<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p
Persze érdemes a lehető leghasznosabban elkölteni a felvett pénzt. Szubjektív listánk következik a vásárlási szezon és az ünnepek tiszteletére, mert bizony van olyan helyzet, amikor abszolút van létjogosultsága egy hitelnek is a vásárlásnál, ha máshogy nem megy.

Ha egyébként sem engedhetjük meg magunknak, eszünk ágába se jusson hitelből venni ajándékokat - hangzik az örökbecsű mondás, hiszen az senkinek sem jó, ha olyan pénzből vásároljuk meg a sokadik 4K-s tévét, amelyet később sehogy sem tudunk visszafizetni a keresetünkből. De vajon mindig tartanunk kell magunkat ehhez a szabályhoz? A hitel tényleg csak árthat, ha vásárolni akarunk?

A kép azért ennél árnyaltabb. Bár valóban nem tanácsos úgy belebonyolódni egy hitelügyletbe, hogy nem vagyunk biztosak a visszafizetésben, nagyot változtathat a hitelfelvétel megítélésén a cél, amire fordítani akarjuk a kölcsönt. Indokolt lehet abban az esetben kölcsönből finanszírozni az ajándékot például, ha tudjuk: az, amit veszünk, hozzásegíti a megajándékozottat ahhoz, hogy többet keressen és ebből jobb életet építhessen magának és családjának. A Bank360 szakportál segítségével mutatunk néhány egyszerű ajándékpéldát, amellyel ez a cél is megvalósítható.

1. Laptop - gyorsabban, több pénzt egy erőművel

Tipikusan ilyen ajándék egy hordozható számítógép, vagy munkaállomásként is használható tablet. Egy egyszemélyes online vállalkozás elindításához például ma már jószerével semmilyen más eszközre nincs szükség, csak egy interneteléréssel rendelkező laptopra. Hatékonyabban, gyorsabban, egyszerűbben végezhetünk vele munkát, mint egy régebbi asztali gépen. Egy modern, jól felszerelt laptoppal képesek lehetünk gyorsabban dolgozni vagy magasabb minőségű munkát elvégezni. Mindkét eset növelheti a bevételeinket, ha a laptopot valóban munkára használjuk.

2. Autó - legyen stresszmentes a közlekedés

Egyértelmű: egy használt autó is segíthet, ha akár a munka, akár a családi élet megkívánja a rugalmasságot és gyors helyváltoztatást. Könnyebben szervezhetünk és remélhetőleg a közlekedés is stresszmentesebbé válik. Persze azt ne feledjük el, hogy a kiszemelt autónak fenntartási költségei is vannak és tankolni is kell, így mindenképpen számoljunk utána, hogy belefér-e a havi költségvetésbe a várható extra kiadás.

3. Kurzusok, tanfolyamok - maradjunk felkészültek

A tudásba fektetett pénz térül meg a legjobban. És valóban: ismereteink fejlesztésévél, a tudásunk elmélyítésével nagy előnyünk lehet a munkaerőpiacon és többet kérhetünk el a hozzáadott érték miatt. Szeretnénk sok pénzt keresni? Érdemes lehet egy intenzív kurzuson programozást tanulni. Szeretnénk magabiztosabbak lenni a pénzügyekben? Válasszunk valamilyen gazdasági képzést! Nyelvi akadályai vannak a bővülésnek? Rengeteg nyelvtanfolyam közül választhatunk! A tudásnak azonban ára van, itthon rendesen meg is kérik a nevesebb képzésekért. Ha szintet akarunk lépni szakmailag, de nem engedhetjük meg a jelenlegi anyagi helyzetünk alapján, érdemes a családnak közösen vállalnia hitel kockázatát, hiszen hosszú távon kifizetődik, ha egy minőségi képzésen, tanfolyamon vehetünk részt, akár hitelből is.

4. Konferencia, kapcsolatépítés - a megfelelő emberek később jól jöhetnek

Szintén nagy előnyt jelenthet egy erős kapcsolati háló kiépítése. Ennek legegyszerűbb módja a szakmai konferenciákon való részvétel, azonban itt is akadályt jelenthet ezek költsége. A jegy akár több százezer forintba is kerülhet, arról nem is beszélve, hogy a nívósabb rendezvények, amelyeken a szakmánk nemzetközi nagyágyúi is részt vesznek, jellemzően külföldön vannak. Bajban lehetünk tehát, ha a munkáltatónk nem fizeti az utazást és a jegyet, de személyesen akarunk találkozni azokkal, akiktől még van mit tanulni és jól jöhet a jövőben az ismeretségük. Ilyen esetekben is segíthet egy szabad felhasználású személyi kölcsön, ha van olyan családtagunk, aki ügyesen és hatékonyan épít új üzleti kapcsolatokat.

5. Hatékonyabb műszaki cikkek - spóroljunk, a környezetnek is jót tesz

Két módja van annak, hogy több pénzünk maradjon a hó végén és hamarabb vissza tudjuk fizetni a hitelt: fentebb már részleteztük, hogy milyen hitelcélok segíthetnek abban, hogy több pénzt keressünk, de jobb híján finanszírozhatunk hitelből olyan ajándékokat is, amelyek a spórolást segítik. Ilyen eszközök például az energiahatékony műszaki cikkek, mint például egy jobb hűtő vagy mosógép. Ilyen eszközök használatával látványosan spórolhatunk a rezsiköltségen. Az így megmaradó összeget fordíthatjuk a hitel előtörlesztésére, majd pedig félretehetjük vagy gyűjthetünk más célra. Ha nagyobb átalakításon gondolkozunk, szép családi ajándék lehet a fűtésrendszer lecserélése vagy a lakás felújítása, amivel hosszú távon akár havi több tízezer forintot is spórolhatunk.

Így érdemes kölcsönt választani

Ha hitelhez nyúlunk, válasszuk a legkedvezőbbet! Így is csökkenthetjük a kockázatot, hiszen egy kiszámítható, kedvező kamatozású kölcsönnel egyszerűbben tervezhetjük meg a visszafizetést. Ehhez ideális segítség a személyi kölcsön kalkulátor a Privátbankár.hu-n. Az ajánlatokat saját igényeink szerint rendszerezhetjük attól függően, hogy mekkora összeget szeretnénk felvenni, mekkora THM-mel és milyen törlesztőrészlet fér bele a család büdzséjébe. Érdemes alaposan körülnézni, hiszen két hasonlónak tűnő ajánlat között akár több tízezer forintos különbség is lehet, ha a teljes visszafizetendő összegeket hasonlítjuk össze.

A legfontosabb a megfontoltság

A karácsonynak nem kell feltétlenül a drága ajándékokról szólnia, eltelhet anélkül is, hogy felesleges holmikra költünk. Azonban a fenti példákból is látható, hogy vannak olyan esetek, amikor igenis hasznosnak bizonyul pénzügyi szempontból egy-egy termék, akár személyi kölcsön felvételével is. A Bank360 szakértői ugyanakkor megjegyzik: érdemes alaposan átgondolni és legalább annyira utánajárni az elérhető ajánlatoknak, mint ahogy laptopot vagy mobiltelefont.

Hol a legalacsonyabb a törlesztőrészlet? Melyik hitelt válasszam?
Használja új kalkulátorunkat! >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Az egy dolog, hogy tavaly az internetre költözött a magyar, de a járvány elültével vajon ott is marad?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 4. 16:11
A koronavírus miatt a digitális érettség sok területen több évet ugrott előre az időben, ugyanis a magyarok 40 százaléka próbált ki új online szolgáltatásokat az elmúlt évben. A kísérletezők háromnegyede elégedett: legalább egyet a jövőben is használni fog. Az online távmunkára sokan hosszabb időre rendezkedtek be az új élethelyzet miatt, az érdemben válaszoló magyarok 63 százaléka részben vagy teljesen a home office-t választaná továbbra is – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb kutatásából.
Személyes pénzügyek Hány telefonfülke van még az országban és mennyit használják őket?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 23. 10:01
Folyamatosan csökken a nyilvános telefonfülkék száma, de még mindig rendszeresen használják azokat, havonta átlagosan ötven hívást indítanak egy-egy nyilvános készülékről.
Személyes pénzügyek Melyik éri meg jobban? A fogyasztóbarát személyi hitel vagy a hagyományos?
Privátbankár.hu | 2021. július 20. 16:37
A Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsön számos olyan jellemzővel bír, ami miatt kedvezőbb egy hagyományos személyi kölcsönnél, a Nemzeti Bank korábbi közlése alapján az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik minősített volt. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel lehet hagyományos, illetve fogyasztóbarát hitelhez jutni júliusban, és jobban megéri-e az új konstrukció.
Személyes pénzügyek A válság ellenére is új történelmi csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma
Eidenpenz József | 2021. július 20. 12:00
Annak ellenére, hogy a koronavírus-válságnak még koránt sincs vége, és nem a legjobb évként fog bevonulni a turizmus történetébe sem a 2021-es, az Ausztriában dolgozó magyarok száma új történelmi csúcsra emelkedett. Messze a magyarok kapták a legtöbb állást júniusban, amihez hozzájárulhat, hogy osztrák dolgozókból egyre kevesebb van. Az országban azonban megint szigorítanak, így a nyár második fele erősen kérdéses.
Személyes pénzügyek Magyarország sem marad ki az időjárás okozta károkból
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 16:27
A Generali Biztosító adatai szerint július második és harmadik hétvégéjének viharai után eddig közel 5500 bejelentés érkezett, összesen 1,5 milliárd forint értékben. 
Személyes pénzügyek Ráerősített az öngondoskodás iránti igényre a járvány
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 15:12
Egyre többen veszik saját kezükbe az egészségügyi öngondoskodás kérdését – derült ki a Pénztárszövetség első negyedéves eredményeiből. A hosszú távú, nyugdíjcélú megtakarítások mellett tavaly és a 2021-es év első negyedévében a több mint 930 ezer egészségpénztári tag 8 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapította egészségügyi célú befizetéseit, ami rekordösszegnek számít az elmúlt 20 év első negyedéveit tekintve.   
Személyes pénzügyek Jól meglökte a koronavírus az asztali számítógépek iránti keresletet
MTI | 2021. július 19. 12:20
Az elmúlt három negyedévben világszerte szépen nőttek a PC-eladások, igaz, a lendület így a végére épp hanyatlásnak indult.
Személyes pénzügyek Két bank is a babaváró hitel növekvő folyósítását jelezte
MTI | 2021. július 14. 06:24
Jelentős növekedésről számolt be a babaváró hitelek folyósításában két pénzintézet.
Személyes pénzügyek Még hogy válság? Egy év alatt közel 900 milliárddal tollasodtak meg a hazai gazdagok - itt a legfrissebb privátbanki körkép!
Csabai Károly | 2021. július 12. 05:21
Nemcsak a meglévő ügyfelek számláját gyarapították a koronavírus-járvány utáni első sokkot követően jelentősen felpattant árfolyamok. Hanem a friss pénzek is, vagyis, hogy több mint másfélezren döntöttek úgy, ezentúl a pénzeik fialtatását profikra bízzák. Mindezek következtében június végén közel 47 ezer számlán már 7 ezer milliárd forintos magánvagyont kezeltek a hazai privátbankárok, akik 30 millió forint alatt szóba sem állnak módosabb honfitársainkkal, a többségnél azonban 100 millió a beugró. Egyéb érdekességek is kiderülnek a legfrissebb körképünkből.
Személyes pénzügyek Az itthon nyaraló magyarok közel fele 50 ezer forintnál kisebb büdzsével tervez
Privátbankár.hu | 2021. július 8. 12:29
32 százalékuk pedig 50 és 100 ezer forint közötti vakációs költségvetéssel számol idén.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos