.

Az EKB vezetője még decemberben arról beszélt, hogy 2015 elején értékelik eddigi intézkedéseik - eszközfedezetű értékpapírok (ABS) és euróban denominált, fedezett kötvények vásárlása, hosszú távú refinanszírozási program (TLTRO) - hatását. Ezen felül az euróövezeti központi bank szakértői megkezdték a gazdaság növekedését szolgáló további monetáris intézkedések előkészítését, de döntés bármilyen új lépésről legkorábban 2015 elején születhet.

Kudarcot vallanak az inflációs céllal

A német napilapnak adott interjúban Mario Draghi kitért arra is, miszerint most nagyobb annak a kockázata, hogy az EKB nem tudja teljesíteni az árstabilitással kapcsolatos megbízatását, mint fél éve.

Az euróövezet decemberi inflációjával kapcsolatos adatot a jövő héten ismertetik. Elemzők 0,1 százalékos deflációval számolnak a fogyasztói árak novemberi 0,3 százalékos emelkedése után.

Jött egy csalódást keltő adat is

Az euróövezet decemberi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alacsonyabb lett az előzetesen közölt adathoz képest - erről itt írtunk >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG