Ajándék
Makro / Külgazdaság Amikor el lehet felejteni a garasoskodást: hogyan ajándékoznak az ultragazdagok? 
Buksza blog | 2023. december 25. 11:44
Az átlagemberek a világ leggazdagabb országában is olyan ajándékokról álmodnak, amilyenekről bármely más országa polgárai, ám vannak, akik olyasmit ajándékozhatnak, ami nem fér el a karácsonyfa alatt.
Személyes pénzügyek Az érintésmentes fizetés a menő a karácsonyi vásárlásnál is 
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 09:42
A 27-35 éves korosztály a legcéltudatosabb a karácsonyi bevásárlás tekintetében – derült ki a Magyar Bankholding által készített reprezentatív piackutatásból. Idén karácsonyi ajándékokra a válaszadók 20 és 30 ezer forint közötti összeget terveznek költeni, és a lakosság több mint egyharmada már a karácsony előtti hónapokban elkezdett anyagilag készülni az ünnepekre. A fiatalabb válaszadók a hitelkártyakeretük nagy részét tervezik felhasználni az ajándékok vásárlásához, és főként illatszereket, okostelefont és ruhaneműt vásárolnak hitelre.
Személyes pénzügyek A magyarok kétharmadának szegényesebb lesz az idei karácsonya a tavalyinál 
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 10:59
Egy felmérésben megkérdezettek több mint fele kevesebbet költ idén ajándékra, mint szeretne.
Vásárló A karácsonyi ajándékon is spórolnak a magyarok  
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 14:53
Kevesebb ajándékot vesznek a magyarok idén karácsonyra, és 7 százalékuk senkinek nem ad ajándékot - derült ki a Yettel országos reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek Kiderült, mit szeretnénk kapni leginkább karácsonyra 
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 11:36
Az idén az emberek a korábbinál hamarabb elkezdték intézni karácsonyi bevásárlásaikat, az Oracle Retail fogyasztói kutatása szerint a vevők 14 százaléka többet is hajlandó fizetni a gyorsabb vagy garantált szállításért, mások pedig, 29 százalékuk, a kényelmesebb módját választják az ajándékozásnak és ajándékkártyát vesznek konkrét tárgyak helyett.
Vállalat Erre érdemes figyelni, ha a weben vásárolunk ajándékot 
Király Béla | 2020. december 5. 10:40
Az idei évben a karácsonyi vásárlásokra is kihat a koronavírus-járvány. Sokan a vásárlásaikat online intézik, ez azonban nem várt problémákat okozhat, ha az utolsó pillanatra halasztaná valaki az ajándékok beszerzését.
Vásárló 1200 milliárdot elköltöttünk volna? 
Privátbankár.hu | 2018. december 24. 10:57
Becslések szerint 1200 milliárd forintot költöttek idén decemberben a magyarok az üzletekben, ez 6 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakánál.
Személyes pénzügyek Nem bűn hitelből vásárolni ajándékot 
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 16:59
Persze érdemes a lehető leghasznosabban elkölteni a felvett pénzt. Szubjektív listánk következik a vásárlási szezon és az ünnepek tiszteletére, mert bizony van olyan helyzet, amikor abszolút van létjogosultsága egy hitelnek is a vásárlásnál, ha máshogy nem megy.
Vásárló Tényleg ilyen sok ékszert adtak karácsonyra? 
Privátbankár.hu | 2018. január 17. 16:44
Megugrott a legendás Tiffany's forgalma november-decemberben.
Személyes pénzügyek Büntetés kerül a fa alá? Az ajándékod után is adóznod kellene 
Privátbankár.hu | 2017. december 16. 10:18
Ha 150 000 forintnál drágább ajándékot adsz, azt már illetékköteles.
Vásárló Jön a karácsony: figyelj oda, hogy ne legyen rémálom az ajándékvásárlásból! 
Privátbankár.hu | 2017. december 7. 20:20
Közeleg a nagy karácsonyi vásárlási láz, ilyenkor hagyományosan rengeteg pénzt szórnak el a magyarok. De mire figyeljünk oda a bankkártyás fizetéskor, és mit érdemes tudni az ajándékvásárláshoz felvett hitelekről? Legújabb videónkból ez is kiderül.
Vásárló A fekete pénteknél és a karácsony előttinél is durvább leárazás jöhet 
Privátbankár.hu | 2017. december 3. 10:53
A vásárlás és pénzköltés új ünnepe honosodott meg Magyarországon a fekete péntekkel, de nehogy azt higgyük, ettől majd kevesebb pénzt költünk decemberben - a legnagyobb akciók pedig egyenesen karácsony után és januárban jönnek majd.
Vásárló Valentin-nap - tényleg ennyire nincs semmi ötletük a magyaroknak? 
Privátbankár.hu | 2017. február 12. 10:14
Idén is desszertet kapsz. Meg virágot. Meg szív alakú párnát. És Love feliratú plüssmackót.
Vásárló Karácsony utáni lidércnyomás – mutatjuk, hogyan cseréld vissza az ajándékokat! 
Privátbankár.hu | 2016. december 27. 20:01
Ajándékozni mindig öröm, hát még ajándékot kapni! A nagy ünnepi felhajtásban azonban könnyen óhatatlanul félresiklik valami, például kétszer kapjuk meg ugyanazt a terméket, esetleg rossz méretet kapunk a ruhából, vagy hibás konyhai ketyerét. Hogyan ne őrüljünk meg a cserében, és milyen jogaink vannak ebben az esetben? A Fogyasztóvédelem tanácsaiból szemezgettünk.
Vásárló Furcsa hagyomány - te töltenéd a karácsonyt gyorsétteremben? 
Balkó Rita | 2016. december 24. 18:02
Minden családnak és minden országnak megvannak a maga karácsonyi szokásai, jó részük fedi is egymást a keresztény hagyományoknak köszönhetően. Ázsiában azonban, ahol alapvetően kis létszámú a keresztény lakosság, egészen másképp ünneplik a karácsonyt. Mi köze például a szerelmespároknak, vagy a KFC csirkének Jézus születéséhez? A Japánspecialista karácsonyi körképéből szemezgettünk.
Vásárló Szerinted okos játékot vettél a gyereknek? Vigyázz, mit mondasz előtte! 
Privátbankár.hu | 2016. december 24. 15:10
Újabb kisgyerekeknek szánt játékokról derült ki, hogy túl sok személyes adatot gyűjtenek össze, és azokat külső szolgáltatóhoz továbbítják. Marketingcélokra remekül felhasználható információkról beszélgetnek a gyerekek robotjaikkal és okosbabáikkal,
Vásárló Indul a karácsonyi diliház – te megvetted már az ajándékokat? 
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 08:11
Már készülnek a boltokban az igazán nagy ajándékvásárlási rohamra, óriási lesz a forgalom.
Vásárló Szeretsz olcsón vásárolni? De 6 dolgot soha ne vegyél outletben! 
BR | 2016. december 12. 10:42
Ki ne szeretne márkás ruhákat, kütyüket szerezni töredék áron? A különböző kifutó termékeket árusító outletek nem csak nyugaton, nálunk is nagyon népszerűek, mielőtt azonban megrészegülünk az akár 80 százalékos kedvezménytől, nem árt ha szétnézünk, hol és mit vásárolunk. Összeszedtük azt a hat dolgot, amit hiába árulnak outletben, valószínűleg rosszabbul jársz, mintha a plázában vetted volna.
Mokk Jogosan köthetjük feltételhez a karácsonyi ajándékot – akár vissza is kérhetjük 
Dr. Kuti Szilvia | 2016. december 12. 06:06
Anikó és Tibor úgy döntöttek, segítik tanulmányaiban jól haladó keresztfiukat, Pétert, ezért tavaly karácsonyra egy használt autóval ajándékozták meg, hogy a fiú könnyebben közlekedhessen a lakhelyétől távoli egyetemére. A kulcs átadásakor azonban figyelmeztették: az autót azért kapja, hogy ezzel is egyszerűbb legyen elvégezni az iskolát, így csak abban az esetben tarthatja meg az ajándékot, ha a terveknek megfelelően, tavasszal lediplomázik. Péter azonban elhanyagolta tanulmányait, így a diplomáját még a mai napig sem vette át. Keresztszülei most úgy gondolják, hogy bár csak szóban egyeztek meg az ajándékozás feltételeiről, az autó részükre visszajár.
Vásárló Mi lesz a fa alatt? Itt van, mennyit költenek karácsonyi ajándékra a magyarok  
Privátbankár.hu | 2016. december 10. 09:15
Közeleg a karácsony, mindenki ajándékok után kutat. Vajon mik a legnépszerűbb termékek? Mikor kezdjük el a vásárlást? Mennyit tervezünk költeni, és vajon miből? Ami már most látszik, a mobiltelefonok népszerűsége idén is töretlen, de mely termékek kerültek még fel idén a magyarok kívánságlistájára?
Vásárló Interneten rendelted az ajándékot? Ennek örülni fogsz 
Privátbankár.hu | 2015. december 11. 08:00
A Magyar Posta növelte kapacitását és felkészült az év végi ünnepekhez kapcsolódó forgalom emelkedésére.
Vásárló Nem jött be a karácsonyi ajándék? Passzolja tovább nyugodtan! 
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 18:03
Ki nem kapott még olyan ajándékot, aminél már a kibontás pillanatában azon gondolkozott, hogyan ajándékozhatná tovább? Egy amerikai házaspár megtalálta a megoldást, az ötletük egyre népszerűbb az egész világon.
Vásárló Horrorfilmes karácsony - lehet, hogy az ön díszei is innen vannak? 
Privátbankár.hu | 2014. december 23. 20:58
A Télapó műhelyéről mindenkiben elég idealizált kép él, a valóság ennél sokkal durvább. A Guardian képeit elnézve mindenhol vöröset látni, egy jobb horrorfilm díszleteinek is elmenne. Ki gondolná, hogy valójában ebben a gyárban készül a karácsony nagy része?
Vásárló Sláger-ajándékok, ötvenezres költés: így karácsonyoztak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. február 3. 14:08
Több mint 30 ezer forintot költöttünk átlagosan ajándékra, és még ehhez jött az ünnepi készülődés költsége. A magyarok fele többet szeretett volna költeni, de kevesen nyúltak hitelhez - megvan, mik voltak a slágerajándékok.
Vásárló Na akkor számoljunk: mennyit költöttél ajándékra? 
Privátbankár.hu | 2013. december 25. 08:00
Egy friss kutatás szerint 20%-kal többet költött az idei karácsonyra a magyar lakosság a két évvel ezelőttihez képest; 7 ember kapott ajándékot az átlagmagyar átlagkarácsonyán.
Vásárló Nagyon sok karácsonyfa alatt nem lesz ajándék 
Privátbankár.hu | 2013. december 21. 15:10
A magyar háztartások nyolcada nem vásárol karácsonyi ajándékot az idén, de akik vásárolnak, azok általában ugyanannyit gondolnak költeni, mint tavaly .
Vásárló Kiderült, mennyit költenek a fiatalok ajándékra 
Privátbankár.hu | 2013. december 13. 13:00
A K&H pályakezdők jóléti index felmérésében megkérdezett fiatalok közel fele ugyanannyit, 22 ezer forintot költ ajándékokra, mint tavaly. Az ünnep a fiatalok többségének nem a túlköltekezésről szól.
Vásárló Külföldről jön a karácsonyi ajándék? Ezt kell tudni! 
Privátbankár.hu | 2013. november 19. 13:00
Aki külföldről postán árut rendel, a kellemetlenségek megelőzése érdekében jó, ha tisztában van a legfontosabb szabályokkal. Ezekre most a NAV és a Magyar Posta közös sajtótájékoztatón hívta fel figyelmet. Mi után mennyit kell fizetni? Milyen papírokra adatokra van szükség a küldeményeken? Mi van, ha EU-s országból rendelek?
Adó Lehet menni a kasszához: visszajár a visszamenőleges illeték! 
Privátbankár.hu | 2013. június 25. 09:57
Akár 20 évre visszamenőleg is megadóztathatták a pénzajándékokat egy jogszabály alapján. Egy módosítással azonban most változtattak ezen. A visszamenőlegesen beszedett illeték visszajár, de ez nem automatikus, kérelmezni kell! Figyeljen az elévülési időre is!
Adó Így változnak az illetékek - ki nyer rajta, és ki fizet rá? 
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 13:48
Január elsejétől hatályba léptek az illetéktörvény módosításai, amelyek összességében egyszerűsödést hoznak több ponton, miközben megszűnnek illetékkedvezmények, ami kellemetlen meglepetéseket is okozhat. Emelkedik például a lakásvásárlások illetéke, viszont egyszerűsödik a helyzet öröklés és ajándékozás esetén, a takarékbetét ajándékozás azonban illetékkötelessé válik.
Személyes pénzügyek Éljen az illetékmentesség: egyre többen ajándékoznak ingatlant 
Privátbankár.hu | 2013. január 12. 10:43
Ingatlanajándékozási hullám söpört végig Magyarországon az elmúlt négy évben. Sokan nem bízzák a végrendeletre vagyonuk sorsát, inkább még életükben elrendezik dolgaikat, ha már illetékmentes.
Vásárló Itt vannak az új Erzsébet-utalványok  
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 14:40
Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétől az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.
Vásárló A használhatatlan ajándékok ünnepe? 
Privátbankár.hu | 2012. december 24. 12:30
Egy online felmérésből kiderült, hogy a válaszadók közel egynegyede csak ritkán, vagy soha nem olyan ajándékot kap, amit igazán szeretne, nem csoda, hiszen a legtöbben nem árulják el, mire vágynak.
KKV Még ma is adhat fel karácsonyi ajándékot a postán, odaérhet 
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 14:48
A karácsonyi ünnepek miatt növelte csomagkézbesítői kapacitásait a Magyar Posta, amely a hétvégén és december 24-én délelőtt is kivisz csomagokat - közölte a posta pénteken.
Vásárló Hatósági ellenőrzések: majdnem 20 milliós bírság 
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 13:28
Minden harmadik esetben problémát találtak az ellenőrök az idei karácsony előtti ellenőrzések keretében végzett próbavásárlások során, tavaly az arány még 55 százalékos volt - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Vásárló Több mint dupláját költjünk el online, mint hagyományosan 
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 05:30
Karácsonyi vásárlási láz uralkodik az interneten, az éves eladások mintegy 40 százalékát ilyenkor realizálják az e-kereskedők - derül ki az eNET-Telekom Jelentés az internetgazdaságról című kutatásának összegzéséből.
Pénzügyi szektor Karácsonyi ajándék hitelből? A magasabb jövedelműek nyitottabbak rá 
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 18:02
Az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkezők 58 százaléka nyitott a banki kölcsönökre, és elképzelhetőnek tartja, hogy jövőbeni terveit bankhitel segítségével oldja meg – derült ki a Budapest Bank kutatásából. 85 százalékuk jelenleg is rendelkezik valamilyen fedezett vagy fedezet nélküli hitellel. A jövőbeni váratlan kiadásaik finanszírozására inkább fordulnának bankhoz kölcsönért, mint a családhoz, vagy a barátokhoz. Legnagyobb arányban (67%) személyi kölcsönt vennének igénybe azok, akik bankhitel segítségével oldanák meg az ilyen helyzeteket.
Vásárló Három éve kétszer ennyi áruhitelt vettünk fel karácsony előtt 
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 07:50
Az ügyfelek óvatossága miatt az év utolsó két hónapjában sem fut fel az áruhitelezés, mint ahogy a személyi kölcsönök havi új kihelyezése is 6-8 milliárd forinton ragad - írja a Világgazdaság pénteken.
Vásárló Eljött az édesszájúak ideje: kimérve vagy csomagolva? 
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 12:24
Eljött a karácsonyi édességek szezonja, nagy kérdés, hogy mekkora sikere lesz idén, a GfK Hungária számításai szerint idén is 2010-es és 2011-es szinthez hasonló lesz a költés. Új trend jelent meg, egyre többen választják a kimért szaloncukrot, míg a mikuláscsokiból egyre gyakrabban választják a márkásokat.
Vásárló A legnépszerűbb ajándék az okostelefon lesz 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 13:20
Az okostelefon-értékesítés megduplázódhat, nő az online értékesítés szerepe, és a tévéeladások terén is csúcsidőszak várható a következő hetekben a Magyar Telekom várakozása szerint.
Vásárló Ennyit verünk el karácsonykor 
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 19:00
Karácsonykor ételekre költenek a magyar háztartások a legtöbbet, az elmúlt évek tapasztalata alapján, 80-90 milliárd forintért vásárolunk be decemberben, és ez még csak az élelmiszer. Az ajándékokra körülbelül 70-80 milliárdot adunk ki összesen.
Adó Ajándék Európából - vizsgálódhat a NAV 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 2. 14:55
Az Európai Unión kívül élő magánszemélyektől érkező, 45 eurót meghaladó értékű küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.
Vásárló Last minute karácsony: rekordot hozhat az utolsó roham 
Privátbankár.hu | 2011. december 21. 12:10
Európában december 23-a lesz a legforgalmasabb nap a vásárlások tekintetében - a Visa körülbelül 50 millió tranzakció lebonyolítására számít - több mint 2,6 milliárd eurót költenek majd Visa kártyákkal az év legforgalmasabb napján, amikor az emberek utolsó karácsonyi ajándékaikat szerzik be.
Adó Adókalkulátorok 
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 12:47
Alább talál linkeket az adózással kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: nettóbér-számító, bérköltség-kalkulátor; ajándékozási, öröklési, átruházási, igazgatási, eljárási illeték információk; társasági adó információk; személyi jövedelemadó, szja kedvezmények és járulék információk.
KKV Nem sok ajándék lesz a céges karácsonyfa alatt 
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 08:56
A válság óta tartó erős visszaesés után, idén is csak a szinten tartásban reménykedhetnek a vállalatok dolgozói, partnerei és ügyfelei, hogy karácsonykor megajándékozza őket munkaadójuk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG