Makroadatok
Részvény / Deviza / Áru Alaposan megemelték az OTP célárát, bemutatják végre az új Apple-kütyüt 
Eidenpenz József | 2023. június 5. 12:22
A részvénypiacok keresik az irányt, a héten még jön egy sor makrogazdasági adat. A BUX viszont szépen emelkedik, az OTP és a Mol húzza. Az Apple közel egy évtizede nem látott jelentőségű terméket készül bemutatni. Még csak pletykálnak arról, hogy a világ egyik legsikeresebb játékéban megjelennek a blokklánc és a kriptovaluták elemei. Szakad a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Ismét történelmi mélyponton a forint, s nem látni, meddig zuhanhat 
Tiszóczi Roland | 2022. október 3. 12:39
Az OPEC+ a kőolajkitermelés jelentős, a pandémia óta a legnagyobb visszafogására készül. Az olaj ára azóta jelentős emelkedésbe kezdett. Ha a trend fennmarad, az olajárak tovább fűtik majd az inflációt. Eközben a nemzetközi háborús feszültség egyre fokozódik, „eltűnt a bázisáról” ugyanis a Belgorod nukleáris tengeralattjáró, amelynek fő feladata, hogy figyelmeztetés nélkül csapást mérjen partmenti létesítményekre. A forint árfolyama egyre aggasztóbb.
Részvény / Deviza / Áru Drágán vásárolt a 4iG? Bivalyerős a svájci frank 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 22. 12:43
Csúnyán néznek ki a részvényindexek, de a magyar részvénypiac ma felülteljesítő, ami a 4iG-bejelentésnek is köszönhető. A forint megint gyengül, a svájci frank az energiafüggetlenség miatt is lehet olyan erős. Egymilliárd dollár feletti nyereséget ért el az egyik nagyobb kriptovaluta-tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru “Beach boy” már a strandokon is kampányol – négy forrón ajánlott tudnivaló mára 
Eidenpenz József | 2019. augusztus 12. 11:32
Megkezdődött a még meg sem hirdetett olasz előrehozott választás kampánya, de az Eurózónából legalább nem akarnak kilépni. Enyhe pluszban vannak az európai indexek és a BUX, gyengül viszont a forint. Egymásra licitálnak a vevők az Osram világítástechnikai cégért.
Vállalat Továbbra is brutálisan növekedhet a magyar építőipar 
Privátbankár.hu | 2019. július 14. 12:10
Csaknem üres a következő hét makronaptára, mindössze az építőipari statisztikák jelennek meg. Elemzők szerint az építőipari termelés kimagasló növekedése tartós lehet.
Makro / Külgazdaság Nem fogunk unatkozni: ezekre figyelünk egész héten  
Privátbankár.hu | 2019. március 3. 09:35
Több fontos statisztikai adat is megjelenik.
Részvény / Deviza / Áru A dollár volt az oka ma mindennek, visszaesett a forint 
Eidenpenz József | 2018. szeptember 14. 18:40
Az amerikai makroadatok megrángatták a dollárt, az pedig a részvényeket és az árupiacokat. Az európai papírok emelkedtek, a BUX is kissé, az USA tőzsdéi nem találják az irányt. Szakadnak a fémek és a kakaó, gyengült a forint.
Makro / Külgazdaság Napokon belül kiderül, hogyan teljesített Magyarország 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 2. 20:10
A jövő héten a második negyedéves GDP-re vonatkozó második becslése mellett a júliusi kiskereskedelem, az ipar és a külkereskedelmi termékforgalom adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal első becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Jelent a Richter és a Mol, de nem csak miattuk izgulunk majd 
Privátbankár.hu | 2018. július 29. 10:08
Újabb hét következik, amikor szinte minden napra jut valamilyen izgalmas adat. A Richter indítja a hazai gyorsjelentési szezont a Mollal, de jönnek ipari termelői árak, külkereskedelmi és kiskereskedelmi termékforgalom, de újabb számokat kapunk az első féléves lakásépítésekről és az építési engedélyekről is.
Makro / Külgazdaság Lehullhat a lepel Észak-Korea évtizedes titkáról? 
Privátbankár.hu | 2018. június 11. 13:49
Amerika és Korea közeledése gazdasági szempontból is komoly információmegosztással járhat.
Makro / Külgazdaság Minden napra egy adat – mi vár ránk a jövő héten? 
Privátbankár.hu | 2018. március 4. 08:44
Rengeteg makrogazdasági esemény várható a jövő héten, egyebek mellett képet kapunk a januári kiskereskedelmi, ipari termelési és külkereskedelmi statisztikák mellett a tavalyi negyedik negyedéves GDP részletes adatáról, valamint inflációs és államháztartási adatokat is jelent a KSH.
Makro / Külgazdaság Nem akármilyen hét jön: sokáig fogjuk emlegetni  
Privátbankár.hu | 2018. február 4. 10:58
Jó néhány makrogazdasági adat jön a jövő héten, közülük több olyan, amely egész éves eredményt mutat.
Makro / Külgazdaság Valóra vált Orbán Viktor álma  
Privátbankár.hu | 2018. január 30. 12:01
Tovább csökkent a munkanélküliség 2017-ben, idén azonban már csak minimális csökkenés várható a mutatókban. Ez már gyakorlatilag a teljes foglalkoztatottság.
Makro / Külgazdaság Telepakolták a naptárunkat, mégsem mi mozgatjuk majd a kereskedést 
Privátbankár.hu | 2018. január 14. 08:41
Magyar makroadatból viszonylag kevés érkezik majd a jövő héten, a KSH a kereskedelmi szálláshelyek és az építőipar novemberi teljesítményéről jelent majd, de képet kapunk a mezőgazdasági termelői árakról és az átlagkereset alakulásáról is. Külföldön nagyobb lesz a pörgés, a nagybankok jelentéseivel indul a negyedéves gyorsjelentési szezon Amerikában.
Makro / Külgazdaság Vésd fel a naptáradba! Rengeteg izgalmas adat jön a héten 
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 12:03
A jövő héten sem fogunk unatkozni, az október beköszöntével rögtön az első héten számos fontos adat érkezik majd a gazdaságból. Szó lesz az ipari termelés teljesítményéről, de képet kapunk arról is, hogy hogyan teljesített a kiskereskedelem. Lesz állampapír-aukció, készletezési adatok, de megtudjuk, hogyan sáfárkodott a kormány és hogy hogy teljesít a külkereskedelem is.
Makro / Külgazdaság Nem fogunk unatkozni - mi vár ránk a jövő héten? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 24. 15:10
Nem sok, az igaz, de cserébe fontosak: szó lesz a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről, és megtudjuk, hogyan teljesített az ipar az elmúlt hónapban. A gazdáknak is érkeznek fontos hírek, kiderül, mennyire volt eredményes az idei aratás, de arról is érkezik jelentés, hogy hogyan teljesített a kormányzati szektor az elmúlt negyedévben. Makronaptár.
Makro / Külgazdaság Pörgős hetünk lesz – minden napra jut valami izgalom  
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 10. 12:03
Igazán fontos makrogazdasági adat kevés érkezik a jövő héten, egyebek mellett megtudhatjuk, hogyan teljesítettek a hazai szállodák a nyáron, valamint érkezik az ipari termelés második becslése is. A hét második fele a mezőgazdaságé és az építőiparé lesz, de érkezik majd adat Németországból, míg Amerikát az inflációs adat tarthatja lázban. Makrokörkép.
Makro / Külgazdaság A kánikula a legkisebb gondunk – sűrű hete lesz a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 6. 10:12
Nincs idő lazsálni és hűsölni, hisz a gazdaság a hőség ellenére sem áll meg, így rengeteg makrogazdasági adatra számíthatunk a jövő héten. Lesz szó ipari termelésről és az államháztartási adatokról, de megtudhatjuk, hogyan teljesített a külkereskedelem, a turizmus és az építőipar is, számos egyéb adattal egyetemben. Mutatjuk, mi mozgatja jövő héten a kereskedést.
Makro / Külgazdaság Mivel indul június első hete? Belenéztünk a naptárba 
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 13:58
Ami már most látszik, kevés fontos makrogazdasági adatot közöl jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal, a beruházások első negyedéves adata mellett az ipari termelői árakról és a márciusi külkereskedelemi forgalomról jelenik meg statisztika. A képviselők is csak négy napot üléseznek a következő két hétben. Napról napra: ez vár ránk június első napjaiban.
Makro / Külgazdaság Mennyit keresnek a magyarok és mire költik? Most megtudod!  
Privátbankár.hu | 2017. március 19. 13:01
Kevés makroadat lesz a jövő héten, és azoknak sem lesz sok hatásuk a piacra. A statisztikai hivataltól legalább megtudjuk, hogyan alakult a magyarok fizetése és részletes kiskereskedelmi adatok is megjelennek, míg a jegybank a tavalyi utolsó negyedéves fizetési mérleg adatokat publikálja. Napról napra - itt van, mi vár ránk a következő napokban.
Makro / Külgazdaság Végre jön az uniós pénz - így nem köröznek le a versenytársak? 
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 08:12
Idén 3%-os, vagy kissé magasabb lehet a magyar GDP növekedése a GKI szerint, a beruházások méretes zuhanása után pedig az uniós pénzeknek köszönhetően szintén növekedés jöhet.
Makro / Külgazdaság Kövér gáz a kanyarban – tényleg kilőhet a magyar gazdaság? 
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 13:32
Most csak átmeneti lassulásról van szó, jövőre már látványosan nőni fog a gazdaság – legalábbis a Takarékbank elemzői szerint.
Makro / Külgazdaság Ilyen hetünk is ritkán van, mint amilyen jön 
Privátbankár.hu | 2016. június 12. 13:33
Kevés fontos makrogazdasági adat lesz a jövő héten. Napról napra ez vár ránk a következő napokban.
Makro / Külgazdaság Hatalmas pakkot kapunk – egész héten ezt fogjuk emlegetni  
Privátbankár.hu | 2016. június 5. 08:01
Rengeteg mindent megtudunk jövő héten a magyar gazdaság állapotáról. Privátbankár-Árkosár felmérésünkből kiderül, hogyan alakulnak az árak a boltokban, de ezen kívül makronaptárban szerepel még a májusi inflációs és az áprilisi ipari termelési adatok is, de az idei első negyedéves bruttó hazai termék adat második becslése is megjelenik. Napról napra: mire figyeljünk a jövő héten?
Makro / Külgazdaság Öveket becsatolni! Elképesztő pakkot kapunk a héten 
Privátbankár.hu | 2016. január 3. 14:08
Itt az új év, nem csoda, hogy beindul az élet újra. Unatkozni biztosan nem fogunk, mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium az államháztartás központi alrendszerének 2015. évi alakulásáról ad ki gyorstájékoztatást, valamint ipari, kiskereskedelmi és munkaerő-piaci adatok is megjelennek a jövő héten.
Makro / Külgazdaság Jön a szuperhét: annyi minden történik, hogy csak kapkodja majd a fejét 
Privátbankár.hu | 2015. november 8. 08:57
Végre bőven lesz miből válogatni, gyakorlatilag minden napra jut egy fontos hazai makroadat, legyen itt szó akár az inflációs számról, a külkereskedelmi termékforgalomról, az építőipari termelésről, vagy éppen az aktuális negyedévi bruttó hazai össztermék első becsléséről.
Makro / Külgazdaság Rajtuk a világ és Európa szeme 
Privátbankár.hu | 2015. október 11. 15:27
Euróövezeti ipari termelésről, fogyasztói árindexről is lesz jövő héten adat.
Makro / Külgazdaság A nap, amikor az egész világ szeme Amerikán lesz 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 13. 12:05
Több piacmozgató potenciállal bíró makrogazdasági adat is megjelenik a héten, de a fő esemény a Fed szeptemberi kamatdöntő ülése lesz.
Makro / Külgazdaság Ezektől jössz lázba majd: mutatjuk, mi várható a héten! 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 13. 08:52
Kicsit nyugodtabb hétre számíthatunk, már ami a különböző KSH-információkat illeti. Viszonylag kevés hazai makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, ráadásul azok sem lesznek majd piacmozgató hatásúak. Erre lehet számítani a héten:
Makro / Külgazdaság Itt a szuperhét: megint hihetetlen pakkot kapunk 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 9. 09:32
Megint lesz mit várni a héten, rengeteg új szám érkezik majd. A második negyedéves magyar GDP-adat lesz a befektetők figyelmének középpontjában a jövő héten, infláció is lesz, de ezek mellett több más makrogazdasági adat is megjelenik.
Makro / Külgazdaság Spanyolok, németek, munkanélküliek - ilyen lesz a hét Európában 
Privátbankár.hu | 2015. július 26. 14:02
Nem bővelkedik európai makrogazdasági adatokban a jövő hét, szakértők szerint a következő napok egyik leginkább figyelemmel kísért országa Spanyolország lesz.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanás mellett rengeteg fontos adat jön a tőzsdékre 
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 08:27
Csökkenéssel nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék, követve New Yorkot, ahol előző nap a kereskedés utolsó órájában fordultak mínuszba a mutatók.
Pénzügyi szektor Nem jön érdekes adat, de kiderül mennyit költ az Orbán-kormány 
Privátbankár.hu | 2015. március 28. 14:39
A jövő héten megjelenő hazai makrogazdasági adatok egyike sem lesz piacmozgató hatású, így leginkább a külföldi piacok hangulata és a nemzetközi események alakíthatják a hazai piaci folyamatokat.
Makro / Külgazdaság Ezek miatt az adatok miatt lehet izgulni jövő héten 
Privátbankár.hu | 2015. február 28. 15:38
Az európai és az amerikai gazdaság helyzetének felmérésére lehetőséget adó foglalkoztatási adatok, valamint feldolgozóipari és szolgáltatóipari BMI-mutatók özöne mellett az EKB kamatdöntő ülése befolyásolhatja a jövő héten a befektetői döntéseket az értékpapír piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Túszdráma rontotta az amúgy sem jó hangulatot 
Privátbankár.hu | 2014. december 15. 08:37
Csökkenéssel indulhat a kereskedés hétfőn a vezető európai értéktőzsdéken, miután Ausztráliában erősödött az eladási hullám. Ázsiában sem fényes a helyzet.
Makro / Külgazdaság Csak sütizni és kávézni ülnek össze Matolcsyék, vagy meglepetés is lesz?  
Privátbankár.hu | 2014. december 14. 13:21
Nem várható sok izgalom a jövő héten a hazai makroadatok terén. Bár kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az idei utolsó kamatdöntő ülését tartja, elemzők most sem számítanak további kamatvágásra. Vagy mégis okoz meglepetést a jegybank? Napról napra: ez vár ránk a jövő héten.
Makro / Külgazdaság Az utolsó hajrá: csak győzzük szusszal az ünnepek előtti hetet  
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 13:35
A következő héten tartja az év utolsó kamatdöntő ülését az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) és a japán központi bank (BoJ) is, emellett az európai és az amerikai inflációs számok lehetnek a legfontosabb makrogazdasági adatok.
Makro / Külgazdaság Már most látszik: nem lesz unalmas a jövő hetünk  
Privátbankár.hu | 2014. december 6. 15:24
Több piacmozgató makrogazdasági adat jelenik meg világszerte, az inflációs jelentésekből és a külkereskedelmi forgalmat mérő statisztikákból lesz több a szokásosnál. Napról napra: mutatjuk, mi vár ránk.
Makro / Külgazdaság Erre fogják felkapni a fejüket a bizonytalan befektetők 
Privátbankár.hu | 2014. november 17. 08:03
Ezen a héten az euróövezeti teljesítménymutatókra és az amerikai inflációs adatokra lesz érdemes odafigyelni.
Makro / Külgazdaság Kifutón a magyar makroadatok 
Privátbankár.hu | 2014. november 9. 15:20
Az őszi divathetek mintájára, makrogazdasági adat-nagyhét lesz a jövő héten: egy sor adat mutatja be, hol tart a magyar gazdaság.
Makro / Külgazdaság Indul a hírdömping: forintmozgató hírek is jönnek 
Privátbankár.hu | 2014. október 11. 14:55
Sűrű hetük lesz a piaci elemzőknek Európában és az Egyesült Államokban is. Európában sok makrogazdasági adat, köztük több inflációs jelentés lesz, Amerikában pedig sorra jelentetik meg legújabb pénzügyi eredményeiket a fontosabb vállalatok.
Makro / Külgazdaság Már most biztos: nem lesz unalmas a jövő hét  
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 27. 14:47
Kétség kívül az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése lesz a legfontosabb piacbefolyásoló tényező a jövő héten, de nem várható hiány egyéb, fajsúlyos makrogazdasági adatokból sem.
Makro / Külgazdaság Takarékbank: odébb van az a felminősítés! 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 12:32
Sikerriportnak is tűnhet a Takarékbank új makrogazdasági prognózisa, ugyanakkor a végén az elemzők hozzáteszik: az államháztartás mozgástere szűk marad és a hitelminősítők is találnak majd kockázatot, ami miatt óvatosak lesznek a felminősítéssel.
Makro / Külgazdaság Devizahitelek, fizetések, hitelminősítés: mire kell figyelni a héten? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 14. 16:08
Kevés hazai makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, így elsősorban a külföldi adatok lehetnek hatással a magyar eszközök árfolyamára is. Emellett várhatóan fókuszban lesznek a devizahitelek szabályozásával kapcsolatos hírek is, miután a kormány pénteken benyújtotta az elszámolásra vonatkozó törvényjavaslatot. És a Standard & Poor's-ra is érdemes lesz figyelni.
Makro / Külgazdaság Itt a remek folytatás: nyolcéves csúcson a magyar GDP 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 14. 09:03
Erre senki sem számított, meglepően jó lett a magyar második negyedéves GDP. Az elemzői konszenzus 3,5 százalékos növekedést várt, ennek ellenére 3,9 százalékkal nőtt az éves hazai bruttó termék. Ez a növekedési ütem 8 éves rekordnak számít.
Makro / Külgazdaság Ma kiderül, van-e mit a tejbe aprítaniuk a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2014. május 6. 07:33
A kiskereskedelem márciusi adatait teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Makro / Külgazdaság Egymást érik a remek magyar adatok - hogy csináltuk és hogyan tovább? 
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 06:24
A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az év eleji kedvező növekedési és inflációs adatok nagyrészt átmeneti tényezőknek köszönhetők, ugyanakkor az év egészében a gazdasági növekedés valamivel dinamikusabb, az áremelkedés alacsonyabb lehet a GKI által korábban vártnál.
Makro / Külgazdaság Jobb bent, mint kint: nem állt meg a világ egyik fele 
Privátbankár.hu | 2014. április 8. 14:34
Kitart a gazdasági növekedés a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban a szervezet havi rendszerességgel számolt CLI konjunktúramutató (Composite Leading Indicators) szerint.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG