<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ázsiában nagyrészt szünetel a kereskedés a holdújév miatt - hétfőn Japán, Kína, Hong-Kong, Szingapúr, Dél-Korea és Tajvan börzéi is zárva tartanak, mindenhol megünneplik, hogy a Sárkány a Kígyó farkába harapott. Kedden is csak a tokiói és a szöuli tőzsde nyit ki. Délelőtt jobb híján a politikával kezdtek foglalkozni a piacok.

10:50

Továbbra is gyenge a forgalom a devizapiacon, egyéb impulzus híján a politika felé fordultak a kereskedők. A spanyol és olasz események miatt valamelyest bizonytalan a helyzet, emellett a ciprusi mentőcsomag kapcsán is vannak kétségek.

A piacon azt is találgatják, vajon a korábban elért bő egyéves csúcsok után mikor köszönt be a korrekció az euró árfolyamában. Az euró jegyzése rövid idő alatt 1,3360 dollár alá ereszkedett délelőtt, majd újra 1,3380 fölé emelkedett a jegyzés - komoly mozgásokra egyelőre nem lehet számítani.

Forrás: Privátbankár Dealbook


A forint szűk sávban gyengült a közös pénzhez képest, az euró jegyzése a komolyabb ellenállási pontnak tűnő 290,50-ről valamivel 291 fölé emelkedett.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

08:50

A Reutersnek nyilatkozó kereskedő szerint a hét közepéig nem igazán várhatóak impulzusok - ekkor érkezik majd a jelentés az amerikai kiskereskedelem teljesítményéről, érkezik a japán és az eurózónás GDP-adat, valamint ülésezik a japán jegybank.

Európában továbbra is a spanyol pénzügyminisztert érő korrupciós vádak árnyalják a hangulatot, míg a február végén tartandó olaszországi választások kapcsán is bizonytalanság terheli az euró árfolyamát.

Az árfolyamok igen szűk sávban mozognak hétfőn reggel. Az eurót 1,3360 és 1,3385 dollár között jegyezték a hét elején.

Forrás: Privátbankár Dealbook

A forint sem mozdul a péntek este elért szintről, egy eurót 290,50-290,60 forintért adnak a bankközi devizapiacon.

Forrás: Privátbankár Dealbook

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG